Гост
22 Май 2012, 09:32:07
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Смърт  (Прочетена 257 пъти)
ivo_pld
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 174

« -: 15 Август 2011, 21:32:55 »

За голямо съжаление тази вечер установих,че едното ми бебе лео е  Priest  Cry
При положение,че през деня всичко си беше наред,предполагам е починало надвечер.Интересно ми е на какво може да се дължи това?Впечатление ми направиха разни "елементи" по коремчето му.

Червената рана ми прилича на разкъсване или язва,а голямото черно петно на изгиниване,предполагам не е резултат от разлагането за 3-4 часа.
Активен

Ако мислиш, че не можеш да направиш нещо - прав си. Ако мислиш, че можеш - пак си прав.
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 834

::: Geckoholic :::

« Отговор #1 -: 15 Август 2011, 22:10:07 »

Много съжалявам за случилото се!

"Червената рана" е мястото, където е било свързано с жълтъчното мехурче. Всички бебета го имат. По-притеснително e тъмното петно във вътрешностите - прилича ми на някакъв вътрешен кръвоизлив. Било ли е изпускано от високо гекончето? Приемало ли е някаква по-твърда храна или досега не е било захранвано?
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
Ha7eR
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 371

« Отговор #2 -: 16 Август 2011, 02:37:40 »

Според мен има вариант да е изгризано от вътре от някой недоунищожен брашнен червей и това да е довело до вътрешния кръвоизлив.
Активен
ivo_pld
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 16 Август 2011, 06:06:50 »

Не, все още не съм ги хранил.Днес трябваше да им предложа храна,освен това мислех щурчета,а не брашнени червеи.Гекончето не е било изпускано от никъде,не ги тормозя да ги вадя,да ги стресирам,само 1-2 пъти дневно съм отварял кутията,за да ги проверя и пръсна малко вода,така бях инструктиран.Между другото гекончетата се инкубираха 35 дни,като през последната седмица от инкубацията яйцето от което излезе това геконче,което сега почина,си промени цвета.Половината от яйцето стана тъмно зелено.След като бебето се пръкна си беше напълно добре,вечерно време,като изключех осветлението и двете почваха да щукат из кутията,като я отворя да съскат,през деня си спинкаше,видимо нарастваше,вчера през деня си беше добре и вечерта от нищото дето се казва.  Cry
Активен

Ако мислиш, че не можеш да направиш нещо - прав си. Ако мислиш, че можеш - пак си прав.
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 319

« Отговор #4 -: 16 Август 2011, 23:58:44 »

Съжалявам за животинката. Днес я видях на яве.  Sorry

Гекончетата са люпени при мен. Субстрат в кутията - вермикулит. Температура на люпене - 31 - 32*С. Точния срок на люпене е 38 дни. След излюпването ги държах в инкубаторната кутия десетина часа и след това ги извадих в кутия застлана със салфетка. Синьозеления цвят на едната обвивка се дължи на това, че два дни преди излюпването му се излюпи друго съседно яйце и мъника излязъл от него, е помъкнал след себе си част съдържанието на яйцето си, което се беше залепило върху обвивката на споменатото. Веднага го почистих внимателно, но след няколко часа цвета се промени. Не съм сигурен, по-точно не помня дали точно от това яйце се излюпи споминалото се геконче. Като звънях на Ивайло по тлф, мисля му казах от кое яйце е. Това беше първото от гекончетата му.

Дано с второто геконче всичко да е наред!
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
ivo_pld
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 17 Август 2011, 10:42:36 »

Дано с второто геконче всичко да е наред!

Дано  Pray
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC