Гост
22 Май 2012, 09:29:12
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Таблица за развъдчици на леопардови гекони  (Прочетена 504 пъти)
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 325

« -: 02 Август 2011, 21:59:16 »

От известно време си ползвам една моя табличка за яйцата на леопардовите гекончета. Има формули за изчисление на дните на инкубация, за пола (вероятният). Много ми е удобна на мен. Споделям е с вас с желанието и на вас да ви е полезна. Разбира се, може да се използва и за други гадинки.

П.С. : ако проявите интерес бих се потрудил да я направя на самостоятелна програма, не на екселска табличка
П.С.2: ако модовете решат, нека местят темата, не знам къде трябва да се намира Smiley

>>Download<<
Активен
Ha7eR
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 371

« Отговор #1 -: 02 Август 2011, 23:18:48 »

Супер Smiley
Сега ще я сваля и попълня...

Благодаря аз до сега ги пишех в тетрадка, и не ми е оставало време да направя екселска таблица Wink
Активен
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 03 Август 2011, 00:10:10 »

Ами на мен ми е по-бързо на ексел да го направя. Ако има повече интерес към табличката ще се хвана да направя и самостоятелна програма със същата работа (а може и повече функции да има - давайте предложения) Smiley
Активен
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 834

::: Geckoholic :::

« Отговор #3 -: 03 Август 2011, 02:22:13 »

Браво, Богдане! И аз имам подобна DB с леопардови, пак в Excel  Smiley

Това, което ми се струва ценно да се добави (поне аз го ползвам и ми е важно при селекцията и кръстоските), ако ще разцъкваш отделна програмка, е:

1) по една колона с морфата и генетиката на всеки родител (няма да е лошо и колона със снимки);
2) колона с генетиката на гекончетата (отделно от морфата) / така например, в твоя случай с SHTCT можеш да отбележиш дали гекончето е с едно или две копия на гена за Хипо (или вероятността да е с две копия на гена).
3) Нов собственик - добре е да имаш инфо кое животно в кой е попаднало (като са много и в един момент забравяш, а никога не знаеш какво ще ти потрябва за някоя по-специална кръстоска  Wink ).

Успех в начинанието!  Thumb up

Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
WESTMAN
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 157

« Отговор #4 -: 03 Август 2011, 07:31:12 »

Цитат
1) по една колона с морфата и генетиката на всеки родител (няма да е лошо и колона със снимки);
2) колона с генетиката на гекончетата (отделно от морфата) / така например, в твоя случай с SHTCT можеш да отбележиш дали гекончето е с едно или две копия на гена за Хипо (или вероятността да е с две копия на гена).
3) Нов собственик - добре е да имаш инфо кое животно в кой е попаднало (като са много и в един момент забравяш, а никога не знаеш какво ще ти потрябва за някоя по-специална кръстоска  Wink ).

Направих го и стана доста добре .

Мерси jimmy . Така е доста по лесно до сега ги писах на тетрадка.
Активен

Eublepharis macularius: 1.1.1
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 03 Август 2011, 08:50:45 »

Това, което ми се струва ценно да се добави (поне аз го ползвам и ми е важно при селекцията и кръстоските), ако ще разцъкваш отделна програмка, е:

3) Нов собственик - добре е да имаш инфо кое животно в кой е попаднало (като са много и в един момент забравяш, а никога не знаеш какво ще ти потрябва за някоя по-специална кръстоска.

1) Колонка със снимки на родителите? Или на гекончето снимки - такива има като линкове, за да не се товари файла.
2) Това е добра идея Smiley
3) Това мислех да е за "допълнителна информация"
Активен
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 834

::: Geckoholic :::

« Отговор #6 -: 06 Август 2011, 20:36:00 »

1) Колонка със снимки на родителите? Или на гекончето снимки - такива има като линкове, за да не се товари файла.

Имах предвид снимки на родителите, може и линкове. Така или иначе, в повечето случаи при избора на партньори се ръководим по фенотипа на родителите. В този смисъл е интересно да се проследят тенденции в окраската от родители към поколение. Разбира се, напоследък започва и яко да се работи с хетове, което е чудесно  Thumb up

3) Това мислех да е за "допълнителна информация"

Калкото по-специализирана е информацията в базата данни (т.е. повече колони с еднотипна информация), толкова по-добре. Това не утежнява базата данни, напротив дава много по-добри възможности след време да се правят анализи с информацията в нея. Колони с разнотипна информация (от сорта на "Разни") по-скоро объркват този процес. Но това вече е въпрос на избор, няма да се спускам в обяснения на тема статистика...  Lips Sealed

Поздрави!
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 06 Август 2011, 23:33:48 »

Започнах да пиша програмка за тази работа. Скоро обаче ще почивам, така че програмката няма да е готова скоро. А и такива неща не се правят за ден.
Стояне, ще се радвам да удариш едно рамо с проекта на по бира, две, но по-нататък като имам от части готов продукт. Drink beer
Активен
333_Petko_333
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 69

« Отговор #8 -: 03 Декември 2011, 17:29:34 »

Много хубава таблица.Предполагам ще е полезна на всеки терарист. Smiley Smiley Smiley
Активен
focus man
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #9 -: 28 Декември 2011, 09:20:47 »

Сигорно ще е добре да направиш  и то за толкова красиви създания  Salamander Embarrassed
Активен

Моята змия е на 2 кожа
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC