paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 17 Ноември 2008, 15:18:30 » |
|
Здравейте, Имам един проблем.... Преди около 4 дни, паякът ми- моринос- избяга. Научи се да си отваря капака....не ме питайте как, но 2 поредни пъти бягаше. Последният път когато избяга, го намерих на леглото, под една възглавница. Не знаех, че е там и ме ухапа. Както и да е, прибрах го в терариума и от тогава е много страннен. В смисъл, че няма никакви реакции, не напада, в момента е много неориентиран и даже си помислих, че не вижда. Личи си че е изнервен, когато го побутна, той се движи ужасно неориентирано, сякаш се пази.До сега винаги е бил адски агресивен, и дори само при отваряне на капака беше готов да хапе. Реакцията му прилича много на тази от паякът на линка http://www.youtube.com/watch?v=7naK2RBMRZc&feature=relatedКато храна, последно се храни преди около 7-10 дни с един щурец, а преди това не беше ял около 3 седмици. Принципно рядко си храня паяците с щурци, предимно с хлебарки. Но направих изключение. От тогава не е ял. На някой друг да му се е случвало нещо подобно? И може ли да ми помогне с някакъв съвет?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #1 -: 17 Ноември 2008, 15:25:37 » |
|
Да не се е натровил нещо? Някакви ароматизатори или таблетки райд или други подобни работи има ли действащи в стаята?
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #2 -: 17 Ноември 2008, 15:26:51 » |
|
Това, което мога да те посъветвам е да го държиш на топло (28-30 градуса) и винаги да има налична вода.
Колко е голям паякът?
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 17 Ноември 2008, 15:33:26 » |
|
Ами, сменил е 7 кожи вече. Последната смяна беше преди около 4 месеца. От тогава е малко злояд. Няма с какво да се е натровил, в смисъл зарди пяците нито пръскам с някакви препарати в нас, нито използвам каквито и да е било такива неща. Пазя ги като очите си  По- въпроса с температурата, доколкото знам моринуса обича не чак толкова топло. Даже ме посъветваха в момента да подържам температура не повече от 20-21 грауса и влагата също да е под 50%, докато е в такова състояние. Щяло да помогне, ама нямам много надежда.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
arman
7 кожи
Неактивен
Публикации: 254
|
 |
« Отговор #4 -: 17 Ноември 2008, 16:01:56 » |
|
Ako се държи като паяка от линка-не е на добре.Аз имам един паяк,който се държи по същия начин.Посъветваха ме да го отделя от другите-така и направих(въпреки че не мисля че е заразно това-но това си е мое мнение).Не е ял близо месец-надявам се да смени скоро.Ако се съмняваш че е от щуреца,и аз имам такива подозрения-въпреки съм хранил и другите паячета със същите щурци.Много има изписано за тоя синдром, а всъщност нищо съществено.Ако е от храната-значи "синдромният" паяк(в моя случай)е бил някакси податлив,а другите не(така си го обяснявам аз).Дано да се оправи паячето-пожелавам му го,от теб не зависи нищо.
|
|
|
|
|
Активен
|
Убичам та жиуотноооо....
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 17 Ноември 2008, 16:02:38 » |
|
Кой те посъветва да държиш такава температура и какво изтъкна като аргумент?
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 17 Ноември 2008, 16:33:27 » |
|
Възможно е да е обезводнен,това за темепратурата не е вярно,дръж го на 28-30 и го премести в друг съд,откойто няма как да бяга,не ми влиза в главата иначе как си позаволил/а на отровен паяк да те ухапе.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
vladdark
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 17 Ноември 2008, 17:19:33 » |
|
.... Принципно рядко си храня паяците с щурци, предимно с хлебарки. Но направих изключение. До колкото съм чул, не е добре да се ползват хлебарки като основна храна
|
|
|
|
|
Активен
|
Ще крещя...
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 17 Ноември 2008, 18:18:14 » |
|
Еми посъветва ме човекът, от който си копувам храната и паяците. Като причина...еми не изтъкна  Не се съмнявам чак толкова в щуреца. Все пак той избяга и след това стана така. Ще го преместя сега в по-малко пространство и на по-топличко и да видим дали ще оцелее тази седмица.  Пък за това дали не е хубаво да се хранят със хлебарки незнам, но знам, че е по-трайната храна и се засища повече. Пък и шоуто е глямо. Аз съм ги хранила и с мишки...  Как му позволих да ме ухапе....еми докато го търсех, не предполагах, че ще е под възглавницата. Аз се благодаря, че не ме е ухапал докато спя  Все пак е спал до мене почти цяла нощ 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 18 Ноември 2008, 08:18:23 » |
|
Еми......снощи положиш всички усилия, които зависеха от мен.....и тая сутрин умря 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #10 -: 18 Ноември 2008, 09:32:34 » |
|
Жалко, това, което ми идва на ум е дали не е хапнало някоя натровена хлебарка, или да си го смачкала докато е било под възглавницата.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 18 Ноември 2008, 09:35:48 » |
|
По-скоро да е изял нещо, което не трябва. За хлебарки се съмнявам, може някой от себеподобните си приятели
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 18 Ноември 2008, 09:36:41 » |
|
Жалко наистина за гадинката, но и аз предполагам, че е по-скоро някакво натрвяне или нещо друго, а не дискинетик, че с него ... незнамкак изобщо би успял да излезе от където и да било ...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|