Гост
22 Май 2012, 09:55:57
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Леопардов гекон се изхожда на 15 дни  (Прочетена 123 пъти)
Bai1van
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 18

« -: 22 Септември 2011, 22:00:34 »

От известно време (2 месеца, може би малко повече) имам проблем с моят гекон. Споделял съм го с някои хора от форума къде на живо къде чрез лични съобщения, но искам да го споделя и тук, ако някой има други предложения какво може да е. Значи през този период гекончето започна да се изхожда точно на 15 дни (последните 3 пъти го засичах и винаги беше точно на 15-тия ден). Когато го взех първите 2-3 месеца си се изхождаше всеки ден. Когато започна този проблем гекончето беше само на брашнени червеи и реших че може да е от тях, но през последния месец беше изцяло на щурци и няма разлика. Температурата през деня е 28-30 градуса, вечер пада до към 24-25. Постоянно има купичка с прясна вода и отделно такава с калции. Когато и да му предложа храна не отказва, но гледам и да не го прехранвам много след като я задържа толкова време за това през този период (от 15 дни) го храня 3-4 пъти. Ето така изглежда в момента:

Смятам че обясних какво му е и какви са условията възможно най-кратко, ако има да добавя нещо питайте пък аз при първа възможност ще отговаря. Надявам се някой ако може да помогне макар че повечето с които говорих за пръв път чуват за такова държание. Не знам това състояние доколко е повод за притеснение, но всеки съвет е добре дошъл. Благодаря предварително!
Активен
Lambretta
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 70

« Отговор #1 -: 20 Октомври 2011, 20:41:55 »

Наистина е странно, моите се изхождат всеки ден. Според мен го храни повече? Моят има пълна купичка с червеи, поръсени с калций нон стоп. Допълвам я всяка вечер и на сутринта е почти празна. Иначе на допир усещат ли се някакви топчета по коремчето му? Съмнява ме да се запича, щом евентуално успява да се изходи. Пробвай да го храниш толкова, колкото му се яде и виж дали ще има промяна? Късмет.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC