Гост
22 Май 2012, 09:54:43
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Phrynosoma platyrhinos  (Прочетена 4464 пъти)
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

« -: 08 Юни 2008, 19:47:56 »

Ето ги моите новите.  Cheesy 1.2 Phrynosoma platyrhinos. Около 12 см дълги са и много любопитни. Като ги сложих в терариума им, им дадох веднага щурци и те се спуснаха след тях. Много са сладки.

Photo

Знае ли някои как им е българското име?
Активен

Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #1 -: 08 Юни 2008, 19:53:54 »

Мисля че беше бодлив дракон,защото на молоха е бодлив дявол.
Активен

Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 08 Юни 2008, 20:12:52 »

В момента са в един аквариум в карантена. Първо ще ги изcледвам за паразити и ако нямат, ще ги сложа в техния терариум.

Купих си и една книга. Там пише, че ядат мравки и други насекоми. Май сега ще трябва да свикват на щурзи защото с мравките ще ми е трудно.

Moloch horridus яде само мравки. Тези дорбре че ядат и други насекоми.

Активен

Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 08 Юни 2008, 20:15:47 »

Ако това им е временния как ли ще им изглежда истинския  Shocked Uv лампи?
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2943

terraristic.net

« Отговор #4 -: 08 Юни 2008, 21:02:17 »

Страхотни са Smiley

Доколкото знам Moloch horridus също може да свикне да се храни с дребни щурци. Като през лятото можеш да го изкарваш на "паша" за да си лови сам мравки. За жалост такива животни трудно могат да се намерят, при това законно пък и са много капризни.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 08 Юни 2008, 21:21:26 »

В момента свети над аквариума една УВ лампа (Bright Sun 70W Desert). Същата лампа използвам и при Uromastyx защото тези животни са през деня активни и им трябва много УВ светлина. Те излизат през деня да се печат под слънцето.

Тотчно тази лампа ще им сложа и в терариума.
Активен

Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 08 Юни 2008, 21:28:39 »

Страхотни са Smiley

Доколкото знам Moloch horridus също може да свикне да се храни с дребни щурци. Като през лятото можеш да го изкарваш на "паша" за да си лови сам мравки. За жалост такива животни трудно могат да се намерят, при това законно пък и са много капризни.

Да чувала сам че М. horridus свиква на други насекоми, но е трудно. Вярно е че са капризни животинки. Надявам се да им е добре при мене. Утре ще пробвам да хвана няколко мравки.

Заради температурите не се претеснявам много, защото този вид идват от околноста на St. Diego (САЩ) и там температурите са много различни. 9-35 градуса.

Активен

Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 10 Юни 2008, 09:18:04 »

Както си и знаех. Животинчетата са пълни с паразити.  Evil Сега ще трябва да ги лекуваме, дано да оживеят всичките. Но май едното е прекалено слабо.

Много се стреснах като видях как две повърнаха и беше пълно с червеии.  Sick

Почти всички диво-уловени имат паразити, но в природата не им пречат много. В терариума могат да умрат много лесно. Стискайте ми палци.  Undecided
Активен

Illian
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 103

« Отговор #8 -: 10 Юни 2008, 09:44:51 »

Дано да ти се оправят възможно най-скоро!Пожелавам ти успех!...Това е още едно доказателство,че не е добре да се взимат диви животни от природата!

...Също искам да предложа на администраторите да направят отделна тема за тези видове,защото те отдавна не са в сем.Iguanidae,а са си отделно семейство-Phrynosomatidae(Северно-американски бодливи гущери)..Видях,че и в галерията са в отдела за игуани!Мисля,че не е лошо да се направи отделна част за тях,защото за по-незапознатите това може да е объркващо!
Активен
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 10 Юни 2008, 10:06:42 »

И аз съм съвсем против продажбата на диви животни. Това са ми първите диво-олувени.

Докато няма такива развъдени, винаги ще има хора, които копуват диво-олувените и винаги ще има такива, които ги хващат от природата и ги продават. За съжаление е така и никoй нищо не може да направи. Единственото е никoй вече да не копува диво-олувени животинки.
 Sad
Активен

hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 10 Юни 2008, 10:44:06 »

Дано да ти се опправят на мен всички диви токита(gecko gecko)  които са ми идвали са ми умирали Sad
Активен

Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 10 Юни 2008, 13:16:17 »

Днес можах да взема екскременти от животните и ще ги пратя на паразитологическия институт в Цюрих да ги изследват, за да разбереме точно какви са тези червеи. Надявам се да могат да се унищожат с тази паста която имам тука и да оздравеят всичките. Но мисля, че едно няма да успее.  Sad

Активен

hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 10 Юни 2008, 14:28:08 »

А имат ли вода?Може и да са обезводнени много.
Активен

Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 10 Юни 2008, 15:53:18 »

Да имат вода. Незнам дали да не ги сложа върху кухненска хартия вместо пясък, за да мога всеки ден да я сменям докато ги лекувам с лекарството. Huh?
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #14 -: 10 Юни 2008, 18:55:44 »

...Също искам да предложа на администраторите да направят отделна тема за тези видове,защото те отдавна не са в сем.Iguanidae,а са си отделно семейство-Phrynosomatidae(Северно-американски бодливи гущери)..Видях,че и в галерията са в отдела за игуани!Мисля,че не е лошо да се направи отделна част за тях,защото за по-незапознатите това може да е объркващо!

Ами Uromastyx ме помоли да преместя темата в "игуани" и затова преместих и снимките в галерията. Изобщо нямам представа към кое семейство принадлежат. Мерси за забележката. Преместих темата в "други гущери".
Активен

Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 15 Юни 2008, 20:09:42 »

Разбрах че животинките не са Phrynosoma coronatum ами Phrynosoma platyrhinos.

@the_one

Можеш ли да ми промениш заглавието?

Шансът да оздравейат е много добре. До сега всичките ядат много и не повръщат вече. Храня ги най вече с уловени мравки.
Лекарството им действа добре. Май ще оспея да им премахна паразитите, така че скоро ще мога да ги преместа в новия им терариум.  Roll Eyes Smiley

Активен

Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #16 -: 15 Юни 2008, 20:22:07 »

@the_one

Можеш ли да ми промениш заглавието?

Готово  Wink

Радвам се за животните че бързо се възтановяват.
Стискам палци всичко да мине ОК.  Thumb up
И да ни държиш в течение.

Може ли да ни кажеш какво лекарство им даваш и как и по колко ?
И какви точно са паразитите ?
Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 15 Юни 2008, 20:56:50 »

Какви точно са паразитите не мога още да ти кажа, защото още не съм получила посмо от института в Цюрих. Изглеждат като малки, прозрачни червеи. Лекувам ги с една паста казва се "Flubenol KH Paste". Съдържа Flubendazolum и се дава също на кучета и котки.

Слагам съвсем малко от пастата върху една пила за нокти. Взимам животното в ръката и пробвам да му отворя устата. Като се отвори малко му мушкам внимателно пилата с пастата.

Други слагат пастата върху щурците или я инжектират в тях, но в този случай сам сигурна, че и трите взимат нужното количество от пастата.
Активен

Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 15 Юни 2008, 21:13:25 »

Много се почудих като им изгасна един път лампата, защото беше вече вечер и след няколко минути никъде не ги намерих. Мислех да ги търся в терариума, но се сетих че се зариват напълно под бясъка и там спат до сутринта като им светне пак лампата. На другата сутрин и трите ги видях да се печат под лампата.
Те така добре се зариват, че изобщо не можеш да разбереш къде точно са се зарили. Пясъка навсякъде е равно гладък.  Grin
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #19 -: 15 Юни 2008, 22:12:02 »

Много се радвеам, че се оправят  Drink Beer Невероятни животни са. Започвам сериозно да се замислям и аз да си купя една двойка или тройка както са при теб. Това донякъде ще замести най-голямата ми мечта сред животните- молоха, за който все още не съм дорасъл както финансово, така и умствено  Crazy
Активен

Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC