Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 30 Септември 2008, 15:44:39 » |
|
Така тази идея съм я чувал и преди и след като вече имам един защо да не ги направиме два. А след като тази идея ми се прокрадна в главата реших че може даже и да са на едно място! Това съм чувал че е чъзможно като идея, но винаги трябва да имат осигурена достатъчно храна за нуждите и на двата, да има достатъчно вода и естествено доста вероятни и възможни укрития! Та искам да видя вие чувалили сте за такова нещо? А още по-добре - правили ли сте? Имам напрактика всичко на разположение даже и достатъчно голям съд за два малки муриноса, но искам предварително да го обсъдя с вас!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 03 Октомври 2008, 21:32:52 » |
|
Възнамерявам утре като ходя до пазара да взема още един муринус и да ги пусна заедно! Някой мнение да изрази? Ники? Любо? Тъй като вие си гледате една такава колония ма от други паяци ми е интересно дали можете да ми дадете някакви съвети!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
vladdark
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 03 Октомври 2008, 22:10:36 » |
|
Ами незнам ама моя опит показа: Дкато са 1-4 кожи няма проблем.после стават ексцесии.
|
|
|
|
|
Активен
|
Ще крещя...
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #3 -: 04 Октомври 2008, 02:37:35 » |
|
Точно с муринусите в "компания" нямаме опит, така че ти трябва да прецениш дали си заслужава риска.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #4 -: 04 Октомври 2008, 12:51:18 » |
|
Досега поне двечки си съжителстват заедно. Вчера ги храних и двете, но ... незнам какво ще стане като пораснат и се наложи да ги местя в по-голяма кутия, най-вероятно няма да посмея да ги оставя заедно.
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 05 Октомври 2008, 09:07:00 » |
|
Значи аз имам няколко колонии муринуси,вариращи от по 10,6,5,2 бройки.Жертви няма,но съм забелязвал,че понякога са се ухапвали инцидентно като ги храня.И съм виждал белези по абдомените.Но паяците са около 2 ра кожа.Също ако нямам малкли щурци,а хвърля един голям,се нахвърлят няколко паяка да го ядат. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #6 -: 05 Октомври 2008, 10:36:17 » |
|
Значи аз имам няколко колонии муринуси,вариращи от по 10,6,5,2 бройки.Жертви няма,но съм забелязвал,че понякога са се ухапвали инцидентно като ги храня.И съм виждал белези по абдомените.Но паяците са около 2 ра кожа.Също ако нямам малкли щурци,а хвърля един голям,се нахвърлят няколко паяка да го ядат.  A възможно ли е тези белези по абдомена да си е така характерната за този, а и не само този вид, шарка? Доколкото съм запознат едно ухапване, особено по абдоменът не заздравява от самосебе си и често пъти е фатално :-))) Белезите приличат ли на ТОВА
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #7 -: 05 Октомври 2008, 15:04:13 » |
|
Ако всичко върви по план с усумбарите и аз мисля да опитам с една колонийка от около десетина паячета  Ще бъде голяма изродия, пускаш една шепа щурци и гледаш шоу...
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 05 Октомври 2008, 15:55:04 » |
|
Значи аз имам няколко колонии муринуси,вариращи от по 10,6,5,2 бройки.Жертви няма,но съм забелязвал,че понякога са се ухапвали инцидентно като ги храня.И съм виждал белези по абдомените.Но паяците са около 2 ра кожа.Също ако нямам малкли щурци,а хвърля един голям,се нахвърлят няколко паяка да го ядат.  A възможно ли е тези белези по абдомена да си е така характерната за този, а и не само този вид, шарка? Доколкото съм запознат едно ухапване, особено по абдоменът не заздравява от самосебе си и често пъти е фатално :-))) Белезите приличат ли на ТОВА Кое точно от муринуса става въпрос?Не разбрах?Според мен са белези.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Thehope
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 25 Февруари 2009, 11:45:10 » |
|
Здравейте , реших че ще е полезно да пуснем тема именно за колонизирането на този красив и агресивен паяк ! Та който има опит с гледането на колонийка да каже мнение за поведение на тези животинки и какво е необходимо за да съжителстват няколко паяка в един терариум заедно ! Благодаря предварително 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|