Гост
25 Май 2012, 08:25:52
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Носорога зелена игуана (Iguana Iguana Rhinolopha)  (Прочетена 3592 пъти)
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« -: 12 Август 2008, 14:22:35 »

Тази събота нещо се заговорихме с Гого за моя дзвер и той ми каза, че във същност моя е Носорога зелена игуана (Iguana Iguana Rhinolopha), при тях се появявали рога на носа, съответно като при носорозите. Като на тази снимка:

При моя гущер има само 2 рогчета, които не са все още добре изразени обаче  Smiley
Активен
Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #1 -: 12 Август 2008, 14:45:23 »

Дай една  Photo  и на твоята  Wink
Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #2 -: 12 Август 2008, 14:58:00 »

Активен
Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #3 -: 12 Август 2008, 15:10:39 »

Голям хубавец  Applause да ти е жив и здрав .
Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #4 -: 15 Септември 2009, 14:45:28 »

И аз се сдобх с зелена игуана с "рога".Четох че при размножителния период много от игуаните си ги изтърквали тези рога.
Активен

rollerpen
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 176

« Отговор #5 -: 04 Февруари 2010, 14:20:55 »

А дали зелените игуани имат такива рогчете но малки BookЗащото моята има савсем незабележими Smiley
Активен
alcatel11
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #6 -: 17 Февруари 2010, 19:34:10 »

А дали е нормално за този вид игуана да не се появи въпросният израстък, рогът? Моята е на пет месеца и няма и следа от рог? Трябва ли да се притеснявам???
Активен
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 693

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #7 -: 06 Септември 2010, 12:33:31 »

В събота ми подариха такова зверче, никак не бях подготвен, занесох го на Гого, прегледа го, оказа се мъжкар. Много ми помогна, за което съм много благодарен. Настаних го в новото жилище ама е много сдухан. Вчера полази малко и, като заби в студения ъгъл и кисна там цяла вечер та чак до сега, преместих го в топлия. Сложил съм му млечка, май е ръфнал малко вечерта, надявам се да прояде. Има нещо на врата, което ми казаха че е стара рана, да се надяваме, че е така. Дано не е някоя гъбичка или лишей. Много е красив, надявам се скоро да му мине сдуха и да прояде, и да почвам да го опитомявам, че вече изядох един камшик и то през окото.
Активен

renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 73

« Отговор #8 -: 07 Септември 2010, 11:52:42 »

До седмица някъде трябва да започне да се храни повече, в началото ще се крие докато яде. И не започвай да го хващаш веднага, дай му време да свикне с новата обстановка и с тебе, няколко седмици-месец. Добре е да иде на лекар.
Активен
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 07 Септември 2010, 12:04:12 »

Забелязах го че хапва по малко, ама млечката с калция не я бута. Не го пипам, единственото баране е, когато го вадя да му намажа врата с лекарство и го оставям после. Даже съм го сложил в една стя дето няма никакво движение около него. Смятам след 2 седмици да го преместя в мойта стая да свикне с присъствието ми и да почна лека полека да го вадя и пипам. Искам да питам на колко време сменя кожа?
Активен

renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 08 Септември 2010, 08:38:05 »

Мисля, че няма определен период, в който трябва да си смени кожата, ти се грижи за него както трябва, изчети каквото пише за игуаните, пък то само ще си дойде със смяната на кожата.
Активен
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 08 Септември 2010, 09:03:02 »

Вече определено се разхожда щото, като се прибера вечер и е обърнал всичко. Вчера забелязах, че започва да сменя но не е равномерно, бели му се главата, а тялото е ярко и няма признаци. Вече хяпва по повече, листата са стабилно оръфани и е напълнил корема, не е спихнал, както го взех, даже се е изходил. Показва ми, че го дразня, пери гуша и ми маха глава на горе на долу.
Активен

renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 08 Септември 2010, 16:01:14 »

Препоръчва се седмица-две, месец изобщо да не му заничаш наоколо, просто да присъстваш в стаята както си живееш, за да свикне животното с новата си къща. После вече лека полека започни с опитомяването. И е добре да отиде на лекар. Иначе така се белят, не са като змиите, първо се бели една част, после друга ....
Активен
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 23 Септември 2010, 10:14:43 »

Я да ви питам, как седи положението с къпането на игуаните? Има ли нужа, през някакъв период, да му правя бани или може и без тях? Ако да, какво се прави, пълня на дъното на леген топла вода и колко време да кисне?
Активен

renetar
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 23 Септември 2010, 14:17:45 »

В къщичката му трябва да има съдче с вода, в което да се къпе сам когато пожелае. Иначе ако искаш да плува може да му правиш бани в нещо по-голямо, но да има къде да стъпи като се измори. Ако го дръжиш по-дълго внимавай да не му стане много студена водата, и да не го свариш в някоя гореща.
Активен
Frankyy
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 10

« Отговор #15 -: 08 Декември 2010, 23:01:15 »

И аз мога да се похваля с едно такова бижу, но е много агресивна Evil Много ми посяга с опашката и се опитва да хапе Burn in hell
Активен
suzwoofer
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 22

« Отговор #16 -: 28 Януари 2011, 18:04:56 »

На колко трябва да е Носорогата игуана, за да започнат да ръстът рогцата?
Активен
Frankyy
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 10

« Отговор #17 -: 24 Ноември 2011, 23:01:29 »

Аз имам 2 носороги игуани.. едната е женска ( на малко повече от 2 години и около метър дълга ) и наскоро си взех мъжка, но тя е драстично по-малка от женската Smiley . Най-лошото е, че голямата не допуска малката в терариума, навън са " приятелчета " но щом ги оставим в терариума голямата напада малката.. Винаги ли ще е така или ще доиде момента в който ще свикнат ?
ПС: Малката е отделена от голямата Smiley
Активен
Rasta
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 72

« Отговор #18 -: 29 Ноември 2011, 11:57:49 »

Събирай ги по-често на неотрална територия и ги оставяй за по-дълго време да общуват.
Активен

Стъклени очи, всичко презиращи<br />Стъклени очи, забравили деня<br />Стъклени очи, живота отричащи<br />Стъклени очи - деца на нощта<br />Стъклени очи, влюбени в тъмнината<br />Стъклени очи, виновни без вина<br />Стъклени очи - тъга до болка позната<br />Стъклени очи - една изгубена душа
deiwid
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 41

« Отговор #19 -: 09 Април 2012, 19:00:04 »

Аз мисля че при всички има ама са различни размери

В този форум грамотното писане на български е задължително. Това включва препинателен знак в края на всяко изречение. Моля редактирайте си поста и се запознайте с всички правила!

Админ.
Активен

Можеш да правиш каквото си искаш,важното е да не те хванат.
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC