ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« -: 12 Август 2008, 14:22:35 » |
|
Тази събота нещо се заговорихме с Гого за моя дзвер и той ми каза, че във същност моя е Носорога зелена игуана (Iguana Iguana Rhinolopha), при тях се появявали рога на носа, съответно като при носорозите. Като на тази снимка:  При моя гущер има само 2 рогчета, които не са все още добре изразени обаче 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Чичо Любо
Админ
Терарист
Неактивен
Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така
|
 |
« Отговор #1 -: 12 Август 2008, 14:45:23 » |
|
Дай една  и на твоята 
|
|
|
|
|
Активен
|
Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« Отговор #2 -: 12 Август 2008, 14:58:00 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Чичо Любо
Админ
Терарист
Неактивен
Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така
|
 |
« Отговор #3 -: 12 Август 2008, 15:10:39 » |
|
Голям хубавец  да ти е жив и здрав .
|
|
|
|
|
Активен
|
Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 15 Септември 2009, 14:45:28 » |
|
И аз се сдобх с зелена игуана с "рога".Четох че при размножителния период много от игуаните си ги изтърквали тези рога.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rollerpen
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 04 Февруари 2010, 14:20:55 » |
|
А дали зелените игуани имат такива рогчете но малки  Защото моята има савсем незабележими 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alcatel11
Ларва
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #6 -: 17 Февруари 2010, 19:34:10 » |
|
А дали е нормално за този вид игуана да не се появи въпросният израстък, рогът? Моята е на пет месеца и няма и следа от рог? Трябва ли да се притеснявам???
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #7 -: 06 Септември 2010, 12:33:31 » |
|
В събота ми подариха такова зверче, никак не бях подготвен, занесох го на Гого, прегледа го, оказа се мъжкар. Много ми помогна, за което съм много благодарен. Настаних го в новото жилище ама е много сдухан. Вчера полази малко и, като заби в студения ъгъл и кисна там цяла вечер та чак до сега, преместих го в топлия. Сложил съм му млечка, май е ръфнал малко вечерта, надявам се да прояде. Има нещо на врата, което ми казаха че е стара рана, да се надяваме, че е така. Дано не е някоя гъбичка или лишей. Много е красив, надявам се скоро да му мине сдуха и да прояде, и да почвам да го опитомявам, че вече изядох един камшик и то през окото.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
renetar
4 кожи
Неактивен
Публикации: 73
|
 |
« Отговор #8 -: 07 Септември 2010, 11:52:42 » |
|
До седмица някъде трябва да започне да се храни повече, в началото ще се крие докато яде. И не започвай да го хващаш веднага, дай му време да свикне с новата обстановка и с тебе, няколко седмици-месец. Добре е да иде на лекар.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 07 Септември 2010, 12:04:12 » |
|
Забелязах го че хапва по малко, ама млечката с калция не я бута. Не го пипам, единственото баране е, когато го вадя да му намажа врата с лекарство и го оставям после. Даже съм го сложил в една стя дето няма никакво движение около него. Смятам след 2 седмици да го преместя в мойта стая да свикне с присъствието ми и да почна лека полека да го вадя и пипам. Искам да питам на колко време сменя кожа?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
renetar
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 08 Септември 2010, 08:38:05 » |
|
Мисля, че няма определен период, в който трябва да си смени кожата, ти се грижи за него както трябва, изчети каквото пише за игуаните, пък то само ще си дойде със смяната на кожата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 08 Септември 2010, 09:03:02 » |
|
Вече определено се разхожда щото, като се прибера вечер и е обърнал всичко. Вчера забелязах, че започва да сменя но не е равномерно, бели му се главата, а тялото е ярко и няма признаци. Вече хяпва по повече, листата са стабилно оръфани и е напълнил корема, не е спихнал, както го взех, даже се е изходил. Показва ми, че го дразня, пери гуша и ми маха глава на горе на долу.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
renetar
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 08 Септември 2010, 16:01:14 » |
|
Препоръчва се седмица-две, месец изобщо да не му заничаш наоколо, просто да присъстваш в стаята както си живееш, за да свикне животното с новата си къща. После вече лека полека започни с опитомяването. И е добре да отиде на лекар. Иначе така се белят, не са като змиите, първо се бели една част, после друга ....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 23 Септември 2010, 10:14:43 » |
|
Я да ви питам, как седи положението с къпането на игуаните? Има ли нужа, през някакъв период, да му правя бани или може и без тях? Ако да, какво се прави, пълня на дъното на леген топла вода и колко време да кисне?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
renetar
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 23 Септември 2010, 14:17:45 » |
|
В къщичката му трябва да има съдче с вода, в което да се къпе сам когато пожелае. Иначе ако искаш да плува може да му правиш бани в нещо по-голямо, но да има къде да стъпи като се измори. Ако го дръжиш по-дълго внимавай да не му стане много студена водата, и да не го свариш в някоя гореща.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Frankyy
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 8
|
 |
« Отговор #15 -: 08 Декември 2010, 23:01:15 » |
|
И аз мога да се похваля с едно такова бижу, но е много агресивна  Много ми посяга с опашката и се опитва да хапе 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
suzwoofer
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 28 Януари 2011, 18:04:56 » |
|
На колко трябва да е Носорогата игуана, за да започнат да ръстът рогцата?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Frankyy
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 8
|
 |
« Отговор #17 -: 24 Ноември 2011, 23:01:29 » |
|
Аз имам 2 носороги игуани.. едната е женска ( на малко повече от 2 години и около метър дълга ) и наскоро си взех мъжка, но тя е драстично по-малка от женската  . Най-лошото е, че голямата не допуска малката в терариума, навън са " приятелчета " но щом ги оставим в терариума голямата напада малката.. Винаги ли ще е така или ще доиде момента в който ще свикнат ? ПС: Малката е отделена от голямата 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Rasta
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: 29 Ноември 2011, 11:57:49 » |
|
Събирай ги по-често на неотрална територия и ги оставяй за по-дълго време да общуват.
|
|
|
|
|
Активен
|
Стъклени очи, всичко презиращи<br />Стъклени очи, забравили деня<br />Стъклени очи, живота отричащи<br />Стъклени очи - деца на нощта<br />Стъклени очи, влюбени в тъмнината<br />Стъклени очи, виновни без вина<br />Стъклени очи - тъга до болка позната<br />Стъклени очи - една изгубена душа
|
|
|
|