Гост
23 Май 2012, 05:42:11
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Мравка в терариум- проблем!  (Прочетена 1960 пъти)
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« -: 09 Септември 2008, 22:15:03 »

Абе сега забелязах че в ново направения терариум на смитито ми се е появила една мравка! Не мога да бъда сигурен че няма и още! Та я някой да каже дали това проблем голем проблем или много глобален проблем! Понеже няма и 24 часа от както направих терариума!

Да уточня мравката е суспер малка, най-вероятно от тези малките къщните.
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
reptilian
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 785

Господ е милостив ,ние не сме

« Отговор #1 -: 09 Септември 2008, 22:27:30 »

Според мен е проблем - могат да се съберат и други гадове и да решат , че ще носят вкъщи умъртвен паяк  Lips Sealed Слагай гадтта в кутия и чисти терариума след което го сложи НА ДРУГО МЯСТО и следи за мравки  Wink
Активен

Отглеждам : Link Schmerz ist nur ein Vorwand der schwachen
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #2 -: 09 Септември 2008, 22:31:21 »

Абе глупости, най-вероятно мравката е попаднала с някое дърво, което си сложил. Просто я махни и наблюдавай дали има други.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 09 Септември 2008, 22:43:53 »

С две думи казваш че проблема не е толкова голям? Аз хубаво ще маблюдавам, ме терариумите не са малки! Тва кофтито, че те и ровят!
Активен

До момента си гледам:
Link
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #4 -: 09 Септември 2008, 22:51:50 »

Все ще видиш някоя ако има други.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 09 Септември 2008, 22:53:18 »

Имаш право ма аз се стряскам да не му стане нещо на паячко. А и терариума го направих снощи !
Активен

До момента си гледам:
Link
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 300

« Отговор #6 -: 10 Септември 2008, 08:37:13 »

Ако е сама мравка няма да оцелее дълго. По оскъдното ти описание разбирам, че най-вероятно става дума Tetramorium caespitum. Тези мравки строят гнездата си в почвата и под камъни, като образуват малки хълмчета от изровената почва.
Най-вероятно случайно е попаднала в терариума, махни я.
Активен

Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1.
Мравуняци: Camponotus ligniperda.
Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
Zdravko Peev
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

африканска гад

« Отговор #7 -: 08 Април 2009, 10:32:11 »

Тъй... имам сериозен проблем с мравките.
В нова квартира сме, затопли се и какво се оказа, под настилката във всекидневната има мравуняк.
Едно че не е гот из къщата да щъкат мравкли, но айде, честно казано не ми пречат.
Но се притесних за животните, защото съм чел разни истории за опустошени терариуми съответно със смърт за обитателите му.

Конкретното ми питане е, има ли някакъв начин да ги натровя без риск да ми се прехвърлят в терариумите?

Или ако има как да не се стига до това крайно и нехуманно решение, има ли как да обезопася етажерката с гадинките от набезите на мравките?

Мравките са от онези дребните, черни, до към 5мм дължина на тялото.

Иначе ме кефи, че чистят кочината ни, ама все пак, тревога Smiley

Поздрави!

Активен

Omnia meo nocet
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #8 -: 08 Април 2009, 10:43:12 »

Тъй... имам сериозен проблем с мравките.
В нова квартира сме, затопли се и какво се оказа, под настилката във всекидневната има мравуняк.
Едно че не е гот из къщата да щъкат мравкли, но айде, честно казано не ми пречат.
Но се притесних за животните, защото съм чел разни истории за опустошени терариуми съответно със смърт за обитателите му.

Конкретното ми питане е, има ли някакъв начин да ги натровя без риск да ми се прехвърлят в терариумите?

Или ако има как да не се стига до това крайно и нехуманно решение, има ли как да обезопася етажерката с гадинките от набезите на мравките?

Мравките са от онези дребните, черни, до към 5мм дължина на тялото.

Иначе ме кефи, че чистят кочината ни, ама все пак, тревога Smiley

Поздрави!

Мравките са там, само защото има с какво да се хранят. И аз имах инвазия от мравки. Като почиствах всеки ден, те се махнаха, ей така.

Можеш да ги натровиш, но премести гадините при някой приятел, че и те ще си загинат с мравките...
Активен
Zdravko Peev
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

африканска гад

« Отговор #9 -: 08 Април 2009, 10:48:42 »

Според мен са там, защото хазяйнът ни ги е завещал. Те не се завъдиха, те просто си бяха там и явно са чакали да се стопли времето за да си покажат шестокраките черни задници Smiley
Активен

Omnia meo nocet
BaH
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 43

« Отговор #10 -: 08 Април 2009, 10:59:20 »

Offtopic Виж дали има царици и пращаи насам  Crazy
Активен

Ignorantia Legis Non Excusat
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #11 -: 16 Април 2009, 12:26:59 »

За цялата етажерка незнам, но аз лично бих сложил кутиите или терариумите в някакъв съд с вода, няма нищо по ефикасно от добрия стар ров с вода :-)) Винаги е спирал всякакви нашественици :-))) Мярката е крайна и грозна, но на 100% ефективна :-)))
Пък като се справиш с проблема ще мислиш вече дали да пуснеш крокодили в рова, за да радват бъдещите нашественици или ще пресушаваш блатото :-)))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
bongie
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #12 -: 01 Декември 2010, 19:14:14 »

Аз също имам мравки в терариума. Доста са дребни и паяка изобщо не им обръща внимание и те не го дразнат. Чак сега като я прочетох тази тема се замислих че това може да е проблем. Та в крайна сметка - мравките ще му направят ли нещо?
Активен

ShineDown
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« Отговор #13 -: 01 Декември 2010, 20:17:33 »

Да!
Активен

EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

« Отговор #14 -: 08 Декември 2010, 11:19:39 »

Само да споделя, че и аз няколко пъти съм се шашкала, че има мравки в терариума, но се оказваха бебета щурци. Когато са много малки наистина доста си приличат. Не е имало никакви последствия за паяците защото щърчетата просто не оцеляват дълго време.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC