Гост
23 Май 2012, 06:24:11
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Странно състояние след смяна на тарантула  (Прочетена 3050 пъти)
CellebrO
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 116

« Отговор #20 -: 08 Януари 2009, 11:18:48 »

уж беше почнал да се мърда, но един ден му се спаружи абдомена и... това беше.

На мен ми звучи хато дехидратация,не мислите ли? По принцип по арахнобордс-а когато паяците не са добре предлагат да ги слагаме в ICU(кутия с влажна хавлиена кърпа и упичка с вода). В случаите на дехидратация помага.
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #21 -: 08 Януари 2009, 12:06:06 »

И на мен на тов ами приличаше, но прочетох, че имало купичка с вода и редовно пръскане ...
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 50

« Отговор #22 -: 08 Януари 2009, 13:08:43 »

Имаше си вода да. Нещо самата му смяна не беше в ред май. Аз незнам дали е възможно нещо да се е стресирал като го местих в новия терариум, защото това беше малко преди смяната и изобщо не почна да си прави паяжина, което беше странно. Абдомена му си беше екстра след смяната (доколкото знам при дехидратация след смяна става неравен), а и последните 2-3 дни се занимавах само с него и пръсках постоянно.  Незнам...
Активен
CellebrO
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 116

« Отговор #23 -: 08 Януари 2009, 14:37:25 »

Може просто паяка да не е могъл да се добере до водата за да пие... При всички положения си положила всички усилия за паяка,винада далеч не е твоя. Понякога и такива неща се случват...  Sorry  Priest
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #24 -: 08 Януари 2009, 16:55:42 »

Както казаха колегите се случват такива неща, съжалявам Sad При тази ситуация само може да се гадае каква е причината. Дано следващият ти паяк да има повече късмет Smiley
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #25 -: 08 Януари 2009, 17:26:14 »

И аз се надявам да няма повече такива случки. Взела съм строги мерки за всички останали. Понеже съм в сесия и съм си по цял ден в къщи ги пръскам сигурно по 10 пъти на ден и ги храня двойно повече. Игуаната вече ме мрази като ме види с пулвелизатора  Smiley Но така е трябва да съм сигурна, че всичко е ок. Не искам да губя повече гадинки. Благодаря за моралната подкрепа на всички.
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #26 -: 08 Януари 2009, 23:25:06 »

Ами ... прекалената влажност убива също толквоа безмилостно колкото и недостатъчната, така че .. внимавай :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #27 -: 08 Януари 2009, 23:42:50 »

Това е абсолютно вярно! Пръскай! Нека да има влажност, но да не става блато!
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
EudoRa
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #28 -: 09 Януари 2009, 11:42:35 »

Е, да разбира се. Всичко си има някакви граници. Просто мисълта ми е, че съм гузна и се старая повече.
Активен
MeganFox
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 73

« Отговор #29 -: 10 Август 2010, 09:59:08 »

Здравейте!Паяка ми (лазиодора парахубана) вчера смени и днес утивам да го видя какво прави , поглеждам през дупката и го виждам със свити крака (все едно е умрял) леко го духнах и той се мръдна и се оправи  Sad Това какво може да означава  Huh?
Дали умира  Huh? , но съм го виждал като малък пак така да прави преди смяна на кожа  Wonder
Виждал съм го и в поза все едно се протяга - предните 4-ри крака на преде ,а другите 4 назаде  Sad

Моля помогнете Sad
Активен

Модераторите поне кажете причината поради която съм баннат ,за да знаят хората ...
eXpress
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 489

Ако живота ти поднесе лимони.. Пийни една текила.X

« Отговор #30 -: 10 Август 2010, 10:22:15 »

Спокоино бе паника... нищо му няма Wink Cheesy
Активен

New skype - evcho92
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 153

Boinae !

« Отговор #31 -: 10 Август 2010, 12:48:10 »

След смяна правят така, явно се разстягат.
Активен
batzil
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 128

« Отговор #32 -: 10 Август 2010, 14:19:45 »

Здравейте!Паяка ми (лазиодора парахубана) вчера смени и днес утивам да го видя какво прави , поглеждам през дупката и го виждам със свити крака (все едно е умрял) леко го духнах и той се мръдна и се оправи  Sad Това какво може да означава  Huh?
След смяната когато се обърнат по корем тарантулите обикновенно стоят със свити крака докато се раздвижат. Не знам колко ти е голяма парахибаната но колкото по голям е един паяк толкова по трудно му е да се раздвижи след смяна и това може да му отнеме и няколко дни време докато при бебетата и няколко минути са им достатъчни.
Активен

Тарантули: Brachypelma albopilosum 1.2.0, Brachypelma smithi 0.1.0, Grammostola rosea 0.0.2, Hysterocrates gigas 0.1.0, Pterinochilus murinus 0.0.2, Selenobrachys philipinus 0.1.0 . Скорпион: Heterometrus laoaticus 0.0.1 . Други:Blaberus craniifer .
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #33 -: 14 Август 2010, 11:14:49 »

И мен преди месец-два апофизисът ми ме хвърли в тъч след смяна. Заварих го с 3 подвити под тялото крата, точно като пред умирачка. То ясно, че си е раздвижвал краката от смяната и е съхнал, но аз като един виден оптимист си помислих най-лошото. След като изсъхна добре спря да прави така.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC