Гост
22 Май 2012, 10:19:16
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Побеляване на субстрата  (Прочетена 199 пъти)
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 394

« -: 04 Декември 2011, 13:23:42 »

Мислех само, че по кокосовия чипс се появява и бях натрупал негативно мнение за него, но и по торфа имам... Всичко на повърхноста побелява бавно, дори и укритията. Днес се заемам да сменям субстрата на всичките паяци, но не знам защо се получава така. Не мсиля, че са акари, но се досещам, че може да е от състава на водата. Използвам чешмяна, но ще мина на дестилирана вода - така няма и да ръждясват металните решетки за проветрението.

Временно решение намерих когато разбърквах субстрата - но след седмица пак поб елява повърхността.. От София съм - дали проблемът е от водата?
Активен
DaniellCho
8 кожи

Активен Активен

Публикации: 390

« Отговор #1 -: 04 Декември 2011, 13:47:11 »

Не е от водата, аз имах абсолютно същия проблем, а пулверизирам и поливам само с минерална/изворна вода. При геникулатата ми доста често се появяваше и от както пуснах отоплението на животните престана... Може и да не е от температурата, но в момента го няма, а специално в терариума е доста влажно(75-80%)
Активен

Acanthoscurria geniculata: 0.1; Avicularia versicolor 0.1; Boa constrictor imperator: 0.1; Brachypelma boehmei: 0.1; Grammostola rosea: 0.1; Leptopelis vermiculatus:0.0.1; Pantherophis guttatus 0.1; Paroedura pictus: 1.1;
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 319

« Отговор #2 -: 04 Декември 2011, 19:42:23 »

...пулверизирам и поливам само с минерална/изворна вода...

Точно в минералната вода се очаква да има в повечко минерални соли, както и в чешмяната от сондажи да има завишено съдържание варовикови/калциеви съставки. И в двата случая се очаква повърхностите, където е пръскано да побелеят.

Не мисля обаче, че субстрата побелява от солите и варовика. При нас водата е много твърда, но никога субстрата ми (кокосови стърготини/трици от пресовка) не е побелявал. Виждал съм по ръбовете на саксиите на жена ми доста сериозни бяложълти наслагвания, които са малко мазни на пипане и вероятно се получават от поливането на цветята отгоре или на някакви бактерии от почвата  Huh?.

Или ти много поливаш субстрата, или аз държа животните си прекалено на сухо  Grin.
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
DaniellCho
8 кожи

Активен Активен

Публикации: 390

« Отговор #3 -: 04 Декември 2011, 20:24:02 »

Аз гледам много пустинни и полупустинни видове, геникулатата, версиколора и жабока са ми единствените тропически любимци и тях ги държа на по - влажно. Истината е че при мен побеляват само парченцата кокосов чипс, а не самите кокосови фибри ли, незнам как точно се наричат. Незнам на какво се дължи, но проблема не се е появявал от доста време, а докато го имаше, не пречеше на паяка. При жабата влажноста е 80-90%, защото пулверизирам доста често в терариума, но там няма никаква следа от побеляване, там целият субстрат е влажен, докато при геникулатата 50-60% само, за да не ми мухляса укритието.
Активен

Acanthoscurria geniculata: 0.1; Avicularia versicolor 0.1; Boa constrictor imperator: 0.1; Brachypelma boehmei: 0.1; Grammostola rosea: 0.1; Leptopelis vermiculatus:0.0.1; Pantherophis guttatus 0.1; Paroedura pictus: 1.1;
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC