Protos_Immortal
Баннат
2 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 10 Септември 2008, 14:20:48 » |
|
Здравейте туко що моя apophysis смени кожа но гледам единя му зъб не е излезнал като хората даже го няма изглежда нещо като пъпка с две думи като разтопен (немога да го обясня май като хората).Вапро са ми е дали ще има проблем с това и дали ще се храни и дали при следваштата смяна ще се вазтанови неискам да загубя женски apophysis.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #1 -: 11 Септември 2008, 17:25:12 » |
|
Уффффф, надявах се апофизисите да не ги правят тея номера :-( Ако другия си функционира нормално не би трябвало да имаш проблеми с нея. А ако и двата са повредени стискай палци да изкара бързо до следващатата смяна :-) Я обясни малко по-подробно при какви условия си я гледал на каква диета и така нататъка?
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
Protos_Immortal
Баннат
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 11 Септември 2008, 18:12:51 » |
|
Само единя зъб е слава бого  инече диетата му беше скакалци,щурци и тук таме богомолка.Надявам се като исахне като хората и огладнее да яде като гледам си се даржи нормално.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
novev
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
Внимание!Това хоби е силно заразно!
|
 |
« Отговор #3 -: 11 Септември 2008, 19:20:24 » |
|
Ами стискам палци и аз да изкара до следващата смяна...  Моят също ми прави номера с два различни крака....  Просто си реши,че ще разкара някой при смяна и го прави! Условията са му перфектни/доколкото е възможно това в терариум/ и въпреки всичко ме изправя на нокти на два пъти.... Слава Богу сега си е с всичките крака след последната смяна,просто не му се връзвай много и наблягай на хитина....Това мога да ти кажа аз. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Котки:1 Руска синя; Паяци:1 Brachypelma Albogans; 1Brachypelma smithi;1Grammostola Pulchra;2Pterinochilus murinus Usumbara1;1Aphonopelma bicoloratum ;1Brachypelma albiceps;1Theraphosa apophysis ;2Brachypelma auratum;Жаби:Скорпиони: 2 Pandinus imperator;Змии:1 Lampropeltis mexicana greeri ;1 Boa constrictor;2Pantherophis guttatus;1Python regius;1Heterodon nasicus;Многоножки:2Archispirostreptus gigas;
|
|
|
Protos_Immortal
Баннат
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 11 Септември 2008, 21:24:49 » |
|
Абе дано да се оправи че другите гадове му се смеят  ще ви даржа в течение.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Nev
2 кожи
Неактивен
НАЧИНАЕЩ!!!
|
 |
« Отговор #5 -: 24 Октомври 2011, 11:36:59 » |
|
Преди 4 дни, Lasiodora striatipes смени кожа, но с малко проблеми. При смяната в старата кожа и се заклещи 1 хелицер и абдомена, всичко друго бе "измъкнала" сама. При моята намеса абдомена бе освободен и възвърна нормалната си форма, но загубихме хелицерът. Изчаках с пускането на темата за да се уверя, че ще оцелее, защото знам че намесата в смяната е стресираща и опасна, но мисля до 2-3 дни да й предложа храна и реших да се информирам преди това, какви мерки да взема. Като: да умъртвя храната, сравнително по-малка като големина ли да бъде и дали да пробвам "power feed" за по-скорошна смяна и регенериране на зъбчето ? Благодаря за съветите предварително 
|
|
|
|
|
Активен
|
Тs' : Acanthoscurria geniculata, Brachypelma smithi, Grammostola aureostriata, Grammostola rosea. Ss' : Elaphe guttata.
|
|
|
Flippy
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 24 Октомври 2011, 11:46:24 » |
|
Първо - след смяна трябва да изчакаш повече от 2-3 дни преди да му дадеш храна  Второ - наистина не е трябвало да се месиш в смяната на паяка, дори и на теб да ти се е сторило че нещо не е наред, то вероятно си е било наред  Трето - за оцеляването на паяка , не знам какво да ти кажа - изчакай го .. наблюдавай го и така .. зависи си от паяка 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
naHuka
9 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 24 Октомври 2011, 11:54:44 » |
|
Първо - след смяна трябва да изчакаш повече от 2-3 дни преди да му дадеш храна  Второ - наистина не е трябвало да се месиш в смяната на паяка, дори и на теб да ти се е сторило че нещо не е наред, то вероятно си е било наред  Трето - за оцеляването на паяка , не знам какво да ти кажа - изчакай го .. наблюдавай го и така .. зависи си от паяка  НЕВЕРОЯТЕН СЪВЕТ ! Измъкнал си паяка от старата кожа това е добре....следва храненето.Дай му храна долу горе след седмица другото което те съветвам: Увеличи температурата и влагата + повечко храна да ускориш следващата смяна . ПС: Не си обосновал на колко кожи ти е паяка...което е доста важно. Не е нужно да го наблюдаваш просто му даваш храната ако ти откаже до 10-15 мин. махаш я и пак пробваш...но едва ли ще ти откаже.
|
|
|
|
|
Активен
|
You need Satan,more than he needs you
|
|
|
Flippy
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 24 Октомври 2011, 12:01:44 » |
|
И какво му е на моя съвет ??
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
PredatorX
Модератор
11 кожи
Неактивен
MASTERING THE ART OF THE SWARM
|
 |
« Отговор #9 -: 24 Октомври 2011, 12:39:34 » |
|
Ми общо взето нищо не каза по въпроса който е зададен и съвета ти да не помага при смяна е донякъде неверен. Има случаи при които е по-добре да помогнеш да смени отколкото да го оставиш сам да се оправя.
|
|
|
|
|
Активен
|
Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание. Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага. Отглеждам Herp Humor
|
|
|
Wish_Master
2 кожи
Неактивен
Публикации: 37
|
 |
« Отговор #10 -: 24 Октомври 2011, 12:49:46 » |
|
Не се притеснявай, и с 1 хелицер ще се храни достатъчно добре до следващата смяна. Аз бих избягвал да давам скакалци и хлебарки с много твърди сегменти, за да не рискувам и другия. Дори и без никаква храна, ако е била хранена добре преди смяната, би трябвало да изкара до следващата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Nev
2 кожи
Неактивен
НАЧИНАЕЩ!!!
|
 |
« Отговор #11 -: 24 Октомври 2011, 17:49:15 » |
|
Мерси на хората със съвети  Иначе бях написал, че е сминила преди 4 дни и мисля да изчакам още 3. Не съм казал кожа просто защото незнам, по големина е около ~3-4 cm тяло след смяна вече прилича на Lasiodora striatipes с др. думи не е с "бебешката украска". А относно намесата знам че не е хубаво особенно при мен като новак, но обадомена така се бе деформирал защото бе заклещен (затова казах че възвърна норманата си форма, но без обеснение е било излишно предполагам  ) и дори след обилното намокряне с топла вода нямаше промяна, че реших че с моя помощ е по-голям шанса отколкото без. Незнам дали е било така, но за моя радост оцеля и както се казва - все някога ще трябва да се науча няма все да питам, да се паникьосвам и да губя тарантулки  Edit: От висчко най-интересно ми беше защо се получи така, да извади сичко освен 1 зъб и абдомена, ако е от влага/ в което се съмнявам защото видно беше пред смяна и я чаках от известно време, но и заради мен може да е/ и краката няма да може, а по наблюдения (клипчета и 1-2 зесечени при мен) от обдомена по лесно се освобождават от да речем 8 крака  Явно така и е било писана 
|
|
|
|
|
Активен
|
Тs' : Acanthoscurria geniculata, Brachypelma smithi, Grammostola aureostriata, Grammostola rosea. Ss' : Elaphe guttata.
|
|
|
Wish_Master
2 кожи
Неактивен
Публикации: 37
|
 |
« Отговор #12 -: 24 Октомври 2011, 18:24:31 » |
|
Абе каква е тази мания толкова да бързате да пускате храна малко след смяната? Какво ще стане? Ще расте по-бързо? Ще ускорите следващата смяна? Толкова ли нямаш търпение да изчакате 2 седмици? Ще умре от глад ли или пък ще заслабне? Освен стресиране на животното не виждам какво толкова ще постигнете.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 25 Октомври 2011, 08:40:34 » |
|
Правилно си постъпил Nev. Като чета последния ти пост, паяка ти е бил добре заклещен в старата си кожа и е нямал шанс да се оправи сам. Паяци и без хелицери след смяна са оцелявали до следваща смяна и са се оправяли в последствие. Дано не изтичат телесни течности от счупения хелицер! Напълно подкрепям Wish_Master. Тарантула с големина 3-4 см. тяло не бива да се храни поне 15 дни след смяната. Това е вече минималния срок от тази големина нататък. Успех!
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
negat1ve
Модератор
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 25 Октомври 2011, 13:10:44 » |
|
Пулверизира се с хладка вода и се дават няколко часа на паяка да се измъкне сам. Едва тогава ако все още е заклещен се помага, крайна мярка един вид - така и така ще си иде поне да пробваш. Последно така ми се заклещи Grammostola iheringi. Ужасно едра женска къде се беше оплела така че не се виждаше кое е кожа и кое паяк. Кошмар пълен. Скъса си един крак, но от влагата се беше измъкнала достатачно за да помагам без да я нараня.
Ако си мокрил и не си изчакал достатачно е било грешка, в смисъл можела е да измъкне зъба някак и нататък с коремчето вече е било по-лесно. Иначе уникална липса на късмет - точно тези двете никога не са правили проблем покраи смените. Правилно те съветват по-горе, не бързаи с храната. Тия врътки със засиленото захранване нямат особен смисъл - тя си беше добре охранена на предната кожа, при това положение ако ще забързва смяната може да го направи и без да яде.
|
|
|
|
|
Активен
|
Не всичко, което има две бузи е лице!
|
|
|
Nev
2 кожи
Неактивен
НАЧИНАЕЩ!!!
|
 |
« Отговор #15 -: 25 Октомври 2011, 17:10:20 » |
|
Хвърлям и око от времен на време, с други думи по често от обичайното течности не течат. След напръскването и дадох час и половина, не исках повече защото незнаех колко време е била в това състояние. Открих я така в 8:30 след нощна смяна и можеше да седи така както от 8:00 така и от 20:00 предната вечер затова не ми се рискуваше. Щом трябва да изчакам, ще изчакам  питах за "power feed"-а, зачщото като прегледах в бате Гошо теми за тарантули с изгубени крака, хелицери и др. се прилага за по-скорошна смяна. Лично не бързам да я храня просто го видях като съвет и реших да попитам. Стискайте палци, пожелайте успех и благодаря за съветите 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 26 Октомври 2011, 22:27:45 » |
|
Хвърлям и око от времен на време, с други думи по често от обичайното течности не течат.
Ама тече ли нещо, щото аз не съм чувал/виждал обичайно на тарантулите да им текат течности?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: 26 Октомври 2011, 23:36:48 » |
|
Хвърлям и око от времен на време, с други думи по често от обичайното течности не течат.
Ама тече ли нещо, щото аз не съм чувал/виждал обичайно на тарантулите да им текат течности? Понякога повръщат от преяждане  На мен ми е умирала тарантула от счупен хелицер при хранене. Изтича восъчнобяла гъста течност и паяка се обезводнява и умира. Изтичат течности също, ако се пробие абдомена. Не тече, ако се откъсне крак в най-близката до тялото става, защото там има свинктер, който автоматично се затваря и предотвратява изтичането.
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
negat1ve
Модератор
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: 27 Октомври 2011, 00:23:06 » |
|
Най-добрия приятел на тарантулата - бързосъхнещо лепило
|
|
|
|
|
Активен
|
Не всичко, което има две бузи е лице!
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: 27 Октомври 2011, 21:43:10 » |
|
Ясно де, ама мен ме изненада точно ето тази част: "по често от обичайното течности не течат." Обичайно на тарантулите (нормалните) никакви течности не изтичат, освен ако не броим изпражненията...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|