Гост
23 Май 2012, 05:54:11
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Най-спокойната тарантула?  (Прочетена 5866 пъти)
ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 249

Негър-скйор и жена-шофьор НЯМА!!!

« -: 03 Септември 2007, 14:03:38 »

Някой може ли да ми каже по спокойничките тарантули Huh? който могат да се държът в ръка  Huh? Huh? Huh? Ще съм му много благодарен  Pray Pray Pray
Активен

Я, едно ангелче с крилца още мърда...ПРАС и то
умря...хахаха...
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #1 -: 03 Септември 2007, 15:54:02 »

Ами ... според мен няма такова жАвотно. Всяка тарантула си е сама за себе си горе долу. Или става или не става. Моята розея ми се зъби повече от муринуса ми. Но аз съм заклет противник на държането просто ей така за спорта.
Това са диви животни, още повече не много напред в еволюцията .... така че винаги може да стане гаф. За мен тарантулите са бижута, които се гледат през стъклото и им се радваш отдалече :-)
Дори и за най-кротките видове е препоръчително да им тестваш настроението с някакъв друг предмет преди да си сложиш ръката :-))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 03 Септември 2007, 18:05:36 »

Нз аз смятам да си ги държа отвреме на време  Write Па и ако ме гризне голяма работа  Drink beer Ко ли не ме е хапало  Crazy
Активен

умря...хахаха...
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 308

« Отговор #3 -: 03 Септември 2007, 18:55:25 »

Ми, поне по мои наблюденя, спокойни видове са- grammostola aureostriata, brachypelma smithy, brachypelma emilia, grammostola rosea... и още много, който неги знам  Smiley
Активен
onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 452

фиууу

« Отговор #4 -: 04 Септември 2007, 08:32:43 »

Ами ... според мен няма такова жАвотно. Всяка тарантула си е сама за себе си горе долу. Или става или не става. Моята розея ми се зъби повече от муринуса ми. Но аз съм заклет противник на държането просто ей така за спорта.
Това са диви животни, още повече не много напред в еволюцията .... така че винаги може да стане гаф. За мен тарантулите са бижута, които се гледат през стъклото и им се радваш отдалече :-)
Дори и за най-кротките видове е препоръчително да им тестваш настроението с някакъв друг предмет преди да си сложиш ръката :-))

моето становище е същото , изпревари ме ! Smiley

и все пак брахипелмите ги водят по-спокойни, с изключение на ваганса Wink НО всяка тарантула си има поведение и може индивид от иначе спокоен вид да излезе чудовище , както и може агресивен вид да е кротък ... ама не лежи на тая страна ... дървесните паяци (и някои други) са доста бързи и нервни и не са подходящи за пръв паяк ...
Активен

www.zoo-info.org
сайтът за тераристика и екзотични животни
ELDEREST
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 04 Септември 2007, 10:46:49 »

Абе те и земните не са много бавни смитито фи хвърчи по ръцете Spider докато се мъча да го снимам  Photo  Metal
Активен

умря...хахаха...
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 04 Септември 2007, 11:23:20 »

Да, те се истрелват яко!
А моята ауреострията е много бавна... супер спокойна Smiley
Даже незнам как мога да я ядосам Huh?
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #7 -: 04 Септември 2007, 12:10:54 »

Да, те се истрелват яко!
А моята ауреострията е много бавна... супер спокойна Smiley
Даже незнам как мога да я ядосам Huh?
Дай и да яде нещо и бръкни с ръка да и го вземеш :-ПП Гарантиран ефект на ниски цени :-П
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 04 Септември 2007, 13:59:10 »

Не, нестава  Huh? Huh? Huh?
Правил съм го!
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #9 -: 09 Септември 2007, 21:26:14 »

Род Grammostola и Avicularia отговарят на условието. Brachypelma са супер чукундури, които с голям кеф ти хвърлят облак косми  след няколко опита за държане в ръка стават отвратително плешиви. Има и спокойни но са рядкост.
Изваждането от терариума и/или държането в ръка са напълно не оправдани, ако не за местене, фото сесия или нещо подобно.
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #10 -: 23 Септември 2007, 23:18:03 »

Най-красива тарантула е най-спокойната тарантула  Grin Brachypelma Vagans  Photo

Тук вече сбърка, ако е гладен вагансът ще те ръфне без да се замисли  Crazy
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
leizi1991
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« Отговор #11 -: 24 Септември 2007, 19:32:24 »

Най-красива тарантула е най-спокойната тарантула  Grin Brachypelma Vagans  Photo

Тук вече сбърка, ако е гладен вагансът ще те ръфне без да се замисли  Crazy
Ники е много прав на мен често ми се случва моя да ме напада въпреки че съм го хващала Smiley
Активен

Smiley Metal 4ever
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 24 Септември 2007, 19:38:46 »

По- спокоен според мене е албугансът :?
Активен
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #13 -: 24 Септември 2007, 22:00:22 »

Е как кой има ли питане това си е всеизвестния и любим Avicularia versicolor . Това просто  е най-красивия за мен  паяк след това за мен лично е -  Acanthoscurria geniculata . Това са за мене двата най-красиви паяка!!!!!                                                                         

Drink beer
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #14 -: 24 Септември 2007, 22:56:35 »

По- спокоен според мене е албугансът :?

Ти виждал ли си малко по-голям албоганс?

Когато са гладни са направо душички, хвърлят се на каквото им мине през полезрението.

Ето една снимка:

Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 25 Септември 2007, 09:40:18 »

Даааааа... и моите... скачат и ядът всияко, което шавне, пък и са много бързи!
Точно, като уличните кучета са  Crazy
Активен
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 25 Септември 2007, 14:21:24 »

Зависи и как я въспиташ...
Активен
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #17 -: 25 Септември 2007, 14:32:03 »

Зависи и как я въспиташ...
Shocked Shocked Shocked как се възпитава тарантула, искам да знам да възпитам мойте муринуси и особено узумбарата, че мн ме радва окраската ама не мога да я "мачкам" Huh?
Активен
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 25 Септември 2007, 19:50:11 »

Никой не е казал че можеш да възпиташ муруниус  Huh?
Активен
Amalika
VIP потребител
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 34

Tarantula Charmer

« Отговор #19 -: 13 Октомври 2007, 21:02:21 »

абе хора хранете си тарантулите и им се усмихвайте, пък като искате да се разходят по вас просто бъдете внимателни...
за спокойни видове...всеки си има собствена теория на база на своя опит...
при мен примерно Геникулатата ми взе страха още на 1та ни вечер в нас, а съм виждала много по-спокойни представителки от нейния вид, които безпроблемно се пипат...

ELDEREST: Смититата са всеизвестни с турбо скоростите си. Не се учудвай, на всякъде пише, че не са от кротките... моето за 1 година избяга 3 пъти!!!

най-кроткото и миловидно същество за мен си е Ауреостиятата-печели всичките ми точки: красиво, спокойно, добре се храни, любопитно и незнам за другите, но моята ме е разплаквала от смях  Grin Grin Grin много си я обичкам и малко ми е гадно, че за сега отива към момченце...
А брахипелмите наистина хвърлят косъмчета често, но като цяло са доста спокойни животинки. Ники на няколко бири даже целуна Смитито, което ми подари за РДто    Shocked Cheesy Cheesy Cheesy  Spider
Активен

Домашни любимци: Aphonopelma seemani; Acanthoscurria geniculata; Brachypelma auratum; Brahypelma baumgarteni; Brahypelma smithi; Cyclosternum (Davus) fasciatus; Grammostola aureostiata; Grammostola rosea; Lasiodora striatipes; Psalmopeus cambridgei; Psalmopoeus pulcher;
*** Eublepharis macularius***
Gerbillus Gerbillus
котка - европейска трицветна

Хищни растения: Dionaea muscipula
Drosera Sarracenia
Орхидеи: Phalaenopsis - Dtps. Leopard Prince
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC