Гост
23 Май 2012, 06:25:26
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Pterinochilus murinus usumbara  (Прочетена 4581 пъти)
HobGoblin
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 39

Животното се Взима за да се Гледа!!!

« Отговор #20 -: 07 Май 2011, 18:36:27 »

Експерименти нямам намерения да си правя с такъв паяк и нито да го слагам в хладилник.Само искам да ви попитам има ли нещо по специално което трябва да знам освен че е много лош и бърз.Трябва ли да напояваам почвата с вода или обича по сухо?Ядът ли много?Как да ги храня?Пускам щуреца в паяжината или не?Почвата колко често трябва да се сменя.И за всеки случай ако ме ръбне къде да отида? Tongue
Емилията е спряла тарантула  Grin Grin
Активен

Животните са живи те не са играчки!!
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

« Отговор #21 -: 07 Май 2011, 18:57:01 »

Предпочита по-сухо и топло. Моя лично ловува нощем, щуреца просто го пускаш вътре и паяка когато иска го хваща. В повечето време стоят прикрити в омрежени дупки или ако си им сложил кухо дърво-там. Почвата се сменя като на всеки друг паяк-като видиш, че започва да се скапва, я сменяш. Мене ме ухапа моя муринус. По моя вина, това си е ясно. Мястото се поду, болеше като от стършел или грънчарска уса, ако те е жилила-тоест боли си доста. Не знам как носиш на отрови- при мене се ограничих само с болката, подуване на пръст+китка+леко предмишница. Мина за 4 дена. Но това зависи от резистентността към отрови.

П.С. На Великден преместих моя муринус в нов терариум, той си направи мрежа на едно място. Това добре, но отказва да яде вече известно време. При вас при преместване такова нещо наблюдава ли се?
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
shifftee
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

« Отговор #22 -: 07 Май 2011, 19:54:55 »

Нормално е да. Не го мисли много. Мойте не бяха яли два месеца и бяха без капка вода. Много издържат. Относно храната само мяташ вътре и това е. Почвата суха - течнност само с храната (мойта система е такава). Мокря само когато не са яли отдавна.
Активен
HobGoblin
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #23 -: 07 Май 2011, 20:13:17 »

Значи пускам го на почвата така ли?Ми ако сладурчето е в паяжината не е ли по добре го пусна вътре?
А иначе бързо ли растят?

Активен

Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: 08 Май 2011, 10:48:52 »

Сладурчето е способно да убива и само. Като е гладно-ще яде... Иначе, по принцип са лаком вид и си растат сравнително бързо.
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
HobGoblin
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #25 -: 08 Май 2011, 15:02:42 »

А може ли да ми покажете съд с подходяща големина за гледане на такава тарантула с размери приблизително 3 см,защото аз имам един терариум но незнам дали ще се чувства добре в него.
Активен

DaniellCho
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 390

« Отговор #26 -: 08 Май 2011, 15:10:17 »

За тарантула с такива размери един по-висок буркан 700мл с едно клонче вътре и малко субстрат ти вършат чудесна работа  Wink
П.С Да не забравиш дупките на капака.
Активен

Acanthoscurria geniculata: 0.1; Avicularia versicolor 0.1; Boa constrictor imperator: 0.1; Brachypelma boehmei: 0.1; Grammostola rosea: 0.1; Leptopelis vermiculatus:0.0.1; Pantherophis guttatus 0.1; Paroedura pictus: 1.1;
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #27 -: 08 Май 2011, 16:42:51 »

Да, бурканчето е добре за този размер, като ти смени 1-2-3 пъти може да я смениш в терариума.
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
DaniellCho
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #28 -: 08 Май 2011, 18:38:11 »

Добре изглежда Thumb up А субстрата какъв е Huh? Ако си сложил от тези за цветя и ако има едни бели такива по него, го махай веднага от там, ако не искаш да го очистиш много бързо. Сложи кокосов субстрат или си вземи торф без добавки  Wink Сподели как направи стената Smiley
Активен

Acanthoscurria geniculata: 0.1; Avicularia versicolor 0.1; Boa constrictor imperator: 0.1; Brachypelma boehmei: 0.1; Grammostola rosea: 0.1; Leptopelis vermiculatus:0.0.1; Pantherophis guttatus 0.1; Paroedura pictus: 1.1;
HobGoblin
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #29 -: 08 Май 2011, 19:08:43 »

А този дето викаш с белите точици защото е вреден,такъв е и на емилията ми? А стената,слязох събрах камъчета кора залипих ги със силикон,после запълних пространството със силикон и поръсих с пясък,за да полепни и да запълни празнините между камъчетата.Моля пиши бързо че ме притесни с това за торта!
Активен

DaniellCho
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #30 -: 08 Май 2011, 19:22:26 »

Еми в тая пръст има азотни съединения, фосфор и др. такива, които не са много полезни за паяците. Кокосовият субстрат се накисва във вода и става огромно количество. Оставя се да изсъхне и се бута на паяка. Аз лично съм много доволен, защото задържа доста добре влагата и лесно се почиства от акитата на паяците Smiley
Активен

Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #31 -: 08 Май 2011, 20:34:10 »

Освен това има ниско pH и блокира появата на акари. Къщичката е чудесна и паячето ще я хареса-след като я омрежи, разбира се.

П.С. Хубаво PSP Wink Offtopic
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 394

« Отговор #32 -: 09 Май 2011, 21:58:11 »

От тая декорация нищо няма да остане - ще видиш как за нула време ще оплете всичко в плътни мрежи.
Активен
slack
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 24

« Отговор #33 -: 28 Май 2011, 19:49:03 »

Муринусите винаги ли се крият за да сменят ? Има ли някой, при когото паяка да е бил "на открито" по време на смяна ?
Активен
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #34 -: 28 Май 2011, 20:34:19 »

Моя вече стои от Великден скрит в плътен хамак от паяжина, сменил е кожа, поне това мисля, че виждам, но нз точно кога. Взех да се притеснявам за него.
Вашите правят ли подобни щуротии?
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
shifftee
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

« Отговор #35 -: 28 Май 2011, 20:50:43 »

Те само това правят Cheesy
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC