Гост
22 Май 2012, 12:00:56
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

100 лв 80 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2] 3 4 ... 8   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Български Euscorpius spp.  (Прочетена 14484 пъти)
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #20 -: 21 Юни 2008, 23:16:22 »

Нз защо но според мен всички тия карпатикуси дето ги хващаме са същност Euscorpius sicanus http://www.maltawildplants.com/!gfx/Nature/T/Euscorpius_sicanus_t.jpg на този лин се вижда поне това е абсолютно същия вид скорпион който хванах .
Активен

Sasquatch
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #21 -: 24 Юни 2008, 12:36:35 »

Абе пичове, имам един въпрос. Извинявам се ако не му е тука мястото.
Преди една-две седмици хванах около 20 бр (между 1 и 4см)
скорпиони които много приличат на този от горния линк само дето бяха по черни.
Бях решил да си взема няколко да си ги гледам, ама се сетих чи нищо не разбирам от този вид животинки и ги пуснах.
Та въпросчето ми е от каде мога да се информирам как се гледат с какво се хранят и т.н.

п.п. Видях и няколко склопендри ама ми избягаха (а и да не бяха не знам как се гледат и те)
Активен
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #22 -: 24 Юни 2008, 15:51:38 »

Почети малко във форума си пише всичко  Wink В коя местност ги хвана?
Активен

Sasquatch
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #23 -: 25 Юни 2008, 10:22:29 »

Врачански балкан по входовете на пещерите (пещерняк съм).

Аз уж разгледах по форума ама май не знам за какво да гледам.
Ако може някой да постне линк. Предварително мерси.
Активен
reptilian
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 785

Господ е милостив ,ние не сме

« Отговор #24 -: 27 Юни 2008, 10:03:11 »

Здравейте,здравейте,здравейтее!От вчера съм гордия собственик на една женска караптакуска и едно бебешорче Smiley На бате гадовете . Прекраснички са ми . В събота ще ходя да им накупя щурчета да хапнат та да задебелеят Smiley Снимки по късно  Write
Активен

Отглеждам : Link Schmerz ist nur ein Vorwand der schwachen
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 695

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #25 -: 28 Юли 2008, 12:54:53 »

Май и аз си хванах такова скорпионче на село, освен ако няма някой друг вид във България. Доста е мъничко около 2см му е тялото. Та можете ли да дадете някой съвет за гледането и как да разбера кое е мъжко и кое е женско. А и да питам трябва ли му някаква капачка със вода или не че ме е страх да не се удави, или да прускам стените на съда и от там да пие. Начинаещ съм да си кажа и всякаква информация ще ми е от помощ Undecided
Активен

vanilla
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #26 -: 04 Август 2008, 10:21:04 »

Здравейте всички,наскоро намерих скорпион пред къщата,в която живея,искам да си го запазя и гледам,но в интернет почти не намерих никакви материали,за това какви условия да му създам,ако трябва ще пратя снимки,ако някой знае как се гледат да каже,ще му бъда много благодарна.Благодаря ви предварително
Активен
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #27 -: 05 Август 2008, 09:22:21 »

Ами аз на моя му държа по-влажно във единия крий на кутията, сложил съм му плитка капачка със вода за да не падне и да се удави. Приравнил съм я със субстрата ама той като си джитка вечер и постоянно хвърля субстрат вътре и той изсмуква водата. Сложи му някво укритие аз на моя съм му сложил пар4енце кора и той постоянно кисне от долу. Внимавай да не хване мухал кората. Няма да го виждаш много често защото излиза вечер и недей да го тормозиш да му вдигаш кората да го гледаш че много се страхува, поне моя е яко шубе. Веднъж на седмица му слагам по един скакалец, може да е голям колкото него и тои си го завлича от долу и си го яде, след 2 дена можеш да махнеш остатъците от тва дето не е изял. Тогава можеш и да повдигаш кората. Аз убивам скакалците и тогава му ги давам че много лазят, а и им късам краката че пак продължават да лазят. Ми тва е аз моя така го третирам и май се чувства добре само дето почти не го виждам.
Активен

The_FyoinD
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 136

« Отговор #28 -: 06 Август 2008, 07:55:26 »

Общо взето добре му обясни Smiley
По въпроса за виждането на гадините...и моя беше така,само че откакто му взех новия терариум е на вънка всяка вечер,като излезне в 16:30-17 и се разхожда до късно през нощта,само когато е ял си седи в скривалището.
Преди със стария си седеше скрит и дори не излизаше по цяла седмица,така че според мен по-големия размер на терариума има положителен ефект Smiley
Ако не е тайна в какво ги гледате?
Активен

....
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #29 -: 06 Август 2008, 08:51:38 »

Твоя много рано излиза, моя чак като се стъмни и той си кисне по 1-2 дена под кората след като се навечеря. Ами аз моя го гледам във една пластмасова прозрачна кутия бая по-голяма от него е, общо зето кората му заема полувината от жилището. Ама и ти ли говориш за карпатска гадинка, че като го гледам тва на аватара ти е бая бая. Кажи ми моля как да му определя пола?
Активен

The_FyoinD
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #30 -: 06 Август 2008, 10:26:21 »

Ми не Smiley Аз иам императорски,но в общи линии поведението е сходно Smiley а пола...гледат се основно на корема четчиците и по тях се определя,но да ти кажа честно там сам гол и бос Smiley А иначе ако те интересува ,за да ги размоножаваш-спокойно доколкото знам карпатските женски се самооплождат Smiley така че споко
Активен

....
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #31 -: 09 Август 2008, 01:15:36 »

Май си имам женска, не съм много сигурен ама няма косамчета на израстъците от долу. И колко скорпиопнчета могат да съжителстват във един съд, и трябва ли да са различни полове?
Активен

The_FyoinD
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #32 -: 09 Август 2008, 10:48:31 »

Ми няма проблем да са от един пол стига да са еднакви по размер,че има канибализъм.А поне според мен по-голям съд - по-добре за гадинките Smiley Но в крайна сметка кой колкото може Smiley
Активен

....
reptilian
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #33 -: 22 Септември 2008, 19:06:48 »

Днес без АБСОЛЮТНО никаква причина ми умря скорпиона  Bad mood подозирам че е било от старост  Sad  Cry някой знае ли колко време живеят  Wonder Cry
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2943

terraristic.net

« Отговор #34 -: 22 Септември 2008, 20:27:13 »

Ами моят живя около 4 години и през това време не смени кожа нито веднъж. След това умря. Явно е бил полово зряло животно, когато го хванах.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Pomorieca
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 255

« Отговор #35 -: 22 Септември 2008, 20:41:46 »

Не че рабирам от скорпита ама репти нямаш касмет  Bad mood Sorry Sad
Активен
reptilian
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #36 -: 22 Септември 2008, 20:50:57 »

Прав си - със скорпионите въобще не ми върви - първия ми чифт се избиха ,а последните два ми умряха  Cry Просто много,много ме е яд  Bad mood Животното беше здраво - хранеше се ,беше активно ,а сега изведнъж .... абе не ми се говори  Priest
Активен

gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #37 -: 22 Септември 2008, 21:58:01 »

А мене моя ме ужили във събота, доста го ядосах май!  Argue
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2943

terraristic.net

« Отговор #38 -: 22 Септември 2008, 22:05:31 »

Не е до късмет... Може да е свършил жизненият цикъл на животинчето, както при моето.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
sashoki
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #39 -: 28 Септември 2008, 19:13:35 »

Моята женска  Scorpion ще ражда Grin
Активен
Страници: 1 [2] 3 4 ... 8   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC