EudoRa
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #80 -: 07 Февруари 2009, 11:44:04 » |
|
Не я харани още щом е сменила скоро. Трябва да поизчакаш няколко дни да и се втвърдят челюстите. Сега и поддържай влажно и би трябвало всичко да е ок. Не се притеснявай, след смяна е нормално да не е активна... все пак новата кожа още е мека.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
arman
7 кожи
Неактивен
Публикации: 254
|
 |
« Отговор #81 -: 07 Февруари 2009, 11:46:56 » |
|
Ами аз мойте пет дена след като са сменили им давам,но няма да умре от глад ако изчакаш още един два дена.Не са много игриви след смяна,да.Не се притеснявай.Колко е голям паяка?
|
|
|
|
|
Активен
|
Убичам та жиуотноооо....
|
|
|
icakaa
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 7
|
 |
« Отговор #82 -: 07 Февруари 2009, 12:35:48 » |
|
Аз я зех от един зоомагазин в Суходол и сега след голямо забавяне ми смени 4аках я кам 10 месеца не сменя6е и оня ден как се изкефих  Ставам аз сутринта и го гледам как си лежи и до него кожата  Ще кача снимки за да кажете на колко е защото все ощте не сам мн на ти с тези красиви саздания  Мерси мн за инфото и да попитам след колко време да я чакам да стане по активна сега катоя видя колко е голяма и напрао ми се изка да я гледам как мори щурците 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
EudoRa
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #83 -: 07 Февруари 2009, 12:49:13 » |
|
Щом ти си си я гледал толква време преди смяната и си сигурен, че условията са били добри (температура, влажност), няма място за притеснение- всичко ще е ок. Изчакай я докато се разщъка и прецениш, че има сили да се нахвърля по щурковците и не се притеснявай кога ще е това. За тези животни дори един месец без храна не е толкова фатален. Сега е най-важна влагата 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
icakaa
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #84 -: 07 Февруари 2009, 13:14:56 » |
|
Мерси мн златен си.  Като и праскам да е влажно ,ако я напраскам нема да и стане нещо нали 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #85 -: 07 Февруари 2009, 13:49:22 » |
|
Така, след смяна на кожата хилицерите(зъбите) на паяка са все още меки. Необходимо им е известно време да засъхе хитина и те да се втвърдят. Това време се определя от това колко е голям паяка, на каква температура се гледа и други такива фактори. Поринцип аз след смяна на кожа изчаквам между 10-15 дни преди да нахраня животното. Но вода задължително да има. Тарантулата не се мърда когато поискате? Абсолютно нормално. След смяна на кожа тарантулите гледат да не мърдат вкой знае колко понеже фактора с мекия хитин е налице и са много уязвими. Така че слагай вода и изчакай дай ме едно щурче след няколко дена ако не го изяде в рамките на 10-15 мин. извадиго - не му се яде или преценява че не бива. И така го пробвай през определен период от време!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
QuacK
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #86 -: 07 Февруари 2009, 14:49:32 » |
|
Или просто изчакай да минат 10тина дни след смяната и като пуснеш храната паякът ще е изгладнял, хитинът ще е втвърден и ще се хвърли като бесен да яде  Току що тази сценка я изиграх с 3 от моите добичета. Сигурно и вол да им бях пуснал щяха да се метнат да го изядат. Трите паяка смениха преди 16, 11 и 9 дни.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
smashed
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #87 -: 07 Февруари 2009, 19:26:16 » |
|
Не се притеснявай,след няколко дена ще яде като разпрана 
|
|
|
|
|
Активен
|
Chromatopelma cyaneopubescens 0.0.1 , Nhandu chromatus 0.0.1 , Brachypelma boehmei 0.1 , Poecilotheria ornata 0.1 , Grammostola rosea 0.1 , Brachypelma albopilosum 1.0 , Eublepharis macularius
|
|
|
vladdark
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #88 -: 08 Февруари 2009, 00:30:33 » |
|
Мда хората изчерпиха отговорите. Сега е време да се върнеш към секцията правила да ги прочетеш и да си поправиш заглавието на темата.
ОФФФ. Явно кончинката на куак е идея върху която трябва да се помисли. Вече има една в спайдерлога...
|
|
|
|
|
Активен
|
Ще крещя...
|
|
|
icakaa
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #89 -: 08 Февруари 2009, 12:18:43 » |
|
Неска и мпуснах един щурец.Чакам да вида дали ще го изяде  Утре ще кача снимки да го видите моя  сладак
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
icakaa
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #90 -: 04 Март 2009, 10:38:23 » |
|
Днеска моя  го гледах забелязах че прави едни странни движения все едно се чеша завира краката си под тялото и напред назад ,,чешане,, някои може ли да ми даде информация какво става? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
CellebrO
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #91 -: 25 Юли 2009, 14:59:44 » |
|
Грамостолата ми не е сменяла вече година и половина,спря да яде преди поне 3-4 месеца и уж я чакам да смени всеки момент,но се притеснявам вече.Не е отслабнала и вчера като я видях беше доста мудна но тя си е така от месеци. Вече знам че това е в реда на нещата ама малко се притеснявам да не я намеря умряла някой ден... Според записките ми паяка е на 9 кожи. Кажете си експертното мнение по въпроса.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
arman
7 кожи
Неактивен
Публикации: 254
|
 |
« Отговор #92 -: 25 Юли 2009, 15:46:19 » |
|
Ако става въпрос за женската ауреостриата,тези 9 кожи са и малко мисля.
|
|
|
|
|
Активен
|
Убичам та жиуотноооо....
|
|
|
CellebrO
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #93 -: 26 Юли 2009, 14:50:03 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
CellebrO
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #94 -: 26 Август 2009, 23:43:47 » |
|
От кога е сменено името й? Вече е pulchripes,така ли?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
reptilian
11 кожи
Неактивен
Господ е милостив ,ние не сме
|
 |
« Отговор #95 -: 27 Септември 2009, 14:05:32 » |
|
Вчера и аз се сдобих с така исканата ауриостриата/пулхрипес ,която явно скоро ще сменя 
|
|
|
|
|
Активен
|
Отглеждам : Schmerz ist nur ein Vorwand der schwachen
|
|
|
reptilian
11 кожи
Неактивен
Господ е милостив ,ние не сме
|
 |
« Отговор #96 -: 04 Октомври 2009, 12:58:20 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Отглеждам : Schmerz ist nur ein Vorwand der schwachen
|
|
|
MeganFox
4 кожи
Неактивен
Публикации: 73
|
 |
« Отговор #97 -: 12 Август 2010, 15:51:33 » |
|
Здравейте!Много рових в гугъл и не успях да разбера този вид самостоятелен ли е или много красив хибрид  Благодаря!
|
|
|
|
|
Активен
|
Модераторите поне кажете причината поради която съм баннат ,за да знаят хората ...
|
|
|
naHuka
9 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #98 -: 12 Август 2010, 16:08:26 » |
|
Вид си е...  не е хибрид.
|
|
|
|
|
Активен
|
You need Satan,more than he needs you
|
|
|
Kenichi
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #99 -: 19 Декември 2010, 20:10:47 » |
|
И аз да се похвала вече си имам 3 тарантули от този вид.Още са малки,на две кожи.Когато заприличат на нещо тогава ще сложа снимки. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|