Гост
23 Май 2012, 06:39:38
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Чифтосване на Gr.Rosea  (Прочетена 2321 пъти)
eyonixx
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« -: 13 Декември 2008, 19:28:33 »

Днес от Велко взехме (аз и predatorx, nyeth) мъжка Роза, женска взехме от Nyeth. В нас приготвих неутралната площ , където възнамерявахме да ги чифтосваме, всичко беше ок. Първия опит, като че ли беше доста сполучлив , бях сам в нас пуснах ги в кутията и 2та и се стационираха в 2та ъгала на кутията (по диагонал). Седяха така 15 минути и мъжкият отиде и започна да обикаля около женската, при което се вдигнаха iзапочнаха , но мъжлето неможа да и хване зъбите и ги разделих.Близо 20 мин по късно дойде  PredatorX у нас и пробвахме пак седяха бая време,през което правеха мнпого опити да избягат (особено мъжкия ), но по 1 време зеха, че пак се накачиха, но този път проблема беше, че мъжкия си сложи крака между зъбите на женската , замалко да му захапе крака, при което побягна.Извадих го и го сложихме пак, явно се беше стресирал и не пробва в следващите 15-20 мин докато не се поуспокои. Накрая към 5 и нещо реши да пробва пак и отиде да тропа по женската, но тя се размърда и излезе и решихме, че им стига толкова за днеска и ги прибрахме. Но имаме цяла седмица за опити дано успеем...температурата е подходяща 23 градуса, има торф в кутията ,женската е готова а мъжкият с кукички...кутията е голяма достатъчна ..ето малко снимки на обстановката..
Дано успеем ....

Снимка преди да започнем.
Снимка от втория път.
Активен

Brachypelma vagans 0.0.1 Br. Albopilosum 0.1.0 Br. Ruhnaui 0.0.2  Homo Sapiens 0.1.0
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #1 -: 14 Декември 2008, 16:59:52 »

А мъжкия кога е правил паяжина?  Wonder Женската била ли е зазимявана? Кога е сменяла последно женската.
Активен

eyonixx
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 14 Декември 2008, 19:55:26 »

Женската въобще не е била опождана, смяна в следващите 6-7 месеца не се очаква, мъжкият в кутииката беше плел нещо ма нз...

Такаам...Днес беше вторият опит да ги чифтосам и мисля, че се получи ето снимките-

-снимка от началото

-снимка след 7-8 минути откакто са в кутията(седяха така в тази поза около 20 сек ,като мърдаха. На едно място застанаха за около 10 сек)

-още една
-това е позата, която зае женската след като мъжкият побягна извън кутията....
Btw ... мъжкият плете в неговата кутийка, слой паяжина не е много дебел но преди това си изкопа нещо като дупка и сега там плете...
П.С -Извинявам се за лошото качество и ъглите на снимките , но са от телефон, а нямах време да снимам от различни ъгли...просто грабнах и снимах квото можах.

П.П.2 : пуснах ги пак да видя как ще реагира женската ето резултата ..

- този път изключително бързо се намериха , мъжкият се блъсна в нея , тропна до нея , тя се обърна и се сборичкаха, но за 10 сек свърши всичко.Но поне видях, че и нацели сперматека. Миналите пъти не се заглеждах но сигурно и тогава е успял.
Активен

Brachypelma vagans 0.0.1 Br. Albopilosum 0.1.0 Br. Ruhnaui 0.0.2  Homo Sapiens 0.1.0
The_FyoinD
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 136

« Отговор #3 -: 14 Декември 2008, 20:23:10 »

Offtopic Sorry
Никакво уважение ли нямаш към книгите? Да държиш учебника си по биология до такава разюздана оргия Smiley Стискам палци
Активен

....
eyonixx
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 14 Декември 2008, 20:34:57 »

Offtopic Sorry
Използвах го за да възбудя мъжкия  Tongue Tongue (макар че са учим за някви генетически задачи и няма много паяци , нооо...). Мерси дано стане, нол и да не стане нищо не губя...
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #5 -: 14 Декември 2008, 20:35:50 »

Доколкото виждам и двата са нормална форма. Стискам палци напролет да има пашкул! Трябва да зазимите женската.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
eyonixx
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 14 Декември 2008, 20:42:58 »

Ники мерси за пожеланията , но само една молба имам.Ако си развъждал такъв вид, може лид акажеш на каква температура да я зазимя и за колко време. Въобще малко повече инфо от личен опит който си събрал ...Мерси предварително

П.П - на капака на мъжкия пишеше ''RCF'' и е леко розав, докато женската си е чисто сива, а той има намеци на червеникаво .Ще снимам с по хубав апарат и ще кача снимка, искаше ми се да се родат и Червена форма и сивички..Но здраве да е квито се родят такива...
Активен

Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #7 -: 14 Декември 2008, 21:47:41 »

Късмет и от мене! Но не насилвай много женската, за да не и писне и да си каже "Що да не го хапна пък тоя?! " и с един мъжки по-малко!
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
eyonixx
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 14 Декември 2008, 21:57:28 »

След 1-2 дена пак и им стига толко ..женската на балкона мъжкия у Велко и на пролет с много късмет пашкул  Spider
Активен

arman
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 254

« Отговор #9 -: 14 Декември 2008, 22:47:18 »

Е,ако я зазимиш на балкона,надали ще има пъшкул на пролет Priest
Активен

Убичам та жиуотноооо....
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 319

Който иска намира начин

« Отговор #10 -: 15 Декември 2008, 01:17:01 »

Ако е на балкона няма да има нужда да я зазимява  Grin
Активен

Моят вид: Двунога Piembira mnogohalbis
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #11 -: 15 Декември 2008, 09:39:37 »

Ами не съм развъждал този вид, но според мен температура от 16-18 градуса ще бъде добра за зимния период. Мисля, че Иво може да даде по-точен отговор по този въпрос.

Чесно казано аз не бих чифтосвал различни цветови форми, та било то и от един вид и няма да си купя от малките  Tongue Въпрос на личен избор. Но като дойде време да ги продавате когато ви попитат от коя форма са какво ще кажете?
Активен

Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #12 -: 15 Декември 2008, 10:16:13 »

А според мен, първоначално да се свали температурата на 20-21 градуса и постепенно да стигне 15-16 но не по малко от 15градуса.

Успех и от мен  Thumb up
Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #13 -: 15 Декември 2008, 13:40:13 »

Чесно казано аз не бих чифтосвал различни цветови форми, та било то и от един вид и няма да си купя от малките  Tongue Въпрос на личен избор. Но като дойде време да ги продавате когато ви попитат от коя форма са какво ще кажете?
Не съм 100% сигурен, но мисля че поколението ще даде разпад. А и все пак са цветови вариации, а не видове/подвидове. Дори не са географски раси.

Ето полово зрял мъжки red morph, за сравнение с вашия:
Активен

eyonixx
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 15 Декември 2008, 16:40:01 »

Ако фана  един спрей може и да стане такъв..иначе почти нищои общо..., но и сивичките са хубави ,ако въобще излезе нещо.
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #15 -: 16 Декември 2008, 10:06:17 »

Ами от снимките на мен ми заприличаха на сива форма.
Активен

nyeth
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 10

PARENTAL | ADVISORY | EXPLICIT LYRICS

« Отговор #16 -: 16 Декември 2008, 10:50:47 »

Всъщност ако не се лъжа само главогръда на нашия мъжки е леко червеникав, но съвсем лек отенък, като цяло... нищо общо. Иначе дано да стане, стискам палци да си видя розичката отново като мама  Spider  Wink Smiley
Активен

Grammostola Rosea 0.1.0 | Brachypelma Albopilosum 0.1.0 | Brachypelma Smithi 0.0.1 | Brachypelma Vagans 0.1.0
Pomorieca
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 255

« Отговор #17 -: 05 Март 2009, 22:22:09 »

Какво стана има ли някви резултати  Wonder Huh?
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #18 -: 05 Март 2009, 22:27:04 »

Какво стана има ли някви резултати  Wonder Huh?
Има резултати, женската стана полово зрял... мъжки.

Интересно ми е обаче какво е казал търговеца от който е взето животното.
Активен

PredatorX
Модератор
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 839

MASTERING THE ART OF THE SWARM

« Отговор #19 -: 06 Март 2009, 07:13:29 »

Сега чакам да му докарат на Велко рози и ще я смениме и пак ще пробваме.
Активен

Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.
Отглеждам Herp Humor
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC