Xaruno
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #300 -: 29 Септември 2011, 07:47:02 » |
|
Не-на седмица веднъж.
|
|
|
|
|
Активен
|
CHI MO NAMIDA MO NAI
|
|
|
jakondata1
Ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #301 -: 08 Октомври 2011, 19:41:54 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
1Brachypelma smithi.1Pterinochilus murinus
|
|
|
nasko
Ларва
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #302 -: 30 Ноември 2011, 15:28:53 » |
|
Здравейте на всички,казвам се Атанас живея в град банкя от известно време много се запалих по тарантулите изчетох наистина всичко в този форум за 1-во паяче съм се спрял на B.smithi все още не съм си взел поради простата причина,че имам проблеми със семейството ми никой не иска да вижда подобно нещо в къщи  намерих обави за терариуми за да поръчам,но не намерих отговор на някой вапроси те са следните : 1. Как се подържа температурата в терариума с нагревател или .. , и какви трябва да са размерите за него за да се чуства удобно smithi-то ? 2. Задалжително ли е да има лампа в него за да свети ? 3. И колко често трябва да се пръска с пулверизатор ? Извинявам се за вапросите,на които сте отговаряли многократно но просто искам да се подготвя преди да се захвана с това
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
negat1ve
Модератор
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #303 -: 30 Ноември 2011, 17:00:59 » |
|
1. Как се подържа температурата в терариума с нагревател или .. , и какви трябва да са размерите за него за да се чуства удобно smithi-то ? 2. Задалжително ли е да има лампа в него за да свети ? 3. И колко често трябва да се пръска с пулверизатор ? 4. Евентуално да ме свържете с човек от когото мога да си намеря паяче,казвам човек защото не искам да копувам от магазин.
1. Конкретно инфо по въпроса: http://terraristic.net/forum/index.php/topic,674.0.htmlВ раздела има още доста: http://terraristic.net/forum/index.php/board,19.0.html2. Не. Даже е противопоказно и опасно. Тарантулите не се нуждаят от осветление. На крушките единственото им предимство е че са евтин метод за отопление. Виж обаче недостатъците им са доста. В цитираната тема по-горе ги има нещата. 3. Според зависи изискванията на конкретния вид за влажност и скоростта с която се изпарява влагата в терариума. Ако смитито е поотраснал екземпляр купичка с вода и пулверизиране веднъж седмично са напълно достатачни. Една препоръка за в бъдеще - прегледаи форума по-подробно, повечето неща ги има коментирани из темите.
|
|
|
|
|
Активен
|
Не всичко, което има две бузи е лице!
|
|
|
Etov
1 кожа
Неактивен
Публикации: 11
|
 |
« Отговор #304 -: 02 Януари 2012, 14:33:45 » |
|
За коледа женами ми подари Смити на 3 кожи да ми е живо и здраво в момента си хапва сладко сладко  Учудващо завиден апетит има гадинката  А и мисля че е пред смяна ... снимки ще кача след смяната 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #305 -: 06 Март 2012, 17:57:57 » |
|
FIRE WALKS WITH ME 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
smile
1 кожа
Неактивен
Публикации: 13
|
 |
« Отговор #306 -: 12 Март 2012, 12:56:08 » |
|
Аз искам да попитам следното: Какъв съд горе-долу трябва за такова животинче на около 5-6 кожи ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
negat1ve
Модератор
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #307 -: 12 Март 2012, 13:33:41 » |
|
Аз искам да попитам следното: Какъв съд горе-долу трябва за такова животинче на около 5-6 кожи ?
Кутийка с диаметър 2-3 пъти разкрача на паячето.
|
|
|
|
|
Активен
|
Не всичко, което има две бузи е лице!
|
|
|
Ангел Минков
1 кожа
Неактивен
Публикации: 18
|
 |
« Отговор #308 -: 31 Март 2012, 15:48:30 » |
|
Вече и аз имам Br.smithi благодарение на Велко. Но е много малко. Някакви предложения за храна? Аз знам само брашнени червеи, но само главата им горе долу.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #309 -: 01 Април 2012, 10:58:46 » |
|
Бели червеи от рибарски магазин. Ама като цяло гледай колкото се може по-бързо да престанеш с тях. Иначе отиваш в рибарския и си взимаш една кутия, слагаш я в хладилник, щото на топло за няколко дена тези бели червейчета стават на мухи. По-скоро обаче ти препоръчвам да си намериш (човека от който си взела паяка по принцип продава и много разнообразна храна) малки щурчета, на които можеш да късат "бутчетата" и да ги даваш на тарантулката. Моите бебоци изкарваха цяла седмица с по 2 бута. Оставяш му ги в кутийката и то си ги намира и засмуква 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ангел Минков
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #310 -: 01 Април 2012, 14:02:22 » |
|
За щурчетата не знам но белите червеи ще са му много големи. То е като въшка. PS: В момента е захапало брашнения червей (поне частта която му дадох де).
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
denislav
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #311 -: 01 Април 2012, 17:42:18 » |
|
Нарежи червея на парченца ще му е по лесно 
|
|
|
|
|
Активен
|
По Земята Кръв Се Лей и Смъртта Зловещо Пей ... Падат Черепи И Кости ... Мрът Чалгари Прости !!! Ада Идва На Земята Пристига Сатаната !!! Дяволът Зловещо Псува: "Метал Ще Царува ... !!!
|
|
|
Ангел Минков
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #312 -: 01 Април 2012, 17:56:02 » |
|
Аз му дадох частта от челюстите до втората двойка крака някъде  PS: Колко често да го храня на седмица? 1-2?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
DaniellCho
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #313 -: 02 Април 2012, 11:21:33 » |
|
Храни 2 пъти седмично докато е малко 
|
|
|
|
|
Активен
|
Acanthoscurria geniculata: 0.1; Avicularia versicolor 0.1; Boa constrictor imperator: 0.1; Brachypelma boehmei: 0.1; Grammostola rosea: 0.1; Leptopelis vermiculatus:0.0.1; Pantherophis guttatus 0.1; Paroedura pictus: 1.1;
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #314 -: 05 Април 2012, 21:29:15 » |
|
Как ще са му големи белите червеи?? Най-дребното тарантулче е почти сантиметър, червеите за които ти говоря от риболовните са също не по-големи - не би трябвало да има проблем с тази храна.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Ангел Минков
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #315 -: 05 Април 2012, 23:34:41 » |
|
Моето е доста по-малко от 1 сантиметър. Може би 5-6 мм тяло максимум.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gam3_0v3r
2 кожи
Неактивен
Публикации: 34
|
 |
« Отговор #316 -: 07 Април 2012, 17:14:14 » |
|
Днес се сдобих с Brachypelma smithi на 1 кожа от negat1ve, за което му благодаря  Преди малко й дадох резанче брашлен червей и резанче от малък скакалец и ще видя довечера дали и е обърнала внимание, че когато им го сложих не беше го обърнала 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gam3_0v3r
2 кожи
Неактивен
Публикации: 34
|
 |
« Отговор #317 -: 11 Май 2012, 11:16:14 » |
|
Смитито смени кожа 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
cichlidi
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #318 -: 20 Май 2012, 22:51:24 » |
|
Ооп днес се прибирам и що да видя, без абсолютно никакви признаци смитито ми е сменило 14-тата си или 15-тата си кожа. Женска е но въпросът е кога ще е полово зряла. Тази смяна ми дойде като гръм от ясно небе. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
naHuka
9 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #319 -: 20 Май 2012, 23:20:58 » |
|
Ооп днес се прибирам и що да видя, без абсолютно никакви признаци смитито ми е сменило 14-тата си или 15-тата си кожа. Женска е но въпросът е кога ще е полово зряла. Тази смяна ми дойде като гръм от ясно небе.  Тя е... половозряла.
|
|
|
|
|
Активен
|
You need Satan,more than he needs you
|
|
|
|