Гост
19 Май 2012, 19:37:53
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бяло нещо в окото на леопардов гекон  (Прочетена 291 пъти)
sauron909
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 107

« -: 31 Юли 2011, 03:38:03 »

Понеже несъм сигурен къде да да постна ще си задам въпроса в тая тема.
Леопардовият ми гекон от 2-3 дена има нещо беличко много малко като прашинка по към ъгъла на дясното око.
Мъчех с клечка за очи да го махна но той си затваря окото и не става. Нз какво му има. Ето и снимки някои да каже който по разбира.
http://imageshack.us/photo/my-images/694/img5999o.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/560/img6009t.jpg/

Качил съм ги в пълен размер за да може да се зумнат да се види хубаво. Трябва ли да го водя на ветеринар или това което е той сам ще си го изкара от окото. Междодругото бях забелязал, че малко преди това да се появи той малко си претваряше това око от време на време. Възможно ли е тогава това да го е дразнело а да се е показало чак сега. Или това е някакво вещество от окото което се е събрало? Моля помогнете.
П.С. Извинявам се на модераторите ако не е тука мястото за моя пост.
Активен
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 833

::: Geckoholic :::

« Отговор #1 -: 31 Юли 2011, 10:22:34 »

Понеже несъм сигурен къде да да постна ще си задам въпроса в тая тема.
Леопардовият ми гекон от 2-3 дена има нещо беличко много малко като прашинка по към ъгъла на дясното око.
Мъчех с клечка за очи да го махна но той си затваря окото и не става. Нз какво му има.

Защо не пробваш с промивка? Ако действаш с клечка с памук и животното рязко се дръпне може да му нараниш окото. На мен по-скоро ми прилича на парченце кожа, отколкото на прашинка.
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
sauron909
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 31 Юли 2011, 13:31:19 »

Тая промивка как се прави ?
Активен
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 833

::: Geckoholic :::

« Отговор #3 -: 31 Юли 2011, 23:00:22 »

Пробвай с пипета или спринцовка с физиологичен разтвор.

ПС: Странно е, че не си го е изчистил досега с език.
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
sauron909
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 01 Август 2011, 02:03:17 »

Така е странно и по странното е, че май него дразни защото не си човърка окото. И въобще не си го бута. Този физиологичен разтвор от къде трябва да го купя и какво точно преставлява.И под какво наименование се продава.
Активен
sebae
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 211

няма ме

« Отговор #5 -: 01 Август 2011, 06:35:20 »

Физ. разтвора е банка за системи, има го в аптеките. Но ако стара кожа е това в окото на геккона ти, предполагам "repti shadding aid" на zoo med, би трябвало да ти помогне. Това е спрей, за проблемна смяна на кожа при влечуги (гущери и змии). Можеш да видиш в нета за какво става въпрос, някъде 6-7лв мисля струваше. Може да се пръска и директно в окото на животното, безвредно е, и се очаква да помогне за отстраняване на старата кожа.. Smiley
Активен

По-умния винаги отстъпва... затова глупостта властва на всякъде!
sauron909
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 01 Септември 2011, 12:16:43 »

Онова нещо само излезе но сега в последно време гледам, че нещо все си затваря очите и леко сълзи от време на време едното. Някой може ли да ми каже за някое лекарство за очи което мога да ползвам. Също така ще е добре да ми даде на лично линк към онлайн магазин от който да мога да си го купя. Защото съм от Велико Търново и съм сигурен, че в града никъде не продават подобно нещо. Също така от какво може да е проблема. И притеснително ли е?Сега се прибрах и го гледам, че пак май има някакви парчета от кожа в очите и се ближе по очите но май неуспява да ги изкара. Моля препоръчайте ми някакво лекарство което да му капя в очите.
Активен
sauron909
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 02 Септември 2011, 13:14:57 »

Всъншност понеже в сайтовете които преглдах не намерих капки за очи за гущери. А само за костенурки. Тези за костенурките ще е проблем ли ако ги ползвам за гекона?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC