Гост
22 Май 2012, 10:11:58
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Избягал леопардов гекон  (Прочетена 154 пъти)
eewf
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 25

« -: 13 Октомври 2011, 19:59:01 »

Вчера сутринта открих че леопардовия ми гекон е забегнал. На 3 месеца е. Около 10-12 см. Обърнах цялата стая с главата на долу. Преместих гардероб, който не съм местил когато правя ремонти в къщи.... разглобявах шкафове, вдигах матраци, ракли..... няма го никъде....
Реве ми се!

В момента съм му оставил салфетката с гомненцата на пода, купичката с калциите, кокоса в който спеше и лампата.....та барем му домъчнее и се върне.
Активен
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

« Отговор #1 -: 13 Октомври 2011, 20:18:38 »

Домъчнее...сериозно??? Иначе е умно, познатите миризми ще го привлекат. Или просто изчакай нощно време, загаси лампата и слушай...Аз поне винаги чувам ако нещо ходи из мрака...
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
eewf
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 25

« Отговор #2 -: 13 Октомври 2011, 20:56:04 »

"Домъчнее" е образно казано.
Нарочно съм оставил фекалиите имено заради познатите миризми... пък да видим....
Активен
eXpress
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 489

Ако живота ти поднесе лимони.. Пийни една текила.X

« Отговор #3 -: 13 Октомври 2011, 21:12:45 »

Ако си имаш отоплително килимче го пусни на земята.. или сложи лаптопа (ако си с лаптоп)... Иначе го търси около компютъра... Cheesy Аз вчера също местих четирикрилен гардероб щото новото геконче забегна  Shotgun С малко зор го хванах Smiley
Активен

New skype - evcho92
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 319

« Отговор #4 -: 14 Октомври 2011, 08:43:41 »

Когато моя гекон избяга, също поставих на пода прозрачен съд с брашнени червеи. Нощно време изчезваха, по което разбирах, че гекона все още не е напуснал къщата. След няколко дни видях прясно изпражнение от гекона покрай една от стените. Тръгнах в едната посока покрай стената и след малко го открих под хладилника в кухнята. Животните не се движат напряко през открити пространства, като килима в средата на стаята. Движат се покрай стените и търсят тъмните места за почивка през деня.

Да се местят мебели и да се търси избягало животно е мисия невъзможна. Това го казвам от собствен опит и от споделеното от други хобисти по форумите. Само напразна хамалогия е. Чака се на случайността или се разчита на познанията за поведението на избягалия вид. Трябва да се постараете да "мислите" като избягалото животно, за да го откриете  Grin.

Важно при избягало вкъщи животно:

- Затварят се доколкото е възможно отделните помещения, за да не може то да преминава от едно в друго.
- Потайни места от където е възможно да премине гадинката се поръсват с тънък слой брашно, за да се проследи евентуалното му местоположение.
- На места, от където може да премине се поставят леки шумящи предмети (шумящи торбички за пазаруване) и се лишавате за известно време от слушането на музика. Така по шума залових две избягали змии и една мадагаскарска хлебарка  Grin.
- Вземат се мерки за залавянето му - устройване на капан с храна, вода и топлина, наблюдение в спокойните часове от денонощието и т.н.
- Внимава се, да не се настъпи избягалото животно или да не се затисне с някоя врата, местене на мебели и т.н.
- При избягали отровни животни се живее известно време като в тропиците - всички обувки, дрехи и завивки се преглеждат и изтръскват преди употреба.
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 239

« Отговор #5 -: 14 Октомври 2011, 09:05:44 »

- При избягали отровни животни се живее известно време като в тропиците - всички обувки, дрехи и завивки се преглеждат и изтръскват преди употреба.

Ако беглецът е нещо по-сериозно от тарантула за предпочитане е да се откажеш от хобито Smiley Мое допълнение към правилото. Преди някои да пострада.
Активен

Не всичко, което има две бузи е лице!
DaniellCho
8 кожи

Активен Активен

Публикации: 389

« Отговор #6 -: 14 Октомври 2011, 14:10:15 »

Ако беглецът е нещо по-сериозно от тарантула за предпочитане е да се откажеш от хобито Smiley Мое допълнение към правилото. Преди някои да пострада.
Подкрепям с две ръце! Thumb up
Активен

Acanthoscurria geniculata: 0.1; Avicularia versicolor 0.1; Boa constrictor imperator: 0.1; Brachypelma boehmei: 0.1; Grammostola rosea: 0.1; Leptopelis vermiculatus:0.0.1; Pantherophis guttatus 0.1; Paroedura pictus: 1.1;
333_Petko_333
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 69

« Отговор #7 -: 03 Декември 2011, 17:17:08 »

Дано го намериш.Успех. Wink Wink Wink
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC