Гост
22 Май 2012, 10:58:43
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Зазимяване  (Прочетена 156 пъти)
Chester
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« -: 02 Февруари 2012, 21:35:09 »

Здравейте,

потърсих в търсачката, но нищо не открих.   Book
Мога ли да помоля някой да ми разясни, какво съдържа в себе си този термин, какви са предимствата и недостатъците, задължително ли е и други от този род.

Write

Мерси предварително
Активен
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 394

« Отговор #1 -: 02 Февруари 2012, 21:42:26 »

Нищо не е задължително, освен ако не го правиш с цел размножаване и подготовка за това.

Иначе им идва добре на тарантулите, които в естествената си среда се сблъскват с такива температури (между 17-20) за по-дълъг период. И пак не е задължително, няма да умрат ако не се усигури. Но предполагам отгатваш и сам, че това важи за някои видове. Ако питаш конкретно за определен вид - кажи. Аз на първо време се сещам веднага, че Grammostola pulchra търпи такива температури.
Активен
Chester
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #2 -: 02 Февруари 2012, 21:51:22 »

Имам L.Striatipes женска и бих искал да се опитам да я чифтосам... Бих се радвал, ако ми дадеш някоя препоръка, за да направя това което зависи от мен.
Активен
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 394

« Отговор #3 -: 08 Февруари 2012, 21:48:00 »

Не е писано много по този въпрос. Аз досега не съм зазимявал никой вид. Просто зимата са ми на 21-22 градуса, но зазимяването се прави с поне 5 градуса по-ниски темп. Но за L. striatipes не мога да ти кажа дали има нужда. Колко е голяма?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC