Гост
22 Май 2012, 11:35:21
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Mantis religiosa ( Европейска богомолка )  (Прочетена 2261 пъти)
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #20 -: 07 Септември 2010, 22:45:54 »

По това време на годината едва ли ще намериш не зряла. Вече са към края на жизнения си цикъл.
Активен

TheBloodWolf
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 83

« Отговор #21 -: 08 Септември 2010, 18:16:15 »

Те богомолките са едни от ония готини същества дето живеят кратко,е*ът и мрът.
Активен
PredatorX
Модератор
11 кожи

Активен Активен

Публикации: 838

MASTERING THE ART OF THE SWARM

« Отговор #22 -: 09 Септември 2010, 06:43:25 »

Тези неща си ги пишете на лични! Не е нужно да спамите темата с глупости!
Активен

Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.
Отглеждам Herp Humor
spirit6410
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

« Отговор #23 -: 09 Септември 2010, 17:06:59 »

Здравейте, искам да попитам дали женската богомолка снася яйцата си веднага след като бъде "такована", защото майка ми, ми намери една в работата й в едно цвете, и мисля когато снесе яйцата си да ги стимулирам, тоест ще ги сложа в хладилника за 20-тина дни и после ще ги затопля постепенно до 25-30 градуса, за да се излюпят по-рано от колкото трябва, но незнам дали е била оплодена преди майка ми да я намери, но все пак ще опитам може пък да си имам малки  Mantis някой ден  Grin
Активен
Poecilotheria1997
Баннат
5 кожи
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 110

« Отговор #24 -: 13 Септември 2010, 13:09:42 »

Вчера пуснах втория мъжки и тои заклещи женската и неможа да го изяде и успя да я оплоди но все пак го изяде. След колко време женската ще снесе?
Активен

Моля админите като ми пишат че съм направил някаква грешка да пишат коя точка съм нарушил само.
filio
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #25 -: 19 Септември 2011, 16:44:26 »

Преди няколко седмици у нас влезе една богомолка. Нещо не беше наред, едното и око беше ударено и ходеше като пияна. Дадох и един щурец, моментално го хвана и си го хапна. Оставих я на терасата в китките. На другия ден още си беше там. Напръсках я с вода, но не я видях да пие. За това и сипах вода в една кутия. Гадината се наведе и почна да пие като кон. Супер забавно. Стоя около 2 седмици на терасата, като изяде и няколко брашнени червейчета преди да си тръгне. Цялото изживяване беше изключително приятно, и понеже имам един палудариум...някой има ли опит с тропически богомолки? Разбирайте видове, които живеят при висока влажност и без зима. Намират ли се в БГ?  Mantis
Активен
Pomorieca
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 255

« Отговор #26 -: 23 Септември 2011, 03:57:39 »

Аз снощи се натъкнах на 1 бокомолка..Пребирам се и гледам 1 котка се закача с нещо скача а у отивам и гледам 1 богомолка.Наведох се на външен вид обикновенна..Посегнах да я взема взе че се закачи за мен .. и си отвори крилете..След тва като я пуснах и пак тръгнах да я хващам ме изсъска...Много странен звук издаде и се наду и си пусна въздуха едно такова странно .. хаха незнам не разбирам мн мн Smiley
Активен
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

« Отговор #27 -: 23 Септември 2011, 07:30:55 »

Не изпуска въздух. Като си отвори крилете и почне да танцува като кобра става малко по-едра. А съскането е причинено от триенето на абдомена в крилете.
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC