ELDEREST
7 кожи
Неактивен
Негър-скйор и жена-шофьор НЯМА!!!
|
 |
« -: 21 Август 2007, 11:35:23 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Я, едно ангелче с крилца още мърда...ПРАС и то умря...хахаха...
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #1 -: 21 Август 2007, 20:12:11 » |
|
Като за начало трябва да се научиш да пишеш на кирилица :-))) А колкото до паячето ... осигури му достатъчно кокосов субстрат и укритие, за да може да го ползва, ако се почувства заплашено. ВИНАГИ пълна с прясна водица капачка или друго подходящо за големината му съдче. Не слагай във водата нито памук, нито други подобни глупотевини, макар че често ще го срещаш като "съвет". Тарантулите перфектно ходят по стъкло и като цяло са доста силни животни. Капака ти е добре да се затваря плътно и да не се повдига лесно. Също така е добре да осигуриш добро проветрение. Застоялия въздух не се препоръчва изобщо. За храната ... можеш и да си ловиш и от поляните, но има риск да си внесеш някоя гадост в терариума или директно да си натровиш тарантулката. Питай The_One и chicholyubo, сигурен съм, че имат какво да ти предложат, ако ли не ... чичоГугъл всичко знае :-))) А и най-важното - видиш ли си тарантулката по гръб не я закачай, не е умряла, готви се да сменя кожа. Тарантулите умират прави с крака свити под телата им :-))) Това е , което в момента се сещам като най-основно. Пропуските ми ще ги коригират по-знаещите, от мен толкоз :-))) Айде със здраве и Acanthoscurria geniculata е перфектна за втори вид в колекцията ти :-ПП Бързо бързо ще измести смитито повярвай ми. После една Theraphosa apophysis мисля също би ти се отразила добре, но да не изпреварваме много събитията ;-)))) Като за последно .... каквото и да си вземаш, ако нямаш мнгоо опит с тарантулите по-добре си го избери по-малко, че да му свикнеш на нравченценцето:-)))) Аре, че пак се олях :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
ELDEREST
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 21 Август 2007, 22:11:29 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #3 -: 21 Август 2007, 22:32:26 » |
|
Здравей, смитито е твърде малко за купичка с вода. Нека остане в тази кутийка, в която ти го пратихме поне докато смени две кожи. Винаги трябва част от субстрата да е мокър, навън е много топло и много бързо се обезводняват. Другия вариант е да му поддържаш по-сухо, но всеки ден да пръскаш с пулверизатор за да може да пие вода от капчиците. Аз бих заложил на по-влажен субстрат за през лятото. Засега е малко за бели червеи, но след като смени две кожи няма да има проблем. Лято е и все ще намериш някоя мушица или скакалче, но задължително трябва да е не по-голямо от паячето. Избрах ти най-охраненото  Успех с отглеждането 
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
das
Ларва
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #4 -: 22 Август 2007, 16:12:44 » |
|
Ами и аз имам един въпрос като начинаещ. Субстрата като се полива с вода ли се поддържа мокър? И опасно ли е ако напръскаш паяка, ако използваш пулверизатор, примерно? Водата трябва ли да е преварена?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #5 -: 22 Август 2007, 17:41:59 » |
|
Е, естествено, че се полива с вода за да се поддържа мокър. А за паяка няма проблем ако го напръскаш, но със сигурност няма да му е приятно, тъй че по-добре да се избягва. За преваряване досега не съм чувал някой да си преварява водата за паяците 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
leizi1991
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 22 Август 2007, 21:07:12 » |
|
Нее нужно да я преваряваш но може да я оставиш да престои 24 часа и след това да я използваш за по-сигурно 
|
|
|
|
|
Активен
|
 Metal 4ever
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #7 -: 22 Август 2007, 21:24:21 » |
|
Нее нужно да я преваряваш но може да я оставиш да престои 24 часа и след това да я използваш за по-сигурно  Мда, особено ако е хлорирана 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ELDEREST
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 25 Август 2007, 08:27:19 » |
|
Mи то паячето не ще да яде мухите!Аз им късам едното крило ама даже не ги закача  Ко да правя?  ? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ELDEREST
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 25 Август 2007, 13:35:03 » |
|
Ако го оставя да не яде няма ли да умре  Много се притеснявам тъй като не яде дали пук няма да спре да расте??? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 25 Август 2007, 14:13:52 » |
|
И аз така, като начинаещ... Паяка ми вече смени около 10 кожи, и сега вместо да се мушне под черупката да сменя кожа, почна навсякаде да рови и да плета паяжини... Моля ви, даите ми някакво обяснение за поведението му  Вида му е Grammostola aureostriata 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
leizi1991
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 25 Август 2007, 17:35:25 » |
|
Ако го оставя да не яде няма ли да умре  Много се притеснявам тъй като не яде дали пук няма да спре да расте???  Нее на пук просто не иска предлагай му но по рядко.Не се притеснявай така са 
|
|
|
|
|
Активен
|
 Metal 4ever
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« Отговор #12 -: 25 Август 2007, 17:42:49 » |
|
Зависи колко време не му даваш да яд, имам приятел, който даваше на неговите веднъж месечно да ядът и най-накрая му писна да ги гледа и ми ги даде(защо мислите имам 4 албопилозума и 2 албоганса  ) издръжливи са  , а относно смяната на кожите ако го храниш по-рядко ще сменя пак, но на много по-големи периоди, а ако го тъпчеш всеки ден на 1-2 месеца ще сменя (е зависи и от вида на косматкото) .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 25 Август 2007, 18:20:52 » |
|
То защото си го таралянкаш в рацете а тои е малак... стресирал се е, затова не яде  (това е моето аматйорско мнение) 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 25 Август 2007, 18:45:16 » |
|
Ако трябва да сме честни никъде не прочетох, че ELDEREST си го "таралянка" в рацете.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ELDEREST
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 25 Август 2007, 20:34:32 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ELDEREST
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 25 Август 2007, 20:40:49 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: 25 Август 2007, 20:52:13 » |
|
Ок Теодоре  (малко  ) , а за тази цел всеки потребител, който има намерение да стане част от форума и/или групата с  or  се представя в Добре дошли!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ELDEREST
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: 25 Август 2007, 21:02:11 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #19 -: 25 Август 2007, 23:38:33 » |
|
И аз така, като начинаещ... Паяка ми вече смени около 10 кожи, и сега вместо да се мушне под черупката да сменя кожа, почна навсякаде да рови и да плета паяжини... Моля ви, даите ми някакво обяснение за поведението му  Вида му е Grammostola aureostriata  Понякога след смяна тарантулите сменят поведението си и човек се чуди какво става. Преди е било мило, нежно създание, а в следващия момент се опитва да прегризе стъклото и да те докопа всеки път, когато го погледнеш само :-ППП Ако си му осигурил достатъчно субстрат, за да си копае и/или укритие, както и купичка, която е непрекъснато пълна ... няма то какво да се притесняваш. Тарантулите си правят това което си знаят и всякакъв опит за моделиране на поведението си е чиста загуба на време :-)) Ако абдоменът му не е свит и сбръчкан и като цяло изглежда добре .. не мисля, че имаш повод за притеснение. А колкото до паяжините, случайно да му се намират чифт кукички на първата двойка крака? И педипалпите му да са удебелени в края си ? Казваш, че е сменил 10 кожи, това само при теб ли е или по-принцип е на 10 кожи паячето? хайде със здраве :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
|