Гост
10 Февруари 2012, 16:05:35
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Странно състояние след смяна на тарантула  (Прочетена 2905 пъти)
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

« -: 18 Ноември 2008, 12:32:27 »

Здравейте! Преди месец преместих тарантулата си в нов терариум- доста по-добър от стария. От както влезе там не е правила паяжина, не искаше да яде и почти не излизаше от укритието. Вчера си смени кожата и изкара цялата нощ по гръб... Чак помислих, че е умряла. Най-накрая се обърна, но прилича на... петно. Никога не е сменяла толкова бавно, никога не се е възстановявала толкова бавно и никога не е сменяла през зимата. А и това с неправенето на паяжина...?!?! Обикновено като чистя терариума първата работа като я пусна е да го направи целия в паяжини. Някой има ли някаква идея какво се случва? 
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #1 -: 18 Ноември 2008, 12:37:14 »

Какво ще рече прилича на петно? Каква е тарантулата, колко е голям, в какъв терариум живее на каква температура, на каква влажност? Има ли купичка с вода? Укритие?
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 18 Ноември 2008, 12:46:57 »

Прилича на петно защото всичките и крака стоят по различен начин един е свит друг не чак толкова... Все едно едва се държи. Аlbopilosa вече е на 7 години. Има си вода и укритие. всяка сутрин си я пръскам с вода единствено напоследък температурата може да и е проблем защото през деня стаята не се отоплява, но имам още една същата тарантула и игуана, които живеят при същите условия и нямам проблеми с тях. А и това не е първа зима която изкарва така...
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 18 Ноември 2008, 13:01:54 »

А каква е температурата?
Щом я имаш от 7 години не си точно човека на който да му се обяснява какво става по време и след смяна. Дай една снимка да видим кое е това, което те е притеснило толкова?
На Ники мегафобемата, ако се не лъжа скоро преживя кофти смяна. Изглеждаше малко като сдъвкана и изплюта, но доколкото знам вече е 6?
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 18 Ноември 2008, 13:10:26 »

Мен ме притеснява наи-много това, че не иска да си плете паяжина. Дори и за смяната не си направи "легло". А и толкова изтощена не е била никога. Обикновено си сменя, обръща се, кашира се някъде и на следващия ден е екстра. А сега от един месец да не яде заради тази смяна... никога не е било. Даже си е голямо прасе. Никога не съм разбирала кога ще сменя по апетита  Smiley
Активен
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 18 Ноември 2008, 13:14:24 »

А за температурата забравих. Като съм си в къщи и е около 26-27 вътре, а като ме няма да пада до 20тина... терариума и е 30 литра. Всичко трябва да и е 6
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 18 Ноември 2008, 13:19:04 »

Един месец без храна е нищо за такава възрастна тарантула. Моята ауреостриата, вярно грамостола, по-бавна, по-незнам си какво там, на 10-11 кожи и отнемаше 4-5 месеца от закопаването й докато я видя навън със сменена дрешка.
А ти от малка ли я имаш тарантулката или си я взела вече голяма? Възможно ли е вече да е поостаряла повечко? :-)
Колкото до паяжината ... някои плетат, някой не. Шантави създания са и си правят нещатата както те си искат.
Не съм сигурен, но сякаш е малко по-широк температурния диапазон, но ... щом с другите нямаш проблеми ... най-вероятно не е от температурата. А другата ти тарантула сменяла ли е при тези условия?
Активен

arman
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 254

« Отговор #7 -: 18 Ноември 2008, 13:20:27 »

Aми нали с възрастта смените стават по-продължителни и изглежда и трябва повечко време да се възстанови.
Активен

Убичам та жиуотноооо....
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 18 Ноември 2008, 13:34:26 »

Не ги гледам съвсем от бебета. Първата я взех на год. и половина, а тази въпросната на 2г. Тя е по-млада Smiley Би трябвало да е на 8г, а другата ми е на 9 и нещо...  С другата не е имало проблеми. Последния път абдомена и стана малко неравен, но пък си яде щъка си... никакви грижи. Ясно, че вече са дъртички, но тази, която сега ме притеснява винаги е била по-жива и по-лакома от другата и по-голяма като размер (уж ми казаха, че са женски и 2те), а сега изведнъж толкова изтощена... стои си свита в едно ъгълче и това е. Даже до укритието не може да стигне
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 18 Ноември 2008, 13:42:02 »

Ако можеш снимай и дай да видим ...
Активен

EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 18 Ноември 2008, 13:51:54 »

Съжалявам, но немога да си намеря апарата. С тел-а няма да стане, че и тои е зле.Довечера може да я щракна като се върна от бачкане. Надявам се до тогава се е оправила вече и да няма нужда, но.... Благодаря за успокоението. Хубаво е човек да има с кого да си поговори. Сутринта като мислех, че е умряла казах на брат ми, на приятеля ми... общто взето всички се зарадваха. Нещастници! Никои не ми понася гадинките. Аз пък планирам на пук на тях да живеят по 20 години и ще взема и скорпионче скоро време, че ще ми се освободи терариум. Мерси пак и чао за сега.
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #11 -: 18 Ноември 2008, 13:56:42 »

Според мен няма място за притеснение, просто не я закачай и изчакай няколко дни да изсъхне след смяната. След като не е сменяла през зимата ти си наблюдавале предните смени на по-топло и затова сега ти се струва странно.

Дано всичко е наред Smiley
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 18 Ноември 2008, 14:37:51 »

Сутринта като мислех, че е умряла казах на брат ми, на приятеля ми... общто взето всички се зарадваха. Нещастници! Никои не ми понася гадинките. Аз пък планирам на пук на тях да живеят по 20 години и ще взема и скорпионче скоро време, че ще ми се освободи терариум. Мерси пак и чао за сега.
Съмнява ме наистина да са се зарадвали. Най-вероятно са го направили, за да те дразнят :-) Повечето хора не признават, че са започнали да харесват тарантулата или скорпиона, ако преди това са "ритали" яко срещу тях :-)) Но в крайна сметка важното на теб да ти е кеф и на тези около теб да не им е непосилно гадно от домашните ти любимци :-)) Както казва жената " Няма проблем, гледай си ги, но видя ли ги извън терариумите им ще играе чехълът!" :-) Макар, че съмнявам се да тръгне да ги мачка, по-скоро ще ме викне да си ги прибера, ако преди това кучето не ги е изяло :-))
Те така, стискам палци притесненията ти да се окажат напразни и да видим след някой друг ден една щастлива космата мома, която нагъва няколко щуреца наведнъж :-)))
Активен

Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #13 -: 19 Ноември 2008, 18:35:49 »

След това което прочетох според мене просто е станала по-възрасна тарантулката и затова те притеснява изобщо не се коси сичко си е ок! Но направи нещо с температурата нече ще я умориш на 20 градуса но наистина по-добре би било да и е по-топличко през деня и ноща да пада малко температурата! Има сякакви начини най-лесния според мене са онежи малки настолни лампи дето ги продават по магазините "за лев лев и малко" земаш една такава за 10 лева една червена крушка за 80стотинки и си решаваш проблема като я поставиш насочена към терариума от вънка близко до стената!  Wink
Активен

Привет аз съм Радосвет Николов . От София .  Телефон: 0888 26 19 98(по всяко време) SKYPE: kurto11  e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 22 Ноември 2008, 20:54:27 »

Девойката си е екстра, но пропусна съботното "скакауец парти", защото още не може много хубаво да си стои на краката. Помръдва от време на време, но не е съвсем на 6. Игуаната е много загрижена за нея и по цял ден стои върху терариума и наблюдава какво се случва Smiley много са забавни просто. Благодаря за съветите. Предполагам, че скоро ще се наложи да ви тормозя пак по повод игуаната, че нея не съм я изучила още Smiley
Активен
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 06 Януари 2009, 21:39:28 »

Доста време мина вече, но исках просто да си кажа, че паяка ми умря  Cry уж беше почнал да се мърда, но един ден му се спаружи абдомена и... това беше. Незнам какво му стана. Единственото, което ми хрумва е просто да са ме излъгали за възрастта (т.е. мацката, която уж се зариби покрай мен и си го намери от някъде си и след 1 година ми го даде да го гледам...). Незнам като цяло ми е доста тъпичко и трябва да измисля с какво да го "заместя", че в къщи един не понася паяци, друг змии, трети незнам си какво... Как съм попаднала в това семейство незнам  Wonder
Активен
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #16 -: 06 Януари 2009, 21:42:31 »

Offtopic Споко в началото всички родители се дърпат!  Wink Wink Но иначе много съжалявам да гадинката ти. Единственото лекарство както казва xfan е "отиваш и копуваш две паячунки".  Grin Wink
Активен

Привет аз съм Радосвет Николов . От София .  Телефон: 0888 26 19 98(по всяко време) SKYPE: kurto11  e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 06 Януари 2009, 21:54:11 »

Най-вероятно така ще да се случи Smiley
Активен
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #18 -: 06 Януари 2009, 22:57:29 »

Thumb up Thumb up
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 08 Януари 2009, 10:15:03 »

Съжалявам за загубата. Но така е с животинките, едни се раждат, а други умират. Няма да се пуашиш, вземи си възможно най-бързо гадинка, за да ти отмине неприятния спомен :-))
По описанието ти е напълно възможно да и е дошло времето, а е възможно и последната смяна да не е протекла съвсем добре и затова да се е стигнало до тук. Но това са рисковете на професията :-)
Активен

Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC