Гост
23 Май 2012, 07:04:45
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Рана върху абдомена на тарантула  (Прочетена 1986 пъти)
paqche
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 34

« -: 18 Януари 2009, 14:20:43 »

Здравейте,
Имам един муринос узумбара , който снощи е сменил кожа. Но в терариума имаше храна (червей) който го е наял ,по време на процеса и сега има сериозна рана в/у
абдомената. Раната му все още е отворена. около нея има една капка кръв.
Въпросът ми е какво може да се направи за да се оправи? 

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=249450
Активен
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #1 -: 18 Януари 2009, 14:24:00 »

Здравейте,
Имам един муринос узумбара , който снощи е сменил кожа. Но в терариума имаше храна (червей) който го е наял ,по време на процеса и сега има сериозна рана в/у
абдомената. Раната му все още е отворена. около нея има една капка кръв.
Въпросът ми е какво може да се направи за да се оправи? 

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=249450
Ами трябвало е да извадите червея...
Активен
arman
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 254

« Отговор #2 -: 18 Януари 2009, 15:53:15 »

Ами тераристите в арахното препоръчват от бързосъхнещото лепило да се лепне,но не съм сигурен в твоя случай дали е за лепило.Изчакай да се изкажат и другите
Активен

Убичам та жиуотноооо....
paqche
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 18 Януари 2009, 16:09:01 »

Еми, да трябвало е да извадя червея, но ако и бях видяла, че сменя кожа. Но това е станало късно през ноща.
В момента е спряло да тече, но незнам как трябва да изглежда, като хване коричка. За момента е активен, има пълна купичка с вода и влажносста също е добре. Даже съм го сложила на по-студено място Smiley
По въпроса с лепилата ме посъветваха, да изчакам и в краен случай, но много не ми се иска, защото има какви ли не токсини в тях, пък и после при следваща смяна, може да има проблем и да не успее да смени както трябва Smiley
Активен
arman
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 18 Януари 2009, 16:53:30 »

Аз като пускам червей,гледам дали ще го хапне паяка.Много бързо се ровят и няма как да разбера дали паяка го е хапнал.Ако не го изяде,следващото хранене е след седем дена.Със щурците същата работа.
Активен

Убичам та жиуотноооо....
paqche
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 18 Януари 2009, 17:15:36 »

Еми живее в буркан, който е висок 30см. Smiley Има адски много паяжина и няма как да бръкна до долу да го извадя, ще разваля цялата паяжина и убежището му. Аз днес случайно го видях. Реших да го преместя в по- широк терариум и видях какво му се е случило Smiley
Активен
arman
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 18 Януари 2009, 17:21:32 »

Ами с калцеатума същата работа,там червейчето му го предлагам със сплескана преварително глава-да не може да се рови.Няма проблем,намира си го и си го изяжда.
Активен

Убичам та жиуотноооо....
paqche
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 18 Януари 2009, 18:11:22 »

Еми незнам само се надявам да се орпави , защото е много тъпо по този начин да си загубя паячето Sad
За сега е активен движи се пие вода и стои на доста влажно , дори го сложих на малко по ниска температура около 20 градуса за да спре или там както се казва изтичането на лимфата въпреки , че тя сега стои като коричка на абдомена.
Само незнам ,ако се оправи тази дупка там как ще заздравее дали сега или чак при смяна на кожа , защото ако остане така има вероятност да се нарани някаде и пак да започне изтичане ....
Дайте съвети  Huh?
Активен
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #8 -: 18 Януари 2009, 21:59:37 »

Спокойно! Няма да си загубиш паячето. Паяците имат страхотни регенериращи свойства. Добре поддържай влажността и не го слагай на поо-хладно, така му забавяш метаболизма. Сложи го на около 25-30 градуса. Остави го на спокойствие и примерно поне 2-3 седмици не го храни само му поддържай влажността в нормални граници. Щом е активно значи е добре ще се оправи. Но ми някак странно това да е от червея. Според мен ако е от червея той н е би спрял и просто паяка ти щеше да змине. Или паяка се е активизирал след като е бил захапан или просто не е от това и пърчето се е отлепило със старата кожа !
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
paqche
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 18 Януари 2009, 23:12:42 »

Еми незнам като гледам старата кожа която е сменил не мога да видя дали има нещо ама е доста кофти Sad , сега абдомена му е доста малък Sad страшшно малък явно доста е изтекло от него !
Сега влагата е добра , но всеки ми казва нещо различно за тази температура и сега е на 22 градуса Smiley
Движи си се нормално и след това отива и се свива в единия ъгъл и стои така със залепен абдомен за почвата , която е влажна !
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #10 -: 19 Януари 2009, 10:07:20 »

Аз немога да си обянся как ще оживее тарантула с дупка в абдоменът? Можеш ли да го снимаш? Сигурна ли си, че не си говорим за парченце стара кожа, която да останала от смяната? Досега си мислех, че рана на абдоменът си е чиста проба смъртна присъда?
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
paqche
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 19 Януари 2009, 10:40:53 »

Постнал съм снимка там се вижда доста ясно , че има дупка на абдоменът Sad
но аз такава рана паяка е доста активен пие си вода  разхожда се от време на време и плете паяжина Sad
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #12 -: 19 Януари 2009, 12:30:33 »

Добре си се насочил към ниската температура и много течности. Покажи актуална снимка на паяка, ще е интересно да видим какво се е случило, за да спре хемолимфотечението  Crazy

пърчето се е отлепило със старата кожа !
Как си представяш това да се случи?
Активен

paqche
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 19 Януари 2009, 12:58:27 »

Малко по-късно ще кача снимка като се прибера, но няма много голяма разлика от вчера. Сега вече не е бяло, ами е придобило мръснобял цвят Smiley
А  плете паяжини  Smiley
Активен
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #14 -: 19 Януари 2009, 19:32:55 »

Как си представяш това да се случи?

Човек говориме за дупка върху абдомена! ТИ как си представяш че това е възможно! При такава диагноза всякакви неща може да се измислят!
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #15 -: 19 Януари 2009, 19:36:30 »

Ухапано от останала храна, ударено на остър ръб от декорацията, но
Цитат
Crazy
Активен

paqche
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 19 Януари 2009, 20:42:16 »

Няма как да е от декорация , защото беше просто един бъркан от какао висок около 25 30 см и целия обвит в паяжина от вътре Sad
Само от червеите е станало  Sleepy
Активен
paqche
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 20 Януари 2009, 08:56:01 »

Днес вече раната стои като черно петно , още има сълзене ,но като че ли  се е позатворила Smiley
Дано се оправи !
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #18 -: 20 Януари 2009, 11:38:26 »

Ами това, че се затваря е добър признак. Стискаме палци всичко да е наред!
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
paqche
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 20 Януари 2009, 18:01:26 »

Ето и снимка как изглежда раната сега:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=332361
Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC