Гост
22 Май 2012, 09:39:01
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Некоординирано геконче  (Прочетена 1104 пъти)
doobie
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 116

« -: 27 Август 2011, 15:11:18 »

Здравейте!
Имам проблем с храненето на малък леопард.В началото мислих ,че просто не си е оправил мерника и затова не може да си цели храната.Животното вече е на около 3 месеца и "ловуването" му продължава да е огромна мъка."Kълве" на посоки и е некав ад докато се нахрани.Храня го само с брашнени червей,понеже е почти немислимо да уцели щурец.За пръв път имам такова некоординирано животно и не знам какво да правя.
Някакви идеи на какво се дължи проблема?
Благодаря.
Активен
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 694

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #1 -: 28 Август 2011, 12:54:35 »

Доколкото знам енигмите имат проблем с координацията. Каква цветова морфа е? И нищо не може да се направи, до колкот знам тези тикове не се лекуват, така е поне при змиите. Ще трябва верочтно с пинцети да му даваш щурците.
Активен

doobie
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 28 Август 2011, 13:24:41 »

Normal е.
Човека ,от когото го взех ми каза ,че ядяло по 10 щyрчета на ден а то всъщност едвам "хваща" по 1-2 червейчета на денонощие..голяма борба за залък е. Възможно ли е тиковете да са се появили в последствие   Wonder
Активен
ive21
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 319

« Отговор #3 -: 28 Август 2011, 13:27:46 »

Когато го взе ,  и за първи пат го храни  забеляза ли това което  е   сега  в животното?
Активен

Скаип  vaskobotev1  тел 0877431346
doobie
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 28 Август 2011, 13:30:39 »

Да, забелязах,но реших че не си е настроило мерника още.
Активен
ive21
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 28 Август 2011, 13:43:53 »

Лошо! Ще си го гледаш и това е . Дано се храни  и няма да има ядове според !
Активен

doobie
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 28 Август 2011, 13:59:24 »

То апетит си има Smileyгони червеите неуморно и не се отказва лесно.
движенията му като цяло не са неадекватни,с изключение на това ,че му бяга фокуса, когато напада.
Ще си го гледам разбира се Smiley
Активен
ive21
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 28 Август 2011, 14:02:14 »

Лошо е този които ти го е продал  защо не ти е казал Wonder
Така не е хубаво да се прави!
Активен

100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 834

::: Geckoholic :::

« Отговор #8 -: 28 Август 2011, 21:16:57 »

Кофти, ако е се получило така. При мен някои малки гекончета извесно време си калибрират марника, но на възраст три месеца са вече "снайперисти". Твоето ако е на 3 м., вероятно няма много големи надежди за подобрение.

Имаше навремето подобен случай с един SHTCTB  Male на Ицо, който после попандна в Ha7eR, оттам не знам животното накъде отиде, но си живееше и си давеше поколение като всеки др. гекон. Явно това не му вреди на здравето и не го прави по-малко красив. Просто ще ти създава малко повече грижи.

Бих те посъветвал да пробваш да го храниш в купичка. Така шансовете да нацелва храната е мн. по-голям, пък и ще ти пести време, сравнено с храненето от пинсета.  Thumb up
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
Ha7eR
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 371

« Отговор #9 -: 28 Август 2011, 23:12:57 »

Да този SHTCTB мъжкар беше доста зле с мерника и дори на моменти и без да яде правеше едни странни движения с главата, но това хич не му пречеше. Беше си напълно здрав и активен леопардов гекон Wink
Просто го хранех на пинсета с по-едри плячки Smiley Големи щурци и зоофобас морио.
Активен
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 28 Август 2011, 23:25:47 »

И аз имам подобен проблем с ей този хубосник:

Не зная каква разцветка ще става, но автоматичния ми фокус по-добре от това не може да го хване. Излюпен е на 18 юли и до сега не съм го виждал да се храни. Пие само вода. Имам чувството, че изобщо не вижда. Чудя се как е жив още. Опитвал съм да му давам щурчета с пинсети, но се обръща на другата страна. Даже не ги и пробва с език.  Evil

Ако това ще свърши някаква работа за изясняване на случая - яйцата на тази женска стават огромни преди излюпването, до два три пъти по-големи от на другата майка, а гекончетата, които се излюпват от тях, са много дребни. Братчетата му поне се хранят  Wonder
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
doobie
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 29 Август 2011, 09:10:57 »

.. и си давеше поколение като всеки др. гекон.

Hе мисля да го използвам за поколение.ще е неприятно ,ако това се предаде на евентуалните му деца.Xраненето с пинсета също не ми допада като идея.пускам му храната в кутията и го оставям да се бори.

George,твоето е доста слабо Sad моето вчера смени кожа за 2ри път откакто е при мен.
Hещо друго ,което ме озадачава е тази "гънка" на вратлето му .И за нея мислих ,че ще се скрие като поотрасне ,но си остана Huh?
http://img849.imageshack.us/img849/2396/26557231.jpg

Активен
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 04 Септември 2011, 00:22:29 »

Моето най-после се престраши да изяде 2 щурчета подадени с пинсета... чудя се дали да го храня така и да разбера какво ще излезе от него или да го оставя на собствените му инстинкти  Huh?
Активен

100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 834

::: Geckoholic :::

« Отговор #13 -: 04 Септември 2011, 01:30:42 »

Моето най-после се престраши да изяде 2 щурчета подадени с пинсета... чудя се дали да го храня така и да разбера какво ще излезе от него или да го оставя на собствените му инстинкти  Huh?

Гекончето изглежда доста хилаво и оставено на самотек има риск да го загубиш. Щом е прояло от пинсета, аз на твое място бих го гледал така докато се поосвести и започне да се храни само. Има доста интересна шарка на гърба и би ми било любопитно в какво ще се превърне.  Thumb up
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 07 Септември 2011, 09:38:04 »

... Щом е прояло от пинсета, аз на твое място бих го гледал така докато се поосвести и започне да се храни само. ...

Ами и аз така съм решил. Дано оцелее да го видим. Вчера го пробвах пак, обръща глава все едно л...но му подавам  Grin
Активен

Lambretta
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 70

« Отговор #15 -: 14 Септември 2011, 21:45:42 »

Оставяй щурчетата в хладилник за 5-10 минути преди да ги дадеш на гекончето. Студа ги забавя, не са толкова бързи и пъргави и гекончето ще може да ги хване лесно  Thumb up

.. и си давеше поколение като всеки др. гекон.

Hе мисля да го използвам за поколение.ще е неприятно ,ако това се предаде на евентуалните му деца.Xраненето с пинсета също не ми допада като идея.пускам му храната в кутията и го оставям да се бори.

George,твоето е доста слабо Sad моето вчера смени кожа за 2ри път откакто е при мен.
Hещо друго ,което ме озадачава е тази "гънка" на вратлето му .И за нея мислих ,че ще се скрие като поотрасне ,но си остана Huh?
http://img849.imageshack.us/img849/2396/26557231.jpg

Активен
Lambretta
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 14 Септември 2011, 21:52:04 »

Опитай следното (ако не си вече де). Хвани гекончето в ръката си и придържай леко главата му отгоре и отдолу...без да го стискаш разбира се. Вземи щурчето или червейчето с пинсета или пръст и почни да го търкаш лекичко точно в краят на устата на гекончето и то би трябвало като рефлекс (почистващ) да го оближе и погълне. Избягвай да го гониш напред назад, особено щом си обръща главата, защото само ще се стресира още повече.

... Щом е прояло от пинсета, аз на твое място бих го гледал така докато се поосвести и започне да се храни само. ...

Ами и аз така съм решил. Дано оцелее да го видим. Вчера го пробвах пак, обръща глава все едно л...но му подавам  Grin
Активен
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 15 Септември 2011, 16:52:33 »

Хвани гекончето в ръката си и придържай леко главата му отгоре и отдолу...без да го стискаш...

Така не съм опитвал. Непременно ще пробвам. То като че ли няма сили вече да се стресира и да се плаши. Само извръща глава с отвращение, стои на пръсти като балерина, изгърбено като ядосана котка и не се и опитва да бяга. Тази поза може би я прави като перчене за самозащита, но вече е толкова слабо...
Активен

Lambretta
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 15 Септември 2011, 21:14:50 »

Нареди го горкото Smiley Опитай, дано да стане така. С търкане по краят на устатата принципно става, освен ако не е наистина много болно.

Хвани гекончето в ръката си и придържай леко главата му отгоре и отдолу...без да го стискаш...

Така не съм опитвал. Непременно ще пробвам. То като че ли няма сили вече да се стресира и да се плаши. Само извръща глава с отвращение, стои на пръсти като балерина, изгърбено като ядосана котка и не се и опитва да бяга. Тази поза може би я прави като перчене за самозащита, но вече е толкова слабо...
Активен
doobie
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 17 Септември 2011, 18:59:00 »

Здравейте!
По думите на търговеца-гекончето He е плод на инбрийдинг.
Ще трябва да търсим другаде проблема с координацията и гънката (или по-скоро
лентичката кожа) на вратлето. Roll Eyes
 Photo

Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC