eyonixx
2 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 13 Декември 2008, 19:28:33 » |
|
Днес от Велко взехме (аз и predatorx, nyeth) мъжка Роза, женска взехме от Nyeth. В нас приготвих неутралната площ , където възнамерявахме да ги чифтосваме, всичко беше ок. Първия опит, като че ли беше доста сполучлив , бях сам в нас пуснах ги в кутията и 2та и се стационираха в 2та ъгала на кутията (по диагонал). Седяха така 15 минути и мъжкият отиде и започна да обикаля около женската, при което се вдигнаха iзапочнаха , но мъжлето неможа да и хване зъбите и ги разделих.Близо 20 мин по късно дойде PredatorX у нас и пробвахме пак седяха бая време,през което правеха мнпого опити да избягат (особено мъжкия ), но по 1 време зеха, че пак се накачиха, но този път проблема беше, че мъжкия си сложи крака между зъбите на женската , замалко да му захапе крака, при което побягна.Извадих го и го сложихме пак, явно се беше стресирал и не пробва в следващите 15-20 мин докато не се поуспокои. Накрая към 5 и нещо реши да пробва пак и отиде да тропа по женската, но тя се размърда и излезе и решихме, че им стига толкова за днеска и ги прибрахме. Но имаме цяла седмица за опити дано успеем...температурата е подходяща 23 градуса, има торф в кутията ,женската е готова а мъжкият с кукички...кутията е голяма достатъчна ..ето малко снимки на обстановката.. Дано успеем ....  Снимка преди да започнем.  Снимка от втория път.
|
|
|
|
|
Активен
|
Brachypelma vagans 0.0.1 Br. Albopilosum 0.1.0 Br. Ruhnaui 0.0.2 Homo Sapiens 0.1.0
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 14 Декември 2008, 16:59:52 » |
|
А мъжкия кога е правил паяжина?  Женската била ли е зазимявана? Кога е сменяла последно женската.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
eyonixx
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 14 Декември 2008, 19:55:26 » |
|
Женската въобще не е била опождана, смяна в следващите 6-7 месеца не се очаква, мъжкият в кутииката беше плел нещо ма нз... Такаам...Днес беше вторият опит да ги чифтосам и мисля, че се получи ето снимките-  -снимка от началото  -снимка след 7-8 минути откакто са в кутията(седяха така в тази поза около 20 сек ,като мърдаха. На едно място застанаха за около 10 сек)  -още една  -това е позата, която зае женската след като мъжкият побягна извън кутията.... Btw ... мъжкият плете в неговата кутийка, слой паяжина не е много дебел но преди това си изкопа нещо като дупка и сега там плете... П.С -Извинявам се за лошото качество и ъглите на снимките , но са от телефон, а нямах време да снимам от различни ъгли...просто грабнах и снимах квото можах. П.П.2 : пуснах ги пак да видя как ще реагира женската ето резултата ..  - този път изключително бързо се намериха , мъжкият се блъсна в нея , тропна до нея , тя се обърна и се сборичкаха, но за 10 сек свърши всичко.Но поне видях, че и нацели сперматека. Миналите пъти не се заглеждах но сигурно и тогава е успял. 
|
|
|
|
|
Активен
|
Brachypelma vagans 0.0.1 Br. Albopilosum 0.1.0 Br. Ruhnaui 0.0.2 Homo Sapiens 0.1.0
|
|
|
The_FyoinD
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 14 Декември 2008, 20:23:10 » |
|
 Никакво уважение ли нямаш към книгите? Да държиш учебника си по биология до такава разюздана оргия  Стискам палци
|
|
|
|
|
Активен
|
....
|
|
|
eyonixx
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 14 Декември 2008, 20:34:57 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #5 -: 14 Декември 2008, 20:35:50 » |
|
Доколкото виждам и двата са нормална форма. Стискам палци напролет да има пашкул! Трябва да зазимите женската.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
eyonixx
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 14 Декември 2008, 20:42:58 » |
|
Ники мерси за пожеланията , но само една молба имам.Ако си развъждал такъв вид, може лид акажеш на каква температура да я зазимя и за колко време. Въобще малко повече инфо от личен опит който си събрал ...Мерси предварително
П.П - на капака на мъжкия пишеше ''RCF'' и е леко розав, докато женската си е чисто сива, а той има намеци на червеникаво .Ще снимам с по хубав апарат и ще кача снимка, искаше ми се да се родат и Червена форма и сивички..Но здраве да е квито се родят такива...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 14 Декември 2008, 21:47:41 » |
|
Късмет и от мене! Но не насилвай много женската, за да не и писне и да си каже "Що да не го хапна пък тоя?! " и с един мъжки по-малко!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
eyonixx
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 14 Декември 2008, 21:57:28 » |
|
След 1-2 дена пак и им стига толко ..женската на балкона мъжкия у Велко и на пролет с много късмет пашкул 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
arman
7 кожи
Неактивен
Публикации: 254
|
 |
« Отговор #9 -: 14 Декември 2008, 22:47:18 » |
|
Е,ако я зазимиш на балкона,надали ще има пъшкул на пролет 
|
|
|
|
|
Активен
|
Убичам та жиуотноооо....
|
|
|
The_Khan
VIP потребител
8 кожи
Неактивен
Който иска намира начин
|
 |
« Отговор #10 -: 15 Декември 2008, 01:17:01 » |
|
Ако е на балкона няма да има нужда да я зазимява 
|
|
|
|
|
Активен
|
Моят вид: Двунога Piembira mnogohalbis
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #11 -: 15 Декември 2008, 09:39:37 » |
|
Ами не съм развъждал този вид, но според мен температура от 16-18 градуса ще бъде добра за зимния период. Мисля, че Иво може да даде по-точен отговор по този въпрос. Чесно казано аз не бих чифтосвал различни цветови форми, та било то и от един вид и няма да си купя от малките  Въпрос на личен избор. Но като дойде време да ги продавате когато ви попитат от коя форма са какво ще кажете?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Чичо Любо
Админ
Терарист
Неактивен
Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така
|
 |
« Отговор #12 -: 15 Декември 2008, 10:16:13 » |
|
А според мен, първоначално да се свали температурата на 20-21 градуса и постепенно да стигне 15-16 но не по малко от 15градуса. Успех и от мен 
|
|
|
|
|
Активен
|
Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #13 -: 15 Декември 2008, 13:40:13 » |
|
Чесно казано аз не бих чифтосвал различни цветови форми, та било то и от един вид и няма да си купя от малките  Въпрос на личен избор. Но като дойде време да ги продавате когато ви попитат от коя форма са какво ще кажете? Не съм 100% сигурен, но мисля че поколението ще даде разпад. А и все пак са цветови вариации, а не видове/подвидове. Дори не са географски раси. Ето полово зрял мъжки red morph, за сравнение с вашия: 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
eyonixx
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 15 Декември 2008, 16:40:01 » |
|
Ако фана един спрей може и да стане такъв..иначе почти нищои общо..., но и сивичките са хубави ,ако въобще излезе нещо.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #15 -: 16 Декември 2008, 10:06:17 » |
|
Ами от снимките на мен ми заприличаха на сива форма.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
nyeth
1 кожа
Неактивен
Публикации: 10
PARENTAL | ADVISORY | EXPLICIT LYRICS
|
 |
« Отговор #16 -: 16 Декември 2008, 10:50:47 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Grammostola Rosea 0.1.0 | Brachypelma Albopilosum 0.1.0 | Brachypelma Smithi 0.0.1 | Brachypelma Vagans 0.1.0
|
|
|
Pomorieca
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: 05 Март 2009, 22:22:09 » |
|
Какво стана има ли някви резултати 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #18 -: 05 Март 2009, 22:27:04 » |
|
Какво стана има ли някви резултати  Има резултати, женската стана полово зрял... мъжки. Интересно ми е обаче какво е казал търговеца от който е взето животното.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
PredatorX
Модератор
11 кожи
Неактивен
MASTERING THE ART OF THE SWARM
|
 |
« Отговор #19 -: 06 Март 2009, 07:13:29 » |
|
Сега чакам да му докарат на Велко рози и ще я смениме и пак ще пробваме.
|
|
|
|
|
Активен
|
Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание. Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага. Отглеждам Herp Humor
|
|
|
|