Гост
22 Май 2012, 11:41:20
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За техниките и похватите при подръжката и обслужването на терариума  (Прочетена 1678 пъти)
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« -: 19 Август 2008, 16:09:49 »

Първо честито, дано излязат мнного и готини паечета Smiley ... Иначе за храната.. на мен ми се случи паека ми да се зарови от всякъде и исках да го нахраня.. взех от една неонова светлина за компютър самата трабичка.. дълга 30см.. с диам. 5-8 вътрешен, в единия и краи сложих скакалец, пъхаш трабата в дупката на тарантулата и надуваш от другата страна.. и скакалеца се озовава при нея.. но.. моят паяк така и него изяде.
За смяна ли се е готвил или ? Внимавай с подобни техники, че щом паяка се е заровил и си блокирал изходите .. има защо да го прави :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #1 -: 19 Август 2008, 16:34:53 »

Малкият ми муринус така сменя кожи - субстрата се хваща в паежина като топка, след това влиза вътре...... и излиза по-голям.
Активен
Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #2 -: 20 Август 2008, 12:41:47 »

Според мен като огладнее сама ще излезе да търси храна  Blush
Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
ILiyan
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 161

« Отговор #3 -: 22 Август 2008, 12:59:57 »

Цитат на: xfan
За смяна ли се е готвил или ? Внимавай с подобни техники, че щом паяка се е заровил и си блокирал изходите .. има защо да го прави :-)

Не се е готвил за смяна Smiley Дори не искаше да яде.. това беше зимата .. и обикновено тогава почти не яде и не смяна кожа. Смени си кожата 1-2 месеца след като излезе от тая дупка в земята Smiley
Иначе техниката с трабичката която казах е много добра ако искаш да закараш храната на определено място в терариума.
А иначе всеки от нас бърка с някаква пръчка, химикал или нещо подобно, аз отрих идеалния инструмент - стара антена от телевизор, може да си я правиш колкото дълга искаш и да стигнеш навсякъде с нея Smiley
Активен
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #4 -: 22 Август 2008, 13:36:11 »

Аз пък открих най-добрия инструмент за правене на каквото и да било в терариума. Много е практичен, лесно се измива, не заема много място просто е идеален. Преди мн време хората са го нарекли - ръце!
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #5 -: 22 Август 2008, 13:44:19 »

Опасното в случая би било, ако е тръгнал да се готви за смяна, а ти изкуствено му докараш някой дразнител, който да му пречи, а понякога и да му навреди. Аз предпочитам да изчакам да се покаже гладен и тогава да храня, отколкото да го безпокоя така :-)
Моите кутии засега са достатъчно малки, за да могат спокойно да си намират/усещат и хващат щурчетата, но ако се хвана някой ден и си направя достатъчно голям терариум може да се въползвам от идеята със сламката :-)

Аз пък открих най-добрия инструмент за правене на каквото и да било в терариума. Много е практичен, лесно се измива, не заема много място просто е идеален. Преди мн време хората са го нарекли - ръце!
зависи какво има в терариума :-) Пари да ми даваш не бъркам при голяма макулата или муринус с ръце да правя както и да било, както и при някоя лазиодора или терафоза :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 22 Август 2008, 14:04:20 »

Offtopic Що бе я питай Ники как се бърка при терафоза!  Grin Grin
Активен

До момента си гледам:
Link
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 22 Август 2008, 18:19:17 »

...............
зависи какво има в терариума :-) Пари да ми даваш не бъркам при голяма макулата или муринус с ръце да правя както и да било, както и при някоя лазиодора или терафоза :-)

Е хайде сега..... и добричките лазиодорки в кюпа при макулатата.  Grin Grin
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2943

terraristic.net

« Отговор #8 -: 22 Август 2008, 23:13:50 »

...............

Е хайде сега..... и добричките лазиодорки в кюпа при макулатата.  Grin Grin

Доста са им дразнещи космурлята...

Напоследък взеха да ми се обриват ръцете дори от грамостоли и брахипекми. Замислям се да започна техниката с ръкавиците  Wonder Но като дойде време за хранене и поене все не се сещам...
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 23 Август 2008, 00:11:23 »

Ами аз по кожата проблеми нямах. Но ми се случи на 2 пъти да се надишам с косъмчета от Лазиодора и..... абе ужасно е. На следващия ден гърлото те боли да не говорим ако решиш да преглътнеш....... ад просто. Но до 2-3 дни минава.
Активен
razera
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 47

« Отговор #10 -: 23 Август 2008, 00:41:40 »

Знам, че не му е тука мястото,но бих искал да попитам какво представляват алергиите към ужилване от пчели (оси) и опасно ли е ако те ужили по врата,близо до сънната артерия?  Huh?  Wonder
Активен
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 23 Август 2008, 01:21:27 »

Алергиите са най-просто казано - непоносимост на организма към някое/някои съединения.
Обикновено най-изразената реакция е оток на лигавиците.
Ужилване по врата може да доведе до по-бързо отичане поради близостта до дихателните пъдища.
Активен
HaTaJlka
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #12 -: 21 Юли 2009, 23:50:32 »

Вярно ли е, че не е хубаво в терариума да има каквито и да било предмети от иглолистна гора, защото отделяли някакви сокове или нещо подобно?

П.П. Дано тук да е било "правилното" място за въпроса.  Smiley Smiley
Активен
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 22 Юли 2009, 00:16:14 »

Вярно е! Всяка една кора от иглолистно дърво може да "сълзи" със смола известно време след като е била отделена от дървото.
Активен

До момента си гледам:
Link
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC