Гост
10 Февруари 2012, 16:47:26
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Gigant Weta  (Прочетена 1297 пъти)
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 684

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« -: 01 Септември 2008, 10:25:11 »

Истински са, истински са се пак ларвата е на наи-големия бръмбар, достига тегло 100гр. а четох че ларвата достига половината на него. А за този щурец или скакалец, той е новозенландско същество незнам латинското наименование ама това е The Gigant Weta, става 10см тяло и до 20 със краката.
http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.itsnature.org/Trees/images/article-images/Weta.jpg&imgrefurl=http://www.itsnature.org/trees/creepy-crawlies-trees/weta/&h=302&w=500&sz=32&hl=bg&start=18&um=1&usg=__z-UYR7LSIUY2FmHbSnnxt_ixoso=&tbnid=KhueQMX1CUt55M:&tbnh=79&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dthe%2Bweta%26um%3D1%26hl%3Dbg%26sa%3DX
Активен

ILiyan
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 161

« Отговор #1 -: 12 Септември 2008, 19:07:56 »

Има такива щурци в България.. лятото бях на гости на една вила в Странжда планина, и там жената ми хвана такъв щурец.... опитах се да го снимам но жената немога да го одържи Sad наистина са толкова големи.. колкото една шепа направо се шашнах .. тя каза че ги имало от 2-3 год. водили се прелетни щурци(скакалци) дошли от друга държава при нас Smiley
Активен
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #2 -: 12 Септември 2008, 21:34:52 »

Има такива щурци в България.. лятото бях на гости на една вила в Странжда планина, и там жената ми хвана такъв щурец.... опитах се да го снимам но жената немога да го одържи Sad наистина са толкова големи.. колкото една шепа направо се шашнах .. тя каза че ги имало от 2-3 год. водили се прелетни щурци(скакалци) дошли от друга държава при нас Smiley
Прелетните скакалци не изглеждат така.Велко мисля,че продава талива скакалци Wonder
Активен
ILiyan
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 161

« Отговор #3 -: 12 Септември 2008, 23:20:00 »

Прелетните скакалци не изглеждат така.Велко мисля,че продава талива скакалци Wonder

Много е възможно да не изглеждаше точно така... беше по сив, но като цяло помня че беше колкото запалка голям и мн се учудих Smiley .. такаче това на предната снимка може хич да не е монтаж Smiley
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #4 -: 13 Септември 2008, 00:54:12 »

Много е възможно да не изглеждаше точно така... беше по сив, но като цяло помня че беше колкото запалка голям и мн се учудих Smiley .. такаче това на предната снимка може хич да не е монтаж Smiley

Колкото запалка с крилата е възможно, но ако го разгледаш по-обстойно тялото му не е толкова голямо.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 14 Септември 2008, 22:31:54 »

Ако става въпрос за съшото дето и аз го видях тази година на морето, във Черноморец е пълно със тях. Доста големи скакалци и доста силнички, ама почти полувината от големината е яицеполагалото на женската. В същност то имаше само женски като се замисля не видях мъжки. Пък и не са много плашливи аз ги подбутвам и като го хвана за караката и чак тогава тръгва да лети. Само вечер излизат няма ги през деня, една вечер видях и тука във софия такъв. Но това не е Gigant Weta  със сигурност.
Активен

mojiganga
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

« Отговор #6 -: 03 Февруари 2010, 17:53:34 »

Неизглеждат ли така мъжките богомолки, само че зелени?
Имам предвид, че сьм виждал такова нещо (не толкова голямо колкото е описано - запалка) но беше зелено и притежаваше същото това стърчащо нещо отзад. Един човек тогава ми каза, че е мъжка богомолка.
Района на Белоградчишките скали!
Активен
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 04 Февруари 2010, 02:21:43 »

Ако е било в Бълагария не е било! А и няма нищо общо с богомолката, загледай се Wink
Активен

mojiganga
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

« Отговор #8 -: 13 Февруари 2010, 20:54:56 »

Ако е било в Бълагария не е било! А и няма нищо общо с богомолката, загледай се Wink
Незнам така изглеждаше по същия начин само че зелено. Иначе не сьм сигорен дали така изглежда мъжката богомолка, ако някой има снимки да качи.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC