Гост
10 Февруари 2012, 18:29:36
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 2 [3] 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Паяк вълк?  (Прочетена 6797 пъти)
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #40 -: 01 Ноември 2007, 19:28:37 »

Колко голям е паяка ви?
Активен

Zik
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

Bad Girl

« Отговор #41 -: 03 Февруари 2009, 17:08:33 »

Когато бях малък доста сам си хващал от тези Паячета.Всеки може да си хване!!! Трябват ви само Бурканче,клечка и дъвка.Намирате въпросната дупка по някоя полянка навивате дъвката върху единия край на пръчката и започвате да ровицхкате в дупката.След като захапе  дъвката се усеща как дърпа на вътре.Изтеглчте внимателно и в бурканчето Wink
Честито имате си Паяк "Вълк" !!!

П.С. Това става само през топло време  Wink
Активен
w0lF
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 27

« Отговор #42 -: 28 Април 2009, 14:22:32 »

Знам че темата е .... не чак толкова стара, искам да ми дадете снимки на един "вълк" , и на Ники ми върши работа, ама искам без малките на гърба. И приемам само авторски снимки, а не от нет-а . Мерси предварително! Ааа, щях да забравя (както винаги правя  Grin ) , искам да си гледам такъв паяк (искам да си взема по-агресивен паяк като пръв паяк  Crazy ) , и искам да  ми кажете ако може АБСОЛЮТНО ВСИЧКО за гледането му......
Активен

Любител на членестоноги Smiley .
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 684

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #43 -: 28 Април 2009, 19:14:22 »

Братле ти какво си представяш като агресивен паяк, че като минеш покраи терариума ще скача да хапе ли? Гледал съм няколко такива и по-скоро е страхлив от кокото агресивен. Държал съм в ръцете си всичките които съм отглеждал и никой от тях не е посегнал да ме хапе, ама са бързи и лесно се плаши и бяга и ако тогава се опиташ да го притиснеш да го хванеш може да те ухапе. Не отглеждам паяци в момента, но доколкото четох из форума муринуса казват че е агресивен, пък и е доста по-атрективен.
Активен

Мъни
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 300

« Отговор #44 -: 28 Април 2009, 19:20:32 »

Имам авторски снимки на паяци вълци, но няма да ти ги дам. Не ми харесва начинът, по който си формулирал "молбата" си.
Те не са никак агресивни, освен това живеят ужасно кратко- 1-2 години максимум.
И са дребни.
Активен

Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да  разбера мъжете;
дай ми любов, за да  им прощавам;
дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им.
И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!!
Иначе ще ги пребия до смърт…
whitesnaker
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 82

« Отговор #45 -: 29 Април 2009, 21:49:19 »

Тука гледам охапвания от такъв паяк вълк, незнам дали са реални и дали са от този вид за който говорите http://www.clarian.org/ADAM/doc/graphics/images/en/3070.jpg
Сещам се че като малък и аз съм хващал такива паяци с дъвка и се сещам че са черни и големички, а по снимките в google невиждам да са такива..  Huh?
Активен
WESTMAN
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 156

« Отговор #46 -: 30 Април 2009, 06:38:29 »

От този паяк нищо не може да ти стане!Даже няма да може да усетиш като те хапе и аз сам си гледал за малко такъв.
Активен

Eublepharis macularius: 1.1.1
dragonfly
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 41

« Отговор #47 -: 30 Април 2009, 08:54:59 »

Паяците вълци не са един и два вида.В южна българия се срещат екземпляри до около 4 сантиметра размер на тялото и живеят в дупки до 30 сантиметра.Ако ги сравнявам с моите тарантули (Brachypelma smithi,Brachypelma albiceps,Acanthoscurria geniculata ) паякът вълк си е агресивен.Аз лично не бих искал да бъда охапан от какавто и да е паяк още повече от най- големия в България.Не мисля ,че е правилно да се подчертава безобидността на отровно животно дори и то да е наистина такова.
Активен
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #48 -: 30 Април 2009, 08:58:46 »

Нима тарантулите не са отровни?

А този паяк вълк не става 15 см, нали?
Активен
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 684

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #49 -: 30 Април 2009, 10:34:58 »

Не съм много съгласен че нищо няма да усетиш ако те ухапе! Маика ми е преживяла много тежко такова ухапване, тя е и по-чувствителна към отровата на насекомите, но се пак има доста големи халицери. Помня че едната женска имаше пашкул и като се излюпиха малките, успяха да избягат извън съда, в койтоя гледах и бяха плъзнали на всякъде в нас. Добре че нямаше с кво да се хранят и измряха всички, че щях вече да съм бездомен, щяха да ме изхвърлят от нас.
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #50 -: 30 Април 2009, 10:37:18 »

При нас не стъпват - надушват вероятността да станат на фураж Grin
Активен
BaH
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 43

« Отговор #51 -: 17 Май 2009, 16:20:37 »

Ако не се лъжа това трябва да е така наречения " паяк вълк " Lycosa tarantula или нещо подобно  Blush

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq29Qj9r
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1Q1o_S
Активен

Ignorantia Legis Non Excusat
viliqn1997
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 107

Аз съм Вилиян Емилов Георгиев.

« Отговор #52 -: 17 Май 2009, 16:40:01 »

Да, на снимката е паяк вълк . Ти ли си го намерил, или просто снимка от нета ?
Активен

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
BaH
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #53 -: 17 Май 2009, 17:42:35 »

Да аз го намерих имаше и пашкул .  BG
Активен

viliqn1997
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 107

Аз съм Вилиян Емилов Георгиев.

« Отговор #54 -: 17 Май 2009, 19:13:39 »

Браво  Grin . Къде го намери ? Аз досега съм намирал една дупка, ама като барках вътре с клечка никакви признаци на живот нямаше.
Активен

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
BaH
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #55 -: 17 Май 2009, 19:34:07 »

В момента съм в едно село между Карнобат и Сливен . Е аз не съм го ръчкал както казах имаше си и пашкул .  Wink
Активен

The_FyoinD
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 136

« Отговор #56 -: 14 Септември 2009, 07:16:00 »

Ей това е "българската тарантула"-паяк вълк.
Активен

....
alaive
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #57 -: 09 Август 2010, 16:31:38 »

Здравейте ,вчера на ледекато на леглото  видях нещо голямо да лази ,погледнах го и то мен  и бързо взех буркан и го хванах ,мисля че беше паяк вълк .Като бях по-малак ,пак в моята стая имаше голям паяк ,но не знам какъв беше ,на стената беше  и аз го размазах,бях по -малак и нямах друга възможност .
Та, аз живея в блок и се чудя ,какво ли  правият тези паяци  в моята стая при мен ?  Wonder
Бих го снимал да го видите ,но нямам такива екстри,жалко . Photo
ПП:Късмет че не легнах до него .  Grin
Активен
Poecilotheria1997
Баннат
5 кожи
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 110

« Отговор #58 -: 12 Септември 2010, 00:14:12 »

Това на пика дето ники прати е паяк вълк? До реката ни и тук на село има в изовилие от тях.  Не мисля да си хващам. Но ако някои иска за да му направя пашкул да свирка.
Активен

Моля админите като ми пишат че съм направил някаква грешка да пишат коя точка съм нарушил само.
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #59 -: 12 Септември 2010, 11:29:03 »

Това на пика дето ники прати е паяк вълк?

Погледни по-внимателно и ще забележиш, че абдоменът му е покрит с малки.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Страници: 1 2 [3] 4   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC