Гост
11 Февруари 2012, 17:49:25
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 8 9 [10]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Императорски скорпион (Pandinus imperator)  (Прочетена 20849 пъти)
chook
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #180 -: 16 Април 2011, 22:53:09 »

Здравейте , начинаещ съм в отглеждането на Императорски скорпиони и искам да знам дали съм му осигурил подходяща среда Smiley А другият ми въпрос е дали може да убие котка,защото имам коте и се притеснявам да го пискам в стаята Sad Ето малко снимки :

Активен
chook
Ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #181 -: 16 Април 2011, 22:54:59 »

Активен
greencard
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

heaven hunts you, hell hates you

« Отговор #182 -: 17 Април 2011, 14:59:31 »

shmidu спокойно братле, моя също още не е сменил, а станаха вече 6 месеца, но пък за сметка на това не мога да го спра да яде. Понеже е малък още, по-добре го дръж засега в по-малкото пространство, за да знаеш поне че щом не яде, е защото не е гладен, а не защото не може да настигне храната Smiley
Активен

Pandinus Imperator
PerP
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 61

Nice

« Отговор #183 -: 28 Юни 2011, 18:57:28 »

Здравеите! Welcome
Чудя се като за 1 скорпионче императорския добър избор ли е?
И имали нещо по което мога да позная дали е добре императорския скорпион?  Huh?
Активен

Nice,and good  Burn in hell
But so CrAzY Owned Shotgun
George
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 243

« Отговор #184 -: 29 Юни 2011, 08:55:29 »

Да, подходящ е. Здравият скорпион е активен, реагира пъргаво на почукване по кутията. Трябва да може да движи всичките си крайници, особено щипките. Виждал съм императорски скорпион с блокирала (обездвижена) щипка, който умря преди да успее да смени. Чувал съм и за друг такъв случай.
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
manerkata
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 281

« Отговор #185 -: 29 Юни 2011, 09:49:00 »

Разбира се,че има някакъв шанс да ти убие малката котка,защото отровата действа по различен начин на хората и на животните.А и няма как да я убие при положение,че скорпиона е затворен и няма как да я стигне.
Активен
ivo_pld
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 174

« Отговор #186 -: 10 Септември 2011, 19:05:35 »

Днес видях,че в терариума на императора ми е поникнала гъба.

Има ли някаква опасност за скорпиона и да сменя ли субстрата?
Активен

Ако мислиш, че не можеш да направиш нещо - прав си. Ако мислиш, че можеш - пак си прав.
George
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #187 -: 13 Септември 2011, 17:21:04 »

Днес видях,че в терариума на императора ми е поникнала гъба.

И при мен си растат най-редовно. Нищо не съм предприемал. След време ще изчезне.
Активен

chook
Ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #188 -: 13 Септември 2011, 21:18:54 »

Някой може ли да ми каже как мога да разбера на колко години е Императорското скорпионче ? И дали е мъжко или женско. Благодаря предварително Smiley  Smiley
Активен
ivo_pld
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 174

« Отговор #189 -: 13 Септември 2011, 22:23:00 »

И при мен си растат най-редовно. Нищо не съм предприемал. След време ще изчезне.

Мерси Smiley

Някой може ли да ми каже как мога да разбера на колко години е Императорското скорпионче ? И дали е мъжко или женско. Благодаря предварително Smiley  Smiley

За определяне на пола имаше един пост с много добър линк,където е обяснено.За възрастта можеш само грубо да се ориентираш по размера,но в никакъв случай с точност.
Активен

Ако мислиш, че не можеш да направиш нещо - прав си. Ако мислиш, че можеш - пак си прав.
dzverdzer
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 8

« Отговор #190 -: 07 Февруари 2012, 12:32:56 »

Изчетох тая тема , както и други теми за скорпиони , но не намерих много по въпроса който ме вълнува. Интересува ме така както скорпиона ми (император ) е сам в терариума и е живял 2-3 месеца сам ( поне откакто е при мен ), ако пусна вътре още един скорпион горе долу със същите размери , ще си налитат ли на бой  Grin . Или трябва да са отрали заедно , за да са свикнали един с др.  Терариума ми е 30/30/30 см . Всъщност не съм сигурен дали няма да им е малък тоя терариум , но нямам опит с гледането на няколко скорпиона на едно място.
Активен
George
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #191 -: 08 Февруари 2012, 01:23:53 »

Дали е отраснал с друг скорпион няма никакво значение. Това не е животно, което може да разбере дали живее с друго себеподобно или не. Нито пък може да запомни, ако това му се е случвало. Един нервен ганглий все пак не е мозък.
Най-вероятно ще може да живее с друг скорпион от противоположния пол и ще имаш проблеми, ако го събереш със скорпион от същия такъв.
Активен

gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 684

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #192 -: 08 Февруари 2012, 11:58:27 »

Няма гаранция за тия неща, днеска може да са добре утре да се сбият. Имай го в предвид, че женските определено доминират и ще полага мъжкия. Гледал съм 4 мъжки не от същия вид де да поясня но нямаше проблеми. Стига да има достатъчно ядене. Ако женската забременее определено става по-агресивна и може да нанесе сериозни вреди на мъжкия. Един приятел така гледаше 2 хетерометруса и женската осакати мъжкия без щипка и крака. Попринцип скорпионите имат доста по-добра поносимост един към друг спрямо паяците но пак има даостатъчен риск.
Активен

dzverdzer
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 8

« Отговор #193 -: 08 Февруари 2012, 13:38:15 »

Няма да рискувам . Както ме няма по цял ден после само парчета ще намирам  Grin .
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC