Гост
22 Май 2012, 09:55:08
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Phrynosoma platyrhinos  (Прочетена 4464 пъти)
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

« Отговор #20 -: 24 Юни 2008, 22:06:51 »

Лоша новина: мъжкият вчера за съжаление умря. Или от паразитите или не понесе пастата с която го лекувах.  Cry
Активен

Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2943

terraristic.net

« Отговор #21 -: 24 Юни 2008, 22:28:33 »

Ужас Sad

Другите как са? Паразитите махат ли се?
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #22 -: 26 Юни 2008, 13:24:54 »

Другите две женски са добре. Ядат много и напълняват. Изглеждат добре и са активни. Още не съм свършила с лечението. Като свърша ще пратя изпражнения на института да ги изследват.
Активен

Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #23 -: 26 Юни 2008, 20:02:05 »

Стискам палци лечението да е успешно.

Тези гущери определено ще влязат в списъка ми с бъдещи покупки Smiley
Активен

Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: 12 Юли 2008, 18:19:00 »

Досега върви всичко добре. Хранят се добре. Давам им малки щурци, червеи и мравки. Най обичат мравките, за това им давам повечето време мравки и гледам да наловя от големите, черните.
Ето една нова снимка от сладураните.  Cheesy

Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #25 -: 13 Юли 2008, 17:19:40 »

Чудя се тези животинки дали са бързи или са тромави като молоха  Wonder
Активен

Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #26 -: 13 Юли 2008, 19:03:44 »

Ами не са като молоха. Движат се като геконите и като ги хване страх, стават много бързи. Също като са на лов за мравки, толкова бързо лапват мравките, че човешкото око не може да види как точно ги хващат. Дали си изваждат езика или не. Понякога ми приличат на прахосмокачки, все едно изсмукват мравките  Grin
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #27 -: 15 Юли 2008, 19:27:40 »

Разделих темата.

Нека продължим разговора за направата на терариума тук: http://terraristic.net/forum/index.php/topic,1181.0.html

А тази тема да остане за обсъждане на животните.
Активен

mimav4oo
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #28 -: 28 Юли 2008, 21:32:52 »

Здравейте,
много ми харесват тези животни.Мога ли да ви питам от къде може да се намери такова и колко пари струва.Търсих на много места по обявите и никъде не срещнах.Благодаря предварително
Активен
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #29 -: 28 Юли 2008, 21:54:07 »

Здравейте,
много ми харесват тези животни.Мога ли да ви питам от къде може да се намери такова и колко пари струва.Търсих на много места по обявите и никъде не срещнах.Благодаря предварително

Не е за начинаещи.И трудно ще намериш в бг по обяви освен ако не поръчаш на някой търговец.И ще ти дойде бъкано с паразити и може въобще да не прояде и т.н.Освен ако не си намериш развъждани в домашни условия,които естествено ще са доста по-скъпи.
Активен

Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #30 -: 29 Юли 2008, 15:09:04 »

Здравейте,

Здрасти. Ами аз ги купих от тука (Швейцaрия) и те бяха диво олувени. Бяха пълни с паразити, но да се похваля, днеска получихме писмо от института за паразити в Цюрих. Напълно са изчистени и най сетне мога да ги пренеса в техния окунчателен терариум. Днеска ще им го приготвя, трябва да го оплатня, за да не могат да излизат мравките и ув-лампата ще им сложа вътре. Дано да им хареса.

Както hunter казва, е трудно да се намерят такива животни в България. После друг проблем е, че тези животинки обичат мравки. Макар че има някои, който свикват със щурци, мисля че трябва да се хранят с мравки, както и в природата. Чувала съм че им трябва киселината и протеините на мравките. Не знам как е в България, но тука не се продават на големи количества и за това трябва често да ходя на вънка да им търся мравки. Тука повечето мравки са защитени, така че рискирам глоба.
Активен

hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #31 -: 15 Септември 2009, 14:47:31 »

Та хънтър се сдоби с такава гадинка.Направо прекрасна е без драскотина със страхотна окраса и е домашноразвъждана.Само малко ще ме затрудни с мравките.
Активен

hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #32 -: 08 Ноември 2009, 11:51:17 »

Вчера изядохме доста мравки Smiley
Активен

Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC