Гост
19 Май 2012, 19:16:08
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3 ... 5   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Избягали тарантули  (Прочетена 11597 пъти)
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« -: 20 Май 2008, 19:43:14 »

И така моя милост ще ви разкаже една .... (и аз не знам как да я опиша) история.
 Лято господне 2007 краят на лятната ваканция един младеж се прибира от дълга почивка от вилата и решава, че е време за промени. Седнал той и сменил субстрата на всичките си паяци придружено от обилно навлажняване и здраво папане, всички терариуми бяха готови, докото погледът му не се спря върху този на страшния и супер агресивен муринус. Той хвана терариума сложи го на земята и започна ... след като го отвори той разбута паячето за да излезе от своят защитен тунел и в този момент .... звъна телефона, младежа стана и вдигна слушалката, като преди това беше затворил терариума, защото това зверче му вдъхваше много страх и не знаеше на какво е способно. Той проведе разговора и гокато се върна в стаята, какво да види  Shocked капакат беше леко открехнат, а обежището беше празно като легенът на кавказката му овчарка след 5 минути от свервирането на храната му. Паякът го нямаше. Младият терарист обърна цялата си стая с главата на доло за да намери зверчето, но неуспешно и реши "Ще търся утре пак, но няма да казвам на мама и тате. Господи-и-и защо направих грешката да им кажа, че е един от най-големите чукундури сред пауците" . Тераристът търси 2-3 дни подред, но неуспешно и на края си каза "Абе **** съм го, рано или късно ще се покаже, няма каде да ходи. " .......... Лято господне 2008/близо 9 месеца по-късно младежът решава, че ще си чисти стаята основно, защото му е скучно поради факта, че родителите му са в провинцията от няколко дни,а и няма какво да прави. Той си оправяше стаята толкова осърдно, докато не дойде момента да смени чаршафите на леглото си и повдигна матракът за да извади чаршафът, в този момент той прозря ...... купчината хекове, които той беше скрил за черни дни, колко осърдно бяха омотани в уникално много паяжина и си помисли " мали-и-и толкова рядко ли си чистя стаята основно или съм збъркал леглото" в следващият момент той взе един хек и пред него пропълзя той-муринусът с високо вдигнати крака и ясно показани хелицерии при което той направо  Shocked Shocked Shocked . Тераристът се взе в ръце и с няколко древни китайски трика прибра гадинката в новият му терариум и го нахрани, непосредствено след това реши, че си иска хековете и заедно с това разбута и леговището на звярът, който беше живял там повече от половин година и какво да види  Shocked ... кожа.  Wonder "Я да я накисна хубаво"-си каза той, след 5 минутно киснене на старата дрешка на този ръждив звят, героят в историята хвана лампата и започна да се блещи като негър виждащ за първи път сняг ..... " олеле още едно момиче в семейството от косматковци". След дългата умора от изминалият ден, младежът реши да седне и да изпие една бира за здравето на момиченцето му което след почти 9 месеца се завърна в къщи пеейки "Sweet Home Alabama" на Lynyrd Skynyrd и вече папаше един тлъст щурец в новият си дом.

Наздраве тераристи  Drink beer Drink beer Metal.
Активен
razera
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 47

« Отговор #1 -: 20 Май 2008, 20:09:29 »

Трябва да напишеш книга Write!Страшна история, много ме изкефи Book!Честито за момиченцето!Да ти е живо и здраво и по-малко бягания! Applause
Активен
Pomorieca
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 255

« Отговор #2 -: 20 Май 2008, 20:35:44 »

Еееххх никой ли не знаеше ,че сред нас има писатели ? Spider
Активен
darkbluelight
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 38

« Отговор #3 -: 20 Май 2008, 21:52:41 »

Има- xfan! Smiley
Активен
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #4 -: 20 Май 2008, 22:11:06 »

Е най-сетне време му беше на тоя муринус да земем да излезне. Междо другото ако няма нещо друго щъкащо което да ме простне с липсващ крак свиркай . Tongue Браво браво за добрата работа и почистената стая.
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #5 -: 20 Май 2008, 22:19:55 »

Хехехехе, супер си е историята. От всички разкази най-обичам тези в които младежа прибира момата :-П
Да ти е жива и здрава и след година и нещо, ако размножителния ни приект излезе успешен можем да се сродим с някой мъжкар от децата на моя мъжкар, мир на космите му :-)))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2943

terraristic.net

« Отговор #6 -: 21 Май 2008, 08:45:28 »

Чудя се как е оцеляла гадината без храна и вода 9 месеца  Wonder Иначе супер готино, че си я намерил, хубаво е когато историите имат Happy End, особено когато се отнася за домашните ни любимци.  Drink beer
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Mortum
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #7 -: 21 Май 2008, 10:43:26 »

Готина история си си създал  Crazy   Grin
Активен

Pantherophis Guttatus Female ;
Pantherophis Guttatus Snow Male .
ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 249

Негър-скйор и жена-шофьор НЯМА!!!

« Отговор #8 -: 03 Август 2008, 14:00:27 »

Хех, "лудската адница" .... много яка историйка Applause
Активен

Я, едно ангелче с крилца още мърда...ПРАС и то
умря...хахаха...
Icaka
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 206

« Отговор #9 -: 03 Август 2008, 20:54:56 »

Добра историйка Thumb up
Активен

Правилата!
onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 452

фиууу

« Отговор #10 -: 04 Август 2008, 06:40:53 »

Чудесно , браво Smiley
Активен

www.zoo-info.org
сайтът за тераристика и екзотични животни
ILiyan
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 161

« Отговор #11 -: 07 Август 2008, 19:45:44 »

Колко подобно ми звучи тази история... Smiley Имах един приятел на който тарантулата му повдигна капака и излезе.. след около 4ри месеца момчето решии че му се учило нещо.. отваря един шкаф с учебници и какво да види.. тарантулата си изплела пайжина в единия ъгъл. Smiley След това разбира се като я върна в терариума така я подпря че и човек да не може да отвори. Smiley
А на теб честито.. изкарал си късмет Smiley
Активен
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #12 -: 07 Август 2008, 19:50:52 »

Де да можех и аз да намеря моето сеемани така  Cry
Активен

Ще крещя...
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2943

terraristic.net

« Отговор #13 -: 07 Август 2008, 21:26:32 »

Аз пък не искам и да си представя, че хаплопелмата, която си отвори капака и избяга сама е още жива... Предпочитам да мисля, че е умряла.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Amalika
VIP потребител
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 34

Tarantula Charmer

« Отговор #14 -: 26 Август 2008, 09:04:35 »

Ако можеше и моите паяци да се задържат в нас....

При мен обикновено, някой съсед от последните етажи идва да ми каже да си прибера тарантулите...А понякога и просто писък е достатъчна аларма, че паякът ми е намерен...

Семанито ми като избяга 3 път ( Embarrassed ) След 4-5 дена го намерих сгушен в лайсната на плъзгащата врата.... Аз се оглеждах непрекъснато, ама майка ми никога, добре че не му се бе случила случка...

Spider
Активен

Домашни любимци: Aphonopelma seemani; Acanthoscurria geniculata; Brachypelma auratum; Brahypelma baumgarteni; Brahypelma smithi; Cyclosternum (Davus) fasciatus; Grammostola aureostiata; Grammostola rosea; Lasiodora striatipes; Psalmopeus cambridgei; Psalmopoeus pulcher;
*** Eublepharis macularius***
Gerbillus Gerbillus
котка - европейска трицветна

Хищни растения: Dionaea muscipula
Drosera Sarracenia
Орхидеи: Phalaenopsis - Dtps. Leopard Prince
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #15 -: 26 Август 2008, 09:19:55 »

В къщата ми има пурпуреус предполагам е изсъхнал вече,баумгертени и царевичен смок... предполагам смока е излезнал от апартамента вече  Angry Ма ги няма се се надявам някой ден да изскочи баумгертенито поне отнякъде.
Активен

dark_king2
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #16 -: 02 Март 2009, 21:44:22 »

Мда и мойта розичка прави опити да бега но кутията е висока и като стигне високо се спича и слиза  Cheesy
Активен
ILiyan
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 03 Март 2009, 15:58:38 »

На скоро ми се случеи интересно случка. Лягам си аз да спя, и си заспивам сладко сладко, като бях оставил на един полово зрял мъжки албоганс вратичката съвсем леко отоврена да се проветрява. И както си сънувам сладко сладко приятелката ми (тя беше в сесия и учеше) почва да ме бута и да вика тарантулата е избягала тарантулата е избягала.. Аз сънен и викам е и? Какво като е избягала и се обърщам пак да спя. При което след малко се усещам какво става и станах и я прибрах Smiley
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #18 -: 03 Март 2009, 16:15:47 »

В какво го гледаш, че трябва да се проветрява?
Активен

ILiyan
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 03 Март 2009, 22:45:43 »

Един терариум с много малко отвори за проветрение. Когато го копувах не разбирах много, но проветрението е от горе като не е цяло стъкло, ами са 3-4 парчета с малки разстояние между тях Smiley ама наистина малко. Веднъж преди няколко месеца изпуснах една чаша с вода, и още неможе да се отводни Smiley просто исках да стане по сухо, но този тип терариум е точно като за Императорски скорпион ми се струва Smiley
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC