ICakaa_94
1 кожа
Неактивен
Публикации: 10
|
 |
« -: 09 Юли 2008, 09:21:59 » |
|
Здравеите наскоро си купих  Grammostola Rosea но след около 1 месец забелязах че в почвата кояато му бях сложил имше няакакви като мушици мнл се притеснявам а малко ме е страх да го извада за да му смена почвата  опасно ли е за него???ХЕЛП 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
onion
VIP потребител
9 кожи
Неактивен
фиууу
|
 |
« Отговор #1 -: 09 Юли 2008, 11:05:54 » |
|
Вероятно са акари. Имаш проблем. Пробвай да засушиш малко. Генералното решение е да смениш субстрата изцяло ... с нов. Вместо почва използвай специален субстрат. От къде я взе тази почва ? Потърси във форумите теми за акари и справянето с тях. Ето примерно тази: http://terraristic.net/forum/index.php/topic,909.0.htmlМожеш да си купиш кокосов субстрат от Бриколаж или Метро , на тухлички е. Напоява се с вода , защото е пресован. Става доста така, че може би е добре да го разрежеш на 3 примерно и да напоиш постепенно само едната 3-та. Ако не ти стигне напояваш още малко. Като се напои започва да се рони , ще го усетиш.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ICakaa_94
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 09 Юли 2008, 11:12:40 » |
|
Моля кажете безопасен начин да извадя моят сладур че ме е шубе много  А почвата е от един Зоо Магазин в София Тая ппродавачката каза че става ама тя не изглеждаше компетентна Марката на която беше се казваше ,,ExoTerra,, или нещо подобно Пак беше като тухла Пресована и ми казаха да я кисна 30 мин` във вода  (от там си зех паяка 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
onion
VIP потребител
9 кожи
Неактивен
фиууу
|
 |
« Отговор #3 -: 09 Юли 2008, 13:13:38 » |
|
Хм , на ExoTerra нещата са добри принципно , мисля че си взел точно това за което ти казвах , кокосов субстрат.
Колко е голям паяка ?
Направи читава снимка на тези гадове които си завъдил, за да може някой да каже дали са точно акари. Засуши климата в терариума. Не овлажнявай субстрата, сипвай по-малко вода в паничка примерно , без да разливаш навън.
Взимаш една пластмасова кутийка , като те от салатите в магазините. Захлупваш паяка, и подпъхваш отдолу с капака на кутийката. Ако е на стената на терариума е по-лесно. Внимаваш да не го притиснеш нещо , внимателно понутваш , той ще се качи по кутийката и тогава подпъхваш изцяло. Затвори я добре после кутийката. Пробий и малко отвори преди процедурата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #4 -: 09 Юли 2008, 13:34:03 » |
|
Мога само да добавя, че е добре кутийката да е чиста, да не са държани разни препарати в нея, за да не стане фал с паяка. Дори след старателно измиване е възможно да остане някоя гадост. За сушата ониън ти го е казал, особено с розеите ... моята всеки път като види вода и бяга като ... розея от вода :-П Купичка/капачка с вода и си 6, няма нужда да мокриш субстрата :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
ICakaa_94
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 09 Юли 2008, 13:39:14 » |
|
Аз направо ще сменям субстрата. Паяка не знам на колко е когато го взех беше сменил 1 кожа ма мися че е на 3 или 4 ps:Много Мерси че отдели време за моя проблемл. Моята РОЗА не бяга от водата постоянно стои над купата и с вода 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
onion
VIP потребител
9 кожи
Неактивен
фиууу
|
 |
« Отговор #6 -: 09 Юли 2008, 13:48:20 » |
|
Колко е голям , в сантимертри , с/без краката ? В какво го гледаш в момента ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ICakaa_94
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 09 Юли 2008, 13:58:14 » |
|
Не сам го мерил ама го гледам в терариум с всички удобства, има скривалище, купа с вода, една изкуствена палма, сякакви удобства за една  роза 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
onion
VIP потребител
9 кожи
Неактивен
фиууу
|
 |
« Отговор #8 -: 09 Юли 2008, 15:10:01 » |
|
Добре де , ориентировъчно кажи колко е голям. Мъжка ли е ? Ако ДА защо си я купил ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ICakaa_94
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 09 Юли 2008, 15:38:43 » |
|
Мисля че е около 8-9см, ма сега не сам в нас и по точно немога да кажа, а иначе тарантулата е  А я купих защото нямаше други, а не знаех за този готин сайт 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
onion
VIP потребител
9 кожи
Неактивен
фиууу
|
 |
« Отговор #10 -: 09 Юли 2008, 17:19:55 » |
|
Мъжките не живеят много , нали знаеш ?
8-9 см не може да е на 2-3 кожи !
за колко я взе и от къде ако не е тайна ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ICakaa_94
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 09 Юли 2008, 18:55:37 » |
|
За 40 лева от един Зоо магазин. Точно като излезеш от Филиповци и излизаш на околковръстното и точно от другата страна в Суходол.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 09 Юли 2008, 19:26:39 » |
|
Така сичко което можеше да се каже и да направиш се каза. Сега от тебе се иска да го направиш. А за изваждането ... Като те слушам тва ти е първата тарантула. Повярвай ми всеки го е страх за пъви път като хване такова нещо. Но е факт че няма от какво да се страхубаш. Но ако наистина те е много шубе ти препоръчвам да вземеш една лъжица и да "побътнеш" "повдигнеш" или както там си прецениш и да го оставиш някоя малка кутиика като предварително в нея си служил малко салфетки. След това хващаш изхвърляш целия субстрат. И удавваш терариума с вода. Лично не ти препоръчвам да използваш някакви препарати . След това оставяш терариума да се изшуши като хората и настиляш отново и пускаш малкия приятел вътре. Това е всичко което се каза но малко обощено. И другото което е и го казвам от човек на които вече нервте са много обтегнати от тези рози  . Розите не искат вода. Невероятно но факт. Малко вода в купичката и е супер. И не навлажняваи субстрата допълнително.  хайде и късмет и да кажеш какво е станало и какво си направил !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ICakaa_94
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 10 Юли 2008, 06:45:38 » |
|
Много мерси сега кам 18.00h ще я сменям после ще кажа кво е станало  P.S:Много меси На сички които ми помогнаьа с проблема 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #14 -: 10 Юли 2008, 09:02:22 » |
|
Ако са мушици не са никави акари. Това са винарки или гърбатки. Налазват навсякъде, където има влага. Отървия от тях няма, освен ако не държиш сух субстрата. Както е и с акарите.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
botan
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 10 Юли 2008, 16:25:28 » |
|
Има, има, ама не знам как ще се отрази на тарантулата. А защо държиш толкова влацжно на пустинен паяк, защото те се появяват при много влажен субстрат?
|
|
|
|
|
Активен
|
Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1. Мравуняци: Camponotus ligniperda. Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
|
|
|
dark_king2
1 кожа
Неактивен
Публикации: 12
|
 |
« Отговор #16 -: 07 Април 2009, 14:40:56 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sis
VIP потребител
4 кожи
Неактивен
Публикации: 89
|
 |
« Отговор #17 -: 07 Април 2009, 19:48:30 » |
|
Просто дръж по-сухо мушичките се появяват при висока влажност.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|