Гост
23 Май 2012, 05:56:39
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Колония от Pterinochilus murinus  (Прочетена 1380 пъти)
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« -: 30 Септември 2008, 15:44:39 »

Така тази идея съм я чувал и преди и след като вече имам един защо да не ги направиме два. А след като тази идея ми се прокрадна в главата реших че може даже и да са на едно място! Това съм чувал че е чъзможно като идея, но винаги трябва да имат осигурена достатъчно храна за нуждите и на двата, да има достатъчно вода и естествено доста вероятни и възможни укрития! Та искам да видя вие чувалили сте за такова нещо? А още по-добре - правили ли сте? Имам напрактика всичко на разположение даже и достатъчно голям съд за два малки муриноса, но искам предварително да го обсъдя с вас!
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #1 -: 03 Октомври 2008, 21:32:52 »

Възнамерявам утре като ходя до пазара да взема още един муринус и да ги пусна заедно! Някой мнение да изрази? Ники? Любо? Тъй като вие си гледате една такава колония ма от други паяци ми е интересно дали можете да ми дадете някакви съвети!
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #2 -: 03 Октомври 2008, 22:10:36 »

Ами незнам ама моя опит показа: Дкато са 1-4 кожи няма проблем.после стават ексцесии.
Активен

Ще крещя...
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #3 -: 04 Октомври 2008, 02:37:35 »

Точно с муринусите в "компания" нямаме опит, така че ти трябва да прецениш дали си заслужава риска.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #4 -: 04 Октомври 2008, 12:51:18 »

Досега поне двечки си съжителстват заедно. Вчера ги храних и двете, но ... незнам какво ще стане като пораснат и се наложи да ги местя в по-голяма кутия, най-вероятно няма да посмея да ги оставя заедно.
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #5 -: 05 Октомври 2008, 09:07:00 »

Значи аз имам няколко колонии муринуси,вариращи от по 10,6,5,2 бройки.Жертви няма,но съм забелязвал,че понякога са се ухапвали инцидентно като ги храня.И съм виждал белези по абдомените.Но паяците са около 2 ра кожа.Също ако нямам малкли щурци,а хвърля един голям,се нахвърлят няколко паяка да го ядат.  Grin
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #6 -: 05 Октомври 2008, 10:36:17 »

Значи аз имам няколко колонии муринуси,вариращи от по 10,6,5,2 бройки.Жертви няма,но съм забелязвал,че понякога са се ухапвали инцидентно като ги храня.И съм виждал белези по абдомените.Но паяците са около 2 ра кожа.Също ако нямам малкли щурци,а хвърля един голям,се нахвърлят няколко паяка да го ядат.  Grin
A възможно ли е тези белези по абдомена да си е така характерната за този, а и не само този вид, шарка? Доколкото съм запознат едно ухапване, особено по абдоменът не заздравява от самосебе си и често пъти е фатално :-)))
Белезите приличат ли на ТОВА
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #7 -: 05 Октомври 2008, 15:04:13 »

Ако всичко върви по план с усумбарите и аз мисля да опитам с една колонийка от около десетина паячета Smiley Ще бъде голяма изродия, пускаш една шепа щурци и гледаш шоу...
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #8 -: 05 Октомври 2008, 15:55:04 »

A възможно ли е тези белези по абдомена да си е така характерната за този, а и не само този вид, шарка? Доколкото съм запознат едно ухапване, особено по абдоменът не заздравява от самосебе си и често пъти е фатално :-)))
Белезите приличат ли на ТОВА

Кое точно от муринуса става въпрос?Не разбрах?Според мен са белези.
Активен

Thehope
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 87

« Отговор #9 -: 25 Февруари 2009, 11:45:10 »

Здравейте , реших че ще е полезно да пуснем тема именно за колонизирането на този красив и агресивен паяк ! Та който има опит с гледането на колонийка да каже мнение  за поведение на тези животинки и какво е необходимо за да съжителстват няколко паяка в един терариум заедно ! Благодаря предварително  Smiley Book
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC