Гост
22 Май 2012, 11:53:22
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3 ... 20   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Acanthoscurria geniculata  (Прочетена 39362 пъти)
onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 452

фиууу

« -: 02 Септември 2007, 15:18:37 »

ето го мойто добиче ... невероятно лакомо същество. Преместих го в пъти по-голям терариум , и си направих експеримент - сложих му веднага един щурец. Не чака покана изобщо. Веднага го смота. Бахти дзвера. Smiley

Информация за вида (ЦЪК)
Активен

www.zoo-info.org
сайтът за тераристика и екзотични животни
james
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 30

« Отговор #1 -: 02 Септември 2007, 15:24:32 »

На колко кожи е ? Моя на 12.08 смени ,ама излезе мъжкар с едни дълги крака  Smileyи е оплел всичко в паяжина
Активен
onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

фиууу

« Отговор #2 -: 02 Септември 2007, 15:33:55 »

на 7 е мисля ...
Активен

www.zoo-info.org
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #3 -: 02 Септември 2007, 16:53:15 »

моето смени на 12.08, но има някакви проблеми с движенията, направо съм луднал. Сега пак е по-добре, но по това, което съм чел пооправят се и със следващатата смяна рязко се влошават и умират :-(( Ужас, а вървеше на женско, направо съм болен :-(((
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #4 -: 02 Септември 2007, 17:42:33 »

xfan Стискам палци да се оправи  Pray
Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 02 Септември 2007, 22:45:04 »

ами ще видим какво ще стане, но ... нещатата не изглеждат на добре. Поне по това, което се пише в арахното по темата ... Ще видим. Дано да не се пренесе на останалите ми гадинки :-(
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
novev
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 607

Внимание!Това хоби е силно заразно!

« Отговор #6 -: 03 Септември 2007, 09:44:20 »

Evil От какво е болна?
Активен

Котки:1 Руска синя; Паяци:1 Brachypelma Albogans;
1Brachypelma smithi;1Grammostola Pulchra;2Pterinochilus murinus Usumbara1;1Aphonopelma bicoloratum ;1Brachypelma albiceps;1Theraphosa apophysis ;2Brachypelma auratum;Жаби:Скорпиони: 2 Pandinus imperator;Змии:1 Lampropeltis mexicana greeri ;1 Boa constrictor;2Pantherophis guttatus;1Python regius;1Heterodon nasicus;Многоножки:2Archispirostreptus gigas;
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 03 Септември 2007, 12:10:27 »

описват го като дискенетик синдром или някаква подобна щуротия. Направил съм едно клипче със смотано качество, но е на моя сайт. Ако Ники и Любо позволят мога да постна линк да погледнете. 4 мб-та е .
В най - общи линии прави доста резки и на моменти неконтролируеми движения, когато се движи. Сега е дост апо добре, но отначало неможеше да върви като хората, а се мяташе като риба на сухо. Като я видях първия път и ми се дорева. Горкото ми паяче ... ако му стане нещо ... бахти ... както си беше добре, смени и ....
РАзвиват ми теории, че може да е просто кофти смяна. Сензорите, с които тарантулките определяли силата и посоката на движенията си били в сгъвките на краката и ако при смяната бъдат повредени може заради това да се държи така ... Единственото, което ме успокоява и ми дава надежда е, че се храни със завиден апетит и че с всеки изминал ден става все по-добре и по-добре. Прочеотх за още 3-4 случая, в които паяка е умирал за около 3-4 дена, а моето е така вече близо месец може би ... на 12.08 смени и тогава се появиха тези проблеми ... Но един фен описваше как уж му се подобрявало паячето и после сменило и ... станало по-лошо от всякога и умряло :-(
Една фенка ми каза, че нямало да се оправи и да съм го бил сложил във фризера ... най - учтиво и отговорих в стил да иде да скочи в някое блато. Докато не го видя че неможе да се храни и че абдомена му започва да се сбръчква ... това си е МОЕТО бебе и не си го давам без бой за нищо на света! :-)
Активен

novev
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 03 Септември 2007, 16:40:50 »

Само така Guns Не се предавай! Щом яде храни го яко дано навакса и победи тази болест....А разбра ли виросно ли е и въобще от къде ти е дошло на главата,след като е била здрава,значи не е наследствено.Дано се оправи,стискам палци!
Активен

1Brachypelma smithi;1Grammostola Pulchra;2Pterinochilus murinus Usumbara1;1Aphonopelma bicoloratum ;1Brachypelma albiceps;1Theraphosa apophysis ;2Brachypelma auratum;Жаби:Скорпиони: 2 Pandinus imperator;Змии:1 Lampropeltis mexicana greeri ;1 Boa constrictor;2Pantherophis guttatus;1Python regius;1Heterodon nasicus;Многоножки:2Archispirostreptus gigas;
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 03 Септември 2007, 20:57:50 »

Ами не се знае точно какво го причинява. Една от теориите е, че в следствие на смяната тея сензори се повреждат и оцапват движеният ана тарантулата. Незнам до колко това е вярно и надеждно, но ако не е нещо на невралгично ниво ... надявам се при следващатата смяна да се оправят нещатата и да се оправи гадинката.
Другия вариант е увреждане на нервната система по една или друга причина, което поне според моето скромно мнение едва ли би се оправило със смяна. Дано не е това...
Аз си мисля, че може да е и в следствие на леко натравяна. Жената тука щъка наляво и надясно с разни почистващи препарати и може да е попаднало нещо във водата и ...
Следващатата смяна ще си покаже ще я бъде ли или не :-(
Активен

Ники
VIP потребител
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 168

« Отговор #10 -: 03 Септември 2007, 22:14:06 »

Да не е нещо такова?
http://youtube.com/watch?v=lT4LjZ04JQ4
Това мисля че се дължи на отравяне... Аз имах два такива случая - веднъж с версиколор,който успях да го издърпам до следващата смяна и се оправи и веднъж с геникулата,която почина  Sad
Ето още две подобни...
http://youtube.com/watch?v=AszBJ1yPbPo
http://youtube.com/watch?v=sOc9BR_4FaI&mode=related&search=
Активен
ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 249

Негър-скйор и жена-шофьор НЯМА!!!

« Отговор #11 -: 03 Септември 2007, 22:16:19 »

Стискам палци Priest Pray Pray Priest
Активен

Я, едно ангелче с крилца още мърда...ПРАС и то
умря...хахаха...
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 03 Септември 2007, 22:35:32 »

Да не е нещо такова?
http://youtube.com/watch?v=lT4LjZ04JQ4
Това мисля че се дължи на отравяне... Аз имах два такива случая - веднъж с версиколор,който успях да го издърпам до следващата смяна и се оправи и веднъж с геникулата,която почина  Sad
Ето още две подобни...
http://youtube.com/watch?v=AszBJ1yPbPo
http://youtube.com/watch?v=sOc9BR_4FaI&mode=related&search=
по скоро като първото, забележи как розеята й "зависват" краката във въздуха, моята никога не го е правила това. Но никога не е била и толкова зле като геникулатата на първото клипче.
Активен

vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #13 -: 03 Септември 2007, 22:39:51 »

Бах. Много кофти клипче. Екс вече не ми е смешно Cry
Активен

Ще крещя...
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 03 Септември 2007, 22:41:59 »

Ами ... кофти гледка е. Да отгледаш нещо от размер на въшка. Да се грижиш за него, да го храниш, да му се радваш и да го обичаш и изведнъж .. ПРАССС... като удар с лопата по лицето е. Голяма гадост :-(
Активен

novev
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 04 Септември 2007, 08:06:27 »

Клипчетата са доста гаднички... Sad На никоя гадинка не пожелавам такава съдба,вероятно ще ме сметнете за луд,но доста ме разстрои видяното.
Активен

onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

фиууу

« Отговор #16 -: 04 Септември 2007, 08:28:43 »

xfan дано се оправи паячето , дръж ни в течение  Sad
Активен

www.zoo-info.org
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2943

terraristic.net

« Отговор #17 -: 04 Септември 2007, 21:59:16 »

Гадно Sad Стискам палци да се оправи на следващата смяна...

И моята геникулатка си я отгледах от въшка и би ми било много гадно ако нещо подобно се случи с нея. Но при моята има друго странно нещо, стана на 10 кожи, а е едва 2-3 см тяло, даже 3 е много... Почти 100% съм сигурен, че е женска, но се чудя защо расте толкова бавно... Има си апетит, храни се, но просто не расте.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #18 -: 02 Октомври 2007, 22:07:43 »

Е не не съм ли късметлия днеска съм оцели 6-ца от тотото . Сутринта видях че смитито ми е сменило а сега геникулатата ми излиза от дупката си и я гледам гордо си влачи старата одежда . И просто ми стана супер весело . МНого се изкефих , а сега май и розата ми се готви за смяна . (еми то така е преди зимата секи с нови дрехи )
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
goloko
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 23

« Отговор #19 -: 02 Октомври 2007, 22:35:00 »

и моито паяче е болно от същото мн. е гадно дори и не се храни Sad  Cry
Активен

bibo_zii@abv.bg
Страници: [1] 2 3 ... 20   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC