Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 08 Юни 2008, 19:47:56 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 08 Юни 2008, 19:53:54 » |
|
Мисля че беше бодлив дракон,защото на молоха е бодлив дявол.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 08 Юни 2008, 20:12:52 » |
|
В момента са в един аквариум в карантена. Първо ще ги изcледвам за паразити и ако нямат, ще ги сложа в техния терариум. Купих си и една книга. Там пише, че ядат мравки и други насекоми. Май сега ще трябва да свикват на щурзи защото с мравките ще ми е трудно. Moloch horridus яде само мравки. Тези дорбре че ядат и други насекоми. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 08 Юни 2008, 20:15:47 » |
|
Ако това им е временния как ли ще им изглежда истинския  Uv лампи?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #4 -: 08 Юни 2008, 21:02:17 » |
|
Страхотни са  Доколкото знам Moloch horridus също може да свикне да се храни с дребни щурци. Като през лятото можеш да го изкарваш на "паша" за да си лови сам мравки. За жалост такива животни трудно могат да се намерят, при това законно пък и са много капризни.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 08 Юни 2008, 21:21:26 » |
|
В момента свети над аквариума една УВ лампа (Bright Sun 70W Desert). Същата лампа използвам и при Uromastyx защото тези животни са през деня активни и им трябва много УВ светлина. Те излизат през деня да се печат под слънцето.
Тотчно тази лампа ще им сложа и в терариума.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 08 Юни 2008, 21:28:39 » |
|
Страхотни са  Доколкото знам Moloch horridus също може да свикне да се храни с дребни щурци. Като през лятото можеш да го изкарваш на "паша" за да си лови сам мравки. За жалост такива животни трудно могат да се намерят, при това законно пък и са много капризни. Да чувала сам че М. horridus свиква на други насекоми, но е трудно. Вярно е че са капризни животинки. Надявам се да им е добре при мене. Утре ще пробвам да хвана няколко мравки. Заради температурите не се претеснявам много, защото този вид идват от околноста на St. Diego (САЩ) и там температурите са много различни. 9-35 градуса.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 10 Юни 2008, 09:18:04 » |
|
Както си и знаех. Животинчетата са пълни с паразити.  Сега ще трябва да ги лекуваме, дано да оживеят всичките. Но май едното е прекалено слабо. Много се стреснах като видях как две повърнаха и беше пълно с червеии.  Почти всички диво-уловени имат паразити, но в природата не им пречат много. В терариума могат да умрат много лесно. Стискайте ми палци. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
Публикации: 103
|
 |
« Отговор #8 -: 10 Юни 2008, 09:44:51 » |
|
Дано да ти се оправят възможно най-скоро!Пожелавам ти успех!...Това е още едно доказателство,че не е добре да се взимат диви животни от природата!
...Също искам да предложа на администраторите да направят отделна тема за тези видове,защото те отдавна не са в сем.Iguanidae,а са си отделно семейство-Phrynosomatidae(Северно-американски бодливи гущери)..Видях,че и в галерията са в отдела за игуани!Мисля,че не е лошо да се направи отделна част за тях,защото за по-незапознатите това може да е объркващо!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 10 Юни 2008, 10:06:42 » |
|
И аз съм съвсем против продажбата на диви животни. Това са ми първите диво-олувени. Докато няма такива развъдени, винаги ще има хора, които копуват диво-олувените и винаги ще има такива, които ги хващат от природата и ги продават. За съжаление е така и никoй нищо не може да направи. Единственото е никoй вече да не копува диво-олувени животинки. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 10 Юни 2008, 10:44:06 » |
|
Дано да ти се опправят на мен всички диви токита(gecko gecko) които са ми идвали са ми умирали
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 10 Юни 2008, 13:16:17 » |
|
Днес можах да взема екскременти от животните и ще ги пратя на паразитологическия институт в Цюрих да ги изследват, за да разбереме точно какви са тези червеи. Надявам се да могат да се унищожат с тази паста която имам тука и да оздравеят всичките. Но мисля, че едно няма да успее. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 10 Юни 2008, 14:28:08 » |
|
А имат ли вода?Може и да са обезводнени много.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 10 Юни 2008, 15:53:18 » |
|
Да имат вода. Незнам дали да не ги сложа върху кухненска хартия вместо пясък, за да мога всеки ден да я сменям докато ги лекувам с лекарството. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #14 -: 10 Юни 2008, 18:55:44 » |
|
...Също искам да предложа на администраторите да направят отделна тема за тези видове,защото те отдавна не са в сем.Iguanidae,а са си отделно семейство-Phrynosomatidae(Северно-американски бодливи гущери)..Видях,че и в галерията са в отдела за игуани!Мисля,че не е лошо да се направи отделна част за тях,защото за по-незапознатите това може да е объркващо!
Ами Uromastyx ме помоли да преместя темата в "игуани" и затова преместих и снимките в галерията. Изобщо нямам представа към кое семейство принадлежат. Мерси за забележката. Преместих темата в "други гущери".
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 15 Юни 2008, 20:09:42 » |
|
Разбрах че животинките не са Phrynosoma coronatum ами Phrynosoma platyrhinos. @the_one Можеш ли да ми промениш заглавието? Шансът да оздравейат е много добре. До сега всичките ядат много и не повръщат вече. Храня ги най вече с уловени мравки. Лекарството им действа добре. Май ще оспея да им премахна паразитите, така че скоро ще мога да ги преместа в новия им терариум.    
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Чичо Любо
Админ
Терарист
Неактивен
Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така
|
 |
« Отговор #16 -: 15 Юни 2008, 20:22:07 » |
|
@the_one
Можеш ли да ми промениш заглавието?
Готово  Радвам се за животните че бързо се възтановяват. Стискам палци всичко да мине ОК.  И да ни държиш в течение. Може ли да ни кажеш какво лекарство им даваш и как и по колко ? И какви точно са паразитите ?
|
|
|
|
|
Активен
|
Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: 15 Юни 2008, 20:56:50 » |
|
Какви точно са паразитите не мога още да ти кажа, защото още не съм получила посмо от института в Цюрих. Изглеждат като малки, прозрачни червеи. Лекувам ги с една паста казва се "Flubenol KH Paste". Съдържа Flubendazolum и се дава също на кучета и котки.  Слагам съвсем малко от пастата върху една пила за нокти. Взимам животното в ръката и пробвам да му отворя устата. Като се отвори малко му мушкам внимателно пилата с пастата. Други слагат пастата върху щурците или я инжектират в тях, но в този случай сам сигурна, че и трите взимат нужното количество от пастата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: 15 Юни 2008, 21:13:25 » |
|
Много се почудих като им изгасна един път лампата, защото беше вече вечер и след няколко минути никъде не ги намерих. Мислех да ги търся в терариума, но се сетих че се зариват напълно под бясъка и там спат до сутринта като им светне пак лампата. На другата сутрин и трите ги видях да се печат под лампата. Те така добре се зариват, че изобщо не можеш да разбереш къде точно са се зарили. Пясъка навсякъде е равно гладък. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #19 -: 15 Юни 2008, 22:12:02 » |
|
Много се радвеам, че се оправят  Невероятни животни са. Започвам сериозно да се замислям и аз да си купя една двойка или тройка както са при теб. Това донякъде ще замести най-голямата ми мечта сред животните- молоха, за който все още не съм дорасъл както финансово, така и умствено 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|