Гост
22 Май 2012, 09:43:05
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Въпроси относно гледането на тарантула (за начинаещ)  (Прочетена 8566 пъти)
ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 249

Негър-скйор и жена-шофьор НЯМА!!!

« -: 21 Август 2007, 11:35:23 »

Ще си призная, че нямам никакъв опит с паяците, но все пак ще трябва поне отгоре-отгоре да се запозная. Днес ще ми пристигне паячето (Brachypelma smithi). Вече си осигурих нещо подобно на аквариум (има и капак, затова е "подобно"). Знам, че трябва да сложа на дъното торф или кокосов субстрат. Това е лесно, но в Стара загора не познавам никой, който се занимава с паяци и не знам от къде да намирам щурци или каквато и да е храна. Разбрах, че може да го храня с бели червеи от рибарски магазин. Но тази идея не ми се нрави! Sick Звучи гнусно! Така, че който може да помага, какво трябва да знам за начинаещ Thumb up  Metal  Spider
Активен

Я, едно ангелче с крилца още мърда...ПРАС и то
умря...хахаха...
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #1 -: 21 Август 2007, 20:12:11 »

Като за начало трябва да се научиш да пишеш на кирилица :-)))
А колкото до паячето ... осигури му достатъчно кокосов субстрат и укритие, за да може да го ползва, ако се почувства заплашено. ВИНАГИ пълна с прясна водица капачка или друго подходящо за големината му съдче. Не слагай във водата нито памук, нито други подобни глупотевини, макар че често ще го срещаш като "съвет".
Тарантулите перфектно ходят по стъкло и като цяло са доста силни животни. Капака ти е добре да се затваря плътно и да не се повдига лесно. Също така е добре да осигуриш добро проветрение. Застоялия въздух не се препоръчва изобщо.
За храната ... можеш и да си ловиш и от поляните, но има риск да си внесеш някоя гадост в терариума или директно да си натровиш тарантулката. Питай The_One и chicholyubo, сигурен съм, че имат какво да ти предложат, ако ли не ... чичоГугъл всичко знае :-)))
А и най-важното  - видиш ли си тарантулката по гръб не я закачай, не е умряла, готви се да сменя кожа. Тарантулите умират прави с крака свити под телата им :-)))
Това е , което в момента се сещам като най-основно. Пропуските ми ще ги коригират по-знаещите, от мен толкоз :-)))
Айде със здраве и Acanthoscurria geniculata е перфектна за втори вид в колекцията ти :-ПП Бързо бързо ще измести смитито повярвай ми. После една Theraphosa apophysis мисля също би ти се отразила добре, но да не изпреварваме много събитията ;-))))
Като за последно .... каквото и да си вземаш, ако нямаш мнгоо опит с тарантулите по-добре си го избери по-малко, че да му свикнеш на нравченценцето:-))))
Аре, че пак се олях :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 21 Август 2007, 22:11:29 »

а да ти кажа си доста полезен!!!Хах аре мерси мн аз си намерих щурци(ако докара тая де)!Ама иначе смито ми не яде па и то е малко!на 2-3 кожи!Се пак мерси  Cool  Thumb up 10х много! Pray PrayА и само ако някои познава човек от Стара Загора да се обажда! Thumb up  Metal  Metal
Активен

умря...хахаха...
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2943

terraristic.net

« Отговор #3 -: 21 Август 2007, 22:32:26 »

Здравей, смитито е твърде малко за купичка с вода. Нека остане в тази кутийка, в която ти го пратихме поне докато смени две кожи. Винаги трябва част от субстрата да е мокър, навън е много топло и много бързо се обезводняват. Другия вариант е да му поддържаш по-сухо, но всеки ден да пръскаш с пулверизатор за да може да пие вода от капчиците. Аз бих заложил на по-влажен субстрат за през лятото. Засега е малко за бели червеи, но след като смени две кожи няма да има проблем. Лято е и все ще намериш някоя мушица или скакалче, но задължително трябва да е не по-голямо от паячето. Избрах ти най-охраненото Cheesy

Успех с отглеждането  Thumb up
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
das
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #4 -: 22 Август 2007, 16:12:44 »

Ами и аз имам един въпрос като начинаещ. Субстрата като се полива с вода ли се поддържа мокър? И опасно ли е ако напръскаш паяка, ако използваш пулверизатор, примерно? Водата трябва ли да е преварена?
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #5 -: 22 Август 2007, 17:41:59 »

Е, естествено, че се полива с вода за да се поддържа мокър. А за паяка няма проблем ако го напръскаш, но със сигурност няма да му е приятно, тъй че по-добре да се избягва. За преваряване досега не съм чувал някой да си преварява водата за паяците Wink
Активен

leizi1991
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« Отговор #6 -: 22 Август 2007, 21:07:12 »

Нее нужно да я преваряваш но може да я оставиш да престои 24 часа и след това да я използваш за по-сигурно Smiley
Активен

Smiley Metal 4ever
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #7 -: 22 Август 2007, 21:24:21 »

Нее нужно да я преваряваш но може да я оставиш да престои 24 часа и след това да я използваш за по-сигурно Smiley

Мда, особено ако е хлорирана  Undecided
Активен

ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 25 Август 2007, 08:27:19 »

Mи то паячето не ще да яде мухите!Аз им късам едното крило ама даже не ги закача Cry CryКо да правя?Huh?? Burn in hell
Активен

умря...хахаха...
ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 25 Август 2007, 13:35:03 »

Ако го оставя да не яде няма ли да умре Bad moodМного се притеснявам тъй като не яде дали пук няма да спре да расте???  Huh?  Huh?
Активен

умря...хахаха...
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 308

« Отговор #10 -: 25 Август 2007, 14:13:52 »

И аз така, като начинаещ...
Паяка ми вече смени около 10 кожи, и сега вместо да се мушне под черупката да сменя кожа, почна навсякаде да рови и да плета паяжини...
Моля ви, даите ми някакво обяснение за поведението му  Sad
Вида му е Grammostola aureostriata  Smiley
Активен
leizi1991
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« Отговор #11 -: 25 Август 2007, 17:35:25 »

Ако го оставя да не яде няма ли да умре Bad moodМного се притеснявам тъй като не яде дали пук няма да спре да расте???  Huh?  Huh?
Нее на пук просто не иска предлагай му но по рядко.Не се притеснявай така са Smiley
Активен

Smiley Metal 4ever
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #12 -: 25 Август 2007, 17:42:49 »

Зависи колко време не му даваш да яд, имам приятел, който даваше на неговите веднъж месечно да ядът и най-накрая му писна да ги гледа и ми ги даде(защо мислите имам 4 албопилозума и 2 албоганса  Laugh Laugh Laugh ) издръжливи са  Spider , а относно смяната на кожите ако го храниш по-рядко ще сменя пак, но на много по-големи периоди, а ако го тъпчеш всеки ден на 1-2 месеца ще сменя (е зависи и от вида на косматкото) .
Активен
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 308

« Отговор #13 -: 25 Август 2007, 18:20:52 »

То защото си го таралянкаш в рацете а тои е малак... стресирал се е, затова не яде  Smiley
(това е моето аматйорско мнение)  Smiley
Активен
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 25 Август 2007, 18:45:16 »

Ако трябва да сме честни никъде не прочетох, че ELDEREST си го "таралянка" в рацете.
Активен
ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 25 Август 2007, 20:34:32 »

Shocked Ми аз малко само си го "таралянках" вече ти казах и не по ръцете а по тялото! Afraid няма да го пипам вече Blush ок  Thumb up  Metal  Metal
Активен

умря...хахаха...
ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 25 Август 2007, 20:40:49 »

A и мисля че Теодор звучи по добре от колкото ELDEREST  Wink Cheesy Grin Blush
Активен

умря...хахаха...
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 25 Август 2007, 20:52:13 »

Ок Теодоре  Welcome (малко  Offtopic ) , а за тази цел всеки потребител, който има намерение да стане част от форума и/или групата с  Drink beer or  Drink Beer се представя в Добре дошли!
Активен
ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 25 Август 2007, 21:02:11 »

Аз се представих!  Drink beer Drink Beer  Metal Metal
Активен

умря...хахаха...
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #19 -: 25 Август 2007, 23:38:33 »

И аз така, като начинаещ...
Паяка ми вече смени около 10 кожи, и сега вместо да се мушне под черупката да сменя кожа, почна навсякаде да рови и да плета паяжини...
Моля ви, даите ми някакво обяснение за поведението му  Sad
Вида му е Grammostola aureostriata  Smiley
Понякога след смяна тарантулите сменят поведението си и човек се чуди какво става. Преди е било мило, нежно създание, а в следващия момент се опитва да прегризе стъклото и да те докопа всеки път, когато го погледнеш само :-ППП
Ако си му осигурил достатъчно субстрат, за да си копае и/или укритие, както и купичка, която е непрекъснато пълна ... няма то какво да се притесняваш. Тарантулите си правят това което си знаят и всякакъв опит за моделиране на поведението си е чиста загуба на време :-))
Ако абдоменът му не е свит и сбръчкан и като цяло изглежда добре .. не мисля, че имаш повод за притеснение.
А колкото до паяжините, случайно да му се намират чифт кукички на първата двойка крака? И педипалпите му да са удебелени в края си ? Казваш, че е сменил 10 кожи, това само при теб ли е или по-принцип е на 10 кожи паячето?
хайде със здраве :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Страници: [1] 2 3 4   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC