ELDEREST
7 кожи
Неактивен
Негър-скйор и жена-шофьор НЯМА!!!
|
 |
« -: 03 Септември 2007, 14:03:38 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Я, едно ангелче с крилца още мърда...ПРАС и то умря...хахаха...
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #1 -: 03 Септември 2007, 15:54:02 » |
|
Ами ... според мен няма такова жАвотно. Всяка тарантула си е сама за себе си горе долу. Или става или не става. Моята розея ми се зъби повече от муринуса ми. Но аз съм заклет противник на държането просто ей така за спорта. Това са диви животни, още повече не много напред в еволюцията .... така че винаги може да стане гаф. За мен тарантулите са бижута, които се гледат през стъклото и им се радваш отдалече :-) Дори и за най-кротките видове е препоръчително да им тестваш настроението с някакъв друг предмет преди да си сложиш ръката :-))
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
ELDEREST
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 03 Септември 2007, 18:05:36 » |
|
Нз аз смятам да си ги държа отвреме на време  Па и ако ме гризне голяма работа  Ко ли не ме е хапало 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 03 Септември 2007, 18:55:25 » |
|
Ми, поне по мои наблюденя, спокойни видове са- grammostola aureostriata, brachypelma smithy, brachypelma emilia, grammostola rosea... и още много, който неги знам 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
onion
VIP потребител
9 кожи
Неактивен
фиууу
|
 |
« Отговор #4 -: 04 Септември 2007, 08:32:43 » |
|
Ами ... според мен няма такова жАвотно. Всяка тарантула си е сама за себе си горе долу. Или става или не става. Моята розея ми се зъби повече от муринуса ми. Но аз съм заклет противник на държането просто ей така за спорта. Това са диви животни, още повече не много напред в еволюцията .... така че винаги може да стане гаф. За мен тарантулите са бижута, които се гледат през стъклото и им се радваш отдалече :-) Дори и за най-кротките видове е препоръчително да им тестваш настроението с някакъв друг предмет преди да си сложиш ръката :-))
моето становище е същото , изпревари ме !  и все пак брахипелмите ги водят по-спокойни, с изключение на ваганса  НО всяка тарантула си има поведение и може индивид от иначе спокоен вид да излезе чудовище , както и може агресивен вид да е кротък ... ама не лежи на тая страна ... дървесните паяци (и някои други) са доста бързи и нервни и не са подходящи за пръв паяк ...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ELDEREST
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 04 Септември 2007, 10:46:49 » |
|
Абе те и земните не са много бавни смитито фи хвърчи по ръцете  докато се мъча да го снимам 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 04 Септември 2007, 11:23:20 » |
|
Да, те се истрелват яко! А моята ауреострията е много бавна... супер спокойна  Даже незнам как мога да я ядосам 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #7 -: 04 Септември 2007, 12:10:54 » |
|
Да, те се истрелват яко! А моята ауреострията е много бавна... супер спокойна  Даже незнам как мога да я ядосам  Дай и да яде нещо и бръкни с ръка да и го вземеш :-ПП Гарантиран ефект на ниски цени :-П
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 04 Септември 2007, 13:59:10 » |
|
Не, нестава  Правил съм го!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #9 -: 09 Септември 2007, 21:26:14 » |
|
Род Grammostola и Avicularia отговарят на условието. Brachypelma са супер чукундури, които с голям кеф ти хвърлят облак косми след няколко опита за държане в ръка стават отвратително плешиви. Има и спокойни но са рядкост. Изваждането от терариума и/или държането в ръка са напълно не оправдани, ако не за местене, фото сесия или нещо подобно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #10 -: 23 Септември 2007, 23:18:03 » |
|
Най-красива тарантула е най-спокойната тарантула  Brachypelma Vagans  Тук вече сбърка, ако е гладен вагансът ще те ръфне без да се замисли 
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
leizi1991
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 24 Септември 2007, 19:32:24 » |
|
Най-красива тарантула е най-спокойната тарантула  Brachypelma Vagans  Тук вече сбърка, ако е гладен вагансът ще те ръфне без да се замисли  Ники е много прав на мен често ми се случва моя да ме напада въпреки че съм го хващала 
|
|
|
|
|
Активен
|
 Metal 4ever
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 24 Септември 2007, 19:38:46 » |
|
По- спокоен според мене е албугансът :?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 24 Септември 2007, 22:00:22 » |
|
Е как кой има ли питане това си е всеизвестния и любим Avicularia versicolor . Това просто е най-красивия за мен паяк след това за мен лично е - Acanthoscurria geniculata . Това са за мене двата най-красиви паяка!!!!! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #14 -: 24 Септември 2007, 22:56:35 » |
|
По- спокоен според мене е албугансът :?
Ти виждал ли си малко по-голям албоганс? Когато са гладни са направо душички, хвърлят се на каквото им мине през полезрението. Ето една снимка: 
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 25 Септември 2007, 09:40:18 » |
|
Даааааа... и моите... скачат и ядът всияко, което шавне, пък и са много бързи! Точно, като уличните кучета са 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 25 Септември 2007, 14:21:24 » |
|
Зависи и как я въспиташ...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« Отговор #17 -: 25 Септември 2007, 14:32:03 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
oro
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: 25 Септември 2007, 19:50:11 » |
|
Никой не е казал че можеш да възпиташ муруниус 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Amalika
VIP потребител
2 кожи
Неактивен
Tarantula Charmer
|
 |
« Отговор #19 -: 13 Октомври 2007, 21:02:21 » |
|
абе хора хранете си тарантулите и им се усмихвайте, пък като искате да се разходят по вас просто бъдете внимателни... за спокойни видове...всеки си има собствена теория на база на своя опит... при мен примерно Геникулатата ми взе страха още на 1та ни вечер в нас, а съм виждала много по-спокойни представителки от нейния вид, които безпроблемно се пипат... ELDEREST: Смититата са всеизвестни с турбо скоростите си. Не се учудвай, на всякъде пише, че не са от кротките... моето за 1 година избяга 3 пъти!!! най-кроткото и миловидно същество за мен си е Ауреостиятата-печели всичките ми точки: красиво, спокойно, добре се храни, любопитно и незнам за другите, но моята ме е разплаквала от смях  много си я обичкам и малко ми е гадно, че за сега отива към момченце... А брахипелмите наистина хвърлят косъмчета често, но като цяло са доста спокойни животинки. Ники на няколко бири даже целуна Смитито, което ми подари за РДто 
|
|
|
|
|
Активен
|
Домашни любимци: Aphonopelma seemani; Acanthoscurria geniculata; Brachypelma auratum; Brahypelma baumgarteni; Brahypelma smithi; Cyclosternum (Davus) fasciatus; Grammostola aureostiata; Grammostola rosea; Lasiodora striatipes; Psalmopeus cambridgei; Psalmopoeus pulcher; *** Eublepharis macularius*** Gerbillus Gerbillus котка - европейска трицветна
Хищни растения: Dionaea muscipula Drosera Sarracenia Орхидеи: Phalaenopsis - Dtps. Leopard Prince
|
|
|
|