Гост
23 Май 2012, 07:07:38
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Рана върху абдомена на тарантула  (Прочетена 1986 пъти)
Zdravko Peev
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

африканска гад

« Отговор #20 -: 13 Февруари 2009, 11:00:38 »

Егати лудницата!
Честно казано аз тия червеи малко ги пренебрегвам, не ми се ивждат опасни, ама след това, което чета - главата с пинсетите и лека им пръст :Р

Дано да ти се оправи паячето, тъй като гледам към добро вървят нещата.

С лепило лепих крака на моята роза, която се беше спукала при бягство от терариума.
Всичко изглеждаше наред, но при смяната паяка сам си откъсна крака. Сега имам перфектна роза, но без един крак, който се надявам че през останалия й дълъг живот ще регенерира Smiley
Но и без него, паякунът се храни нормално и си щъка.
Активен

Omnia meo nocet
paqche
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 34

« Отговор #21 -: 13 Февруари 2009, 11:35:50 »

Еми, той вече се храни нормално.
Раната все още си седи, побеляла е, но нямам търпение да смени и да видим след смяната какво ще стане Smiley
А твоят паяк, скоро ли е сменил? И предсто ли му нова смяна?
Имаш ли снимки?
Активен
Zdravko Peev
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

африканска гад

« Отговор #22 -: 13 Февруари 2009, 12:39:48 »

Розата смени преди месец. Пукна се малко след смяна (месец - то за розата и това е малко), надявах се при смяната да излезе крак, т.е. понеже скоро след смяната се случи гафа и новия екзоскелет не е започнал да се образува активно, то още на следващата смявна да си е ОК. Ама това с лепилото явно не се е понравило на паяка и той си откъсна крака.
В твоя случай мисля, че на следващата смяна всичко ще е тип топ.
Активен

Omnia meo nocet
paqche
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 34

« Отговор #23 -: 02 Април 2009, 19:45:59 »

Здравейте,
Аз пак да ви позанимавам с моя муринус  Wink
Та преди време докато е сменял кожа си беше наранил абдомена. Но раната засъхна и остана твърда като капка.
Сега смени за първи път след тази случка и проблема този път е, че не се е отделил целият от кожата. Не е сменил абдомана, а  главогръда се влачи след него.

Дайте съвети какво да правя  Sad
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC