The_FyoinD
5 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 08 Септември 2008, 10:05:50 » |
|
Понеже ядат почти всичко,а и на пазара си има разнообразие ми е интересно кой с какво ги храни  Аз на моя шушомига му давам предимно zoophobas morio,като знам че преди това са наблягали на брашнените череи.Иначе е консумирал и скакалец ( бях закъсал та му го лових пред блока  ),а пробвахме и с хлебарка,обаче се оказа твърде бърза и избяга,та трябваше да я смажа е един учебник... 
|
|
|
|
|
Активен
|
....
|
|
|
FireBlade
Ларва
Неактивен
...За да се чуствош жив , Трябва да има тръпка...
|
 |
« Отговор #1 -: 18 Септември 2008, 15:23:53 » |
|
Аз все още имам само "EUSCORPIUS ITALICUS" и го храня с почти счко, което шава  Като основно с скакалци, богомолки и мухи. Избягвам обаче гадинки, ката хлебарки и миризливки  Скоро се надявам да си взема и "PANDINUS IMPERATOR" и много ще се радвам ако ми кажете от къде се снабдявате с храна през зимата 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 19 Септември 2008, 12:19:45 » |
|
Аз все още имам само "EUSCORPIUS ITALICUS" и го храня с почти счко, което шава  Като основно с скакалци, богомолки и мухи. Избягвам обаче гадинки, ката хлебарки и миризливки  Скоро се надявам да си взема и "PANDINUS IMPERATOR" и много ще се радвам ако ми кажете от къде се снабдявате с храна през зимата  За тази цел си има търговци...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
OT6ELNIK
Баннат
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 19 Септември 2008, 12:30:38 » |
|
Пак си компетентен ако беше погледнал профила на човека щеше да видиш че се намира някъдеси в Либия и нямаше да се изказваш неподготвен .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
jordanmilchev
3 кожи
Неактивен
Публикации: 58
|
 |
« Отговор #4 -: 19 Септември 2008, 14:21:13 » |
|
Отшелник , СтР искаше да помогне само . Все пак е на 13 години , бая бързо енапреднал в тераристиката , все още се учи , трябва да го окуражаваме . Учи се постоянно!  Можеше да му кажеш просто нещо от рода . Човека е от Либия не става или такова.... Да му обясниш ще се научи. Просто ми звучи много нападателно . Извинете,че спамя! Няма да се повтори. Вече ще се доразбираме на ЛС ако има недоразумение 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #5 -: 19 Септември 2008, 16:19:29 » |
|
Отшелник , СтР искаше да помогне само . Все пак е на 13 години , бая бързо енапреднал в тераристиката , все още се учи , трябва да го окуражаваме . Учи се постоянно!  Можеше да му кажеш просто нещо от рода . Човека е от Либия не става или такова.... Да му обясниш ще се научи. Просто ми звучи много нападателно . Извинете,че спамя! Няма да се повтори. Вече ще се доразбираме на ЛС ако има недоразумение  Прав си, OT6ELNIK беше малко остър. Не е хубаво така. Но пък няма и нищо лошо да се направи забележка, и аз правя много. Иначе, това че StR напредва в тераристиката и има желание да се учи доста никой не му го оспорва. А иначе StR наистина можеше да обясниш на човека къде да намери храна, а това че в профила пише Любия не значи нищо. Хост: 89-215-117-***.2072960635.ddns-lan.pl.ekk.bg
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
Taratonko
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 23 Август 2009, 22:43:34 » |
|
Здравейте, аз си хванах 2 скорпиончета обаче почти нищо не знам за тях!! Как се гледат? С какво се хранат? Питам само ако някой може да ми обясни ще съм му много благодарен!!! Четох из форума и мисля че скорпиона е италиански (или както се казва там) много е зарибяващо и ако може също така да ми кажете откъде се купуват? Предварително БЛАГОДАРЯ!!! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
anakonda79
6 кожи
Неактивен
+359877753530
|
 |
« Отговор #7 -: 24 Август 2009, 03:03:08 » |
|
Здравейте, аз си хванах 2 скорпиончета обаче почти нищо не знам за тях!! Как се гледат? С какво се хранат? Питам само ако някой може да ми обясни ще съм му много благодарен!!! Четох из форума и мисля че скорпиона е италиански (или както се казва там) много е зарибяващо и ако може също така да ми кажете откъде се купуват? Предварително БЛАГОДАРЯ!!!  " Италиански" определено ми хареса... Не знам какво си чел из форума но явно не е било достатачно... Карпатикус-те сигурно са от Карпатите... А и се чудя дали има Булгарикус?  Най-добре ги дай на някой които ше им осигури необходимите условия за живот, не ги обричай на смърт и аз 1-ят път си уморих 2 скорпита много е гадно да загубиш нещо което обичаш така че си помисли преди да ги задържиш
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #8 -: 25 Август 2009, 10:08:13 » |
|
Не се гледат трудно спокойно, храни ги със щурци, скакалци или брашнени червеи. Ядат и други насекоми но тези са най-достъпни. И понеже незнам от къде си, ако си от София в събота на пазара или в зоомагазина на Славейков продават щурци. Внимавай със скакалците ако ги ловиш да не е пръскано там с някви отрови. Можеш да си наловиш и да ги замразиш да си имаш за зимата, аз мойта я храня веднъж седмично, тъй че си направи сметка колко ще ти трябват. Поддържай им влажно! Скорпионите ти са Италикус или Карпатикус 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pyroman
VIP потребител
5 кожи
Неактивен
Деволюция
|
 |
« Отговор #9 -: 25 Август 2009, 15:20:22 » |
|
Относно заглавието на темата - скорпионите си ги храня със всякакви щурци, скакалци, хлебарки и подобни буби, купени или уловени на сигурни чисти терени. Дори при липса на горното съм им давал и перки от риба  на императорите и хетерометрусите им се услади или поне нагъваха с такъв вид. Лично аз нещо съм предубеден към червеите и не ги ползвам за храна. Ако дадена буба е твърде голяма винаги мога да я разчленя на подходящи парчета. Та това от мен
|
|
|
|
|
Активен
|
Усмихни се, утре ще е по - зле!
|
|
|
g_jankov
Баннат
3 кожи
Неактивен
And you just might die of fright !!!
|
 |
« Отговор #10 -: 12 Октомври 2009, 16:43:35 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Отглеждам 
|
|
|
Taratonko
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 12 Октомври 2009, 22:19:12 » |
|
Аз със скакалци, паяци,брашнени червеи, мухи (само веднъж съм им давал) и др. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
XxMaNexX
Баннат
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 29 Октомври 2009, 18:11:49 » |
|
Скакалци,паяци и др. насекоми.
|
|
|
|
|
Активен
|
до кога съм баннат ? 
|
|
|
tcf
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 15 Април 2010, 19:29:31 » |
|
Моя Pandinus imperator за сега се кефи повече на червеи,а Heterometrus laoticus-а предпочита щурци.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
rady
Ларва
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #14 -: 15 Април 2010, 21:33:43 » |
|
A може ли да се дава бял червеи от този дето го продават по рибарските магазини 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #15 -: 16 Април 2010, 10:43:15 » |
|
Не са добра храна, давай му щурци или брашнени, или морио, ама тия ги остави за рибите 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|