paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 18 Януари 2009, 14:20:43 » |
|
Здравейте, Имам един муринос узумбара , който снощи е сменил кожа. Но в терариума имаше храна (червей) който го е наял ,по време на процеса и сега има сериозна рана в/у абдомената. Раната му все още е отворена. около нея има една капка кръв. Въпросът ми е какво може да се направи за да се оправи? http://www.snimka.bg/album.php?album_id=249450
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 18 Януари 2009, 14:24:00 » |
|
Здравейте, Имам един муринос узумбара , който снощи е сменил кожа. Но в терариума имаше храна (червей) който го е наял ,по време на процеса и сега има сериозна рана в/у абдомената. Раната му все още е отворена. около нея има една капка кръв. Въпросът ми е какво може да се направи за да се оправи? http://www.snimka.bg/album.php?album_id=249450Ами трябвало е да извадите червея...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
arman
7 кожи
Неактивен
Публикации: 254
|
 |
« Отговор #2 -: 18 Януари 2009, 15:53:15 » |
|
Ами тераристите в арахното препоръчват от бързосъхнещото лепило да се лепне,но не съм сигурен в твоя случай дали е за лепило.Изчакай да се изкажат и другите
|
|
|
|
|
Активен
|
Убичам та жиуотноооо....
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 18 Януари 2009, 16:09:01 » |
|
Еми, да трябвало е да извадя червея, но ако и бях видяла, че сменя кожа. Но това е станало късно през ноща. В момента е спряло да тече, но незнам как трябва да изглежда, като хване коричка. За момента е активен, има пълна купичка с вода и влажносста също е добре. Даже съм го сложила на по-студено място  По въпроса с лепилата ме посъветваха, да изчакам и в краен случай, но много не ми се иска, защото има какви ли не токсини в тях, пък и после при следваща смяна, може да има проблем и да не успее да смени както трябва 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
arman
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 18 Януари 2009, 16:53:30 » |
|
Аз като пускам червей,гледам дали ще го хапне паяка.Много бързо се ровят и няма как да разбера дали паяка го е хапнал.Ако не го изяде,следващото хранене е след седем дена.Със щурците същата работа.
|
|
|
|
|
Активен
|
Убичам та жиуотноооо....
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 18 Януари 2009, 17:15:36 » |
|
Еми живее в буркан, който е висок 30см.  Има адски много паяжина и няма как да бръкна до долу да го извадя, ще разваля цялата паяжина и убежището му. Аз днес случайно го видях. Реших да го преместя в по- широк терариум и видях какво му се е случило 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
arman
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 18 Януари 2009, 17:21:32 » |
|
Ами с калцеатума същата работа,там червейчето му го предлагам със сплескана преварително глава-да не може да се рови.Няма проблем,намира си го и си го изяжда.
|
|
|
|
|
Активен
|
Убичам та жиуотноооо....
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 18 Януари 2009, 18:11:22 » |
|
Еми незнам само се надявам да се орпави , защото е много тъпо по този начин да си загубя паячето  За сега е активен движи се пие вода и стои на доста влажно , дори го сложих на малко по ниска температура около 20 градуса за да спре или там както се казва изтичането на лимфата въпреки , че тя сега стои като коричка на абдомена. Само незнам ,ако се оправи тази дупка там как ще заздравее дали сега или чак при смяна на кожа , защото ако остане така има вероятност да се нарани някаде и пак да започне изтичане .... Дайте съвети 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 18 Януари 2009, 21:59:37 » |
|
Спокойно! Няма да си загубиш паячето. Паяците имат страхотни регенериращи свойства. Добре поддържай влажността и не го слагай на поо-хладно, така му забавяш метаболизма. Сложи го на около 25-30 градуса. Остави го на спокойствие и примерно поне 2-3 седмици не го храни само му поддържай влажността в нормални граници. Щом е активно значи е добре ще се оправи. Но ми някак странно това да е от червея. Според мен ако е от червея той н е би спрял и просто паяка ти щеше да змине. Или паяка се е активизирал след като е бил захапан или просто не е от това и пърчето се е отлепило със старата кожа !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 18 Януари 2009, 23:12:42 » |
|
Еми незнам като гледам старата кожа която е сменил не мога да видя дали има нещо ама е доста кофти  , сега абдомена му е доста малък  страшшно малък явно доста е изтекло от него ! Сега влагата е добра , но всеки ми казва нещо различно за тази температура и сега е на 22 градуса  Движи си се нормално и след това отива и се свива в единия ъгъл и стои така със залепен абдомен за почвата , която е влажна !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #10 -: 19 Януари 2009, 10:07:20 » |
|
Аз немога да си обянся как ще оживее тарантула с дупка в абдоменът? Можеш ли да го снимаш? Сигурна ли си, че не си говорим за парченце стара кожа, която да останала от смяната? Досега си мислех, че рана на абдоменът си е чиста проба смъртна присъда?
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 19 Януари 2009, 10:40:53 » |
|
Постнал съм снимка там се вижда доста ясно , че има дупка на абдоменът  но аз такава рана паяка е доста активен пие си вода разхожда се от време на време и плете паяжина 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #12 -: 19 Януари 2009, 12:30:33 » |
|
Добре си се насочил към ниската температура и много течности. Покажи актуална снимка на паяка, ще е интересно да видим какво се е случило, за да спре хемолимфотечението  пърчето се е отлепило със старата кожа ! Как си представяш това да се случи?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 19 Януари 2009, 12:58:27 » |
|
Малко по-късно ще кача снимка като се прибера, но няма много голяма разлика от вчера. Сега вече не е бяло, ами е придобило мръснобял цвят А плете паяжини 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 19 Януари 2009, 19:32:55 » |
|
пърчето се е отлепило със старата кожа ! Как си представяш това да се случи? Човек говориме за дупка върху абдомена! ТИ как си представяш че това е възможно! При такава диагноза всякакви неща може да се измислят!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #15 -: 19 Януари 2009, 19:36:30 » |
|
Ухапано от останала храна, ударено на остър ръб от декорацията, но пърчето се е отлепило със старата кожа ! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 19 Януари 2009, 20:42:16 » |
|
Няма как да е от декорация , защото беше просто един бъркан от какао висок около 25 30 см и целия обвит в паяжина от вътре  Само от червеите е станало 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
paqche
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: 20 Януари 2009, 08:56:01 » |
|
Днес вече раната стои като черно петно , още има сълзене ,но като че ли се е позатворила  Дано се оправи !
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #18 -: 20 Януари 2009, 11:38:26 » |
|
Ами това, че се затваря е добър признак. Стискаме палци всичко да е наред!
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
paqche