Гост
22 Май 2012, 11:28:33
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3 ... 7   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Grammostola pulchripes (бивш Grammostola aureostriata)"  (Прочетена 16515 пъти)
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 308

« -: 01 Септември 2007, 11:47:56 »

Полезна ще ми е всякаква информация за този вид Smiley
Активен
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #1 -: 01 Септември 2007, 11:48:52 »

Това е моето паяче, около 4 дена, след като смени кожа Smiley
Активен
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #2 -: 01 Септември 2007, 11:49:26 »

Заповядай, http://zoo-info.org/chlenestonogi/tar_chako_zlatokolenesta.htm

П.П. Готино е , а мойто е само на 7кожи дребо Smiley .
Активен
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 01 Септември 2007, 11:55:51 »

Мерси много за инфото Smiley
Но още немога да разбера, защо не е потъмняла, нито има някакъв вид че ще сменя кожа, а от един месец си е ископала кокосовите влакна до стъклото в ъгъла и сеги там, а на кокосовия орех не обръща никакво внимание Sad
Активен
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 01 Септември 2007, 12:01:03 »

Аз моята като я купих януари месец на 5кожи я чаках близо 4 месеца за да смени, не се безпокой тя си знае най-добре.
Активен
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 01 Септември 2007, 12:05:09 »

Дано само не умре!!!  Huh?

И моята, като я взех беше на 5 кожи и чаках 3 месеца да смени...
Активен
leizi1991
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« Отговор #6 -: 01 Септември 2007, 15:07:36 »

Няма да умре просто не и харесва декорацията така че само се старае да си я оправи Smiley
Активен

Smiley Metal 4ever
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #7 -: 01 Септември 2007, 16:01:39 »

Хора моля помгнете ми преди 5.5 часа  Grammostola aureostriata ми легна по гръб да си сменя кожата.Само в началото леко си помръдна краката.Преди малко я побутнах леко мрудна си крака малко.Това нормално ли е?  Huh?

Smiley Погледнах на 6ти я час-вече е наред,след около час си смени кожата.
Активен

ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 01 Септември 2007, 16:04:28 »

Влажноста как е ?

П.П. Пише се на кирилица !!!
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2943

terraristic.net

« Отговор #9 -: 01 Септември 2007, 17:06:37 »

oro ако обичаш не пиши по няколко поста един след друг. Ако имаш да добавиш нещо винаги можеш да редактираш стария си пост и да го добавиш там.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 249

Негър-скйор и жена-шофьор НЯМА!!!

« Отговор #10 -: 02 Септември 2007, 17:56:45 »

Дано само не умре!!!  Huh?

И моята, като я взех беше на 5 кожи и чаках 3 месеца да смени...
Гаден писимист нужно ли е сичко да умира  Huh? Huh?  Tongue
Активен

Я, едно ангелче с крилца още мърда...ПРАС и то
умря...хахаха...
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 02 Септември 2007, 20:11:16 »

Като се втърди кожата на моя паяк ще кача снимки сега е 5.5 см тяло 11см с краката.Кажете ми колко голям трябва да е за да е полово зрял знам 4е стават 18см с краката.Моя го взех преди 2 кожи в първата имаше огромна разлика в тази не чак толкова интервала между двете сменяние беше 1 месец.
     И вмомента полудявам от сърбежи между пръстите-космите и ме побъркват.  Crazy 
 Може ли да ми кажете дали може да се направи астма от косъмчетата.
Активен

oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 03 Септември 2007, 11:27:00 »

А моят паяк се затвори под кокосовия орех и се запечата... Миля че ще сменя  Smiley
И за колко мога да продам паяк, като моя  Huh?
Активен
leizi1991
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 03 Септември 2007, 12:19:39 »

А моят паяк се затвори под кокосовия орех и се запечата... Миля че ще сменя  Smiley
И за колко мога да продам паяк, като моя  Huh?
Зависи какъв пол е !
Активен

Smiley Metal 4ever
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 03 Септември 2007, 13:29:27 »

Женски е и е на около 13 кожи Smiley
Активен
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 04 Септември 2007, 20:48:12 »

Бързо малкия ми Grammostola aureostriata 3кожи преди малко го изкарах от тунела да го видя как е.едвам ходише и му се нагънаха 3крака както на сменена коза като я побуташ.Не си е изял щуреца и е станал дебел и черен от сив какво смятата?!?! според мен си е сменял кожата дано да се оправи  Pray .Отивам да го видя.Каково смятате???
Започна да си я сменя дано лашкането което му пречиних да не му нявреди -познал съм само дано да се възстанови изцяло  Pray
Активен

leizi1991
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 04 Септември 2007, 21:59:30 »

А ти защо си я вадил Huh??? Може да е било точно след смяна!!
Активен

Smiley Metal 4ever
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 04 Септември 2007, 22:00:58 »

Ааааа, така може да се повреди! Sad И чак другата кожа да се оправи!
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #18 -: 04 Септември 2007, 22:44:20 »

Бързо малкия ми Grammostola aureostriata 3кожи преди малко го изкарах от тунела да го видя как е.едвам ходише и му се нагънаха 3крака както на сменена коза като я побуташ.Не си е изял щуреца и е станал дебел и черен от сив какво смятата?!?! според мен си е сменял кожата дано да се оправи  Pray .Отивам да го видя.Каково смятате???
Започна да си я сменя дано лашкането което му пречиних да не му нявреди -познал съм само дано да се възстанови изцяло  Pray
честно казано отначало смятах да бъда доста рязък в изказването си, но ... човек се учи от грешките си.
Ауреостриатата не е от тарантулите, които ще виждаш често докато е малка, ако и осигуриш всичко необходимо, за да се чувства спокойна и щастлива. Ще се крие през цялото време, ще излиза от дупката си само, за да се нахрани и след това пак ще се крие докато смени. Ще стане по-смела едва, когато поантрупа кожи и достигне към 10-12 см размер. Тогава ще можеш да я виждаш почти непрекъснато.
Ако си искал тарантула, която да виждаш ... направил си кофти избор с ауреостриатата. Вземи си геникулата или лазиодора или розея :-)
Ако си я разровил просто от притеснение ... следващия път, когато ти се прииска да направиш нещо подобно си припомни как едва не си убил горкото създание, разравяйки го по средата на смяна едва ли не. Което като се замисля ... още не е късно да сториш. Стреса по време на смяна може да го убие, това е процес, който и без друго е изключително изтощителен и стресиращ за паяка, дори и без грижовния му стопанин да бърника в грижливо направеното му скривалище за целта, което се предполага да го пази от хищници в периoдите от живота му, когато е най-уязвим.
Знам, че намеренията ти са били добри, но ... не прави повече така, защото сега си го хванал минути преди да почне да сменя, а следващия път може да е на средата вече. Ауреостриатите са жилави създания, не се притеснявай толкова, пълни му капачката и не е нужно да му пръскаш дори. Моята цял живот така я кара и вече е страхотен полово зрял мъжкар без една едничка лоша смяна през живота си. Нито е губил крака, нито се е налагало да правя нещо повече от това да пълня вода и да хвърлям щурчета вътре.
Хайде със здраве :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 07 Септември 2007, 18:17:12 »

Днеска ауреостриатата ми смени кожа и сега вече тчлото и е към 8 см Smiley
А и си взех още едно паяче, което незам какво е Huh?
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 7   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC