Zik
Втора ларва
Неактивен
Bad Girl
|
 |
« -: 30 Януари 2009, 02:53:39 » |
|
Някой чувал ли е в България да се продават и има ли ги изобщо?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #1 -: 30 Януари 2009, 09:37:10 » |
|
Мен също би ме заинтригувал такъв паяк. Някой знае ли колко големи стават?
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
Zdravko Peev
8 кожи
Неактивен
африканска гад
|
 |
« Отговор #2 -: 30 Януари 2009, 11:33:58 » |
|
До колкото ми е известно всички скачачи са "незадоволително" малки, особено в сравнение дори с Цирогозмуса. Не знам дали надхвърлят сантиметър  Иначе да, много са интересни, забавни и красиви. А на макро, като им видиш муцунките са си направо сладки  
|
|
|
|
|
Активен
|
Omnia meo nocet
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 30 Януари 2009, 13:15:29 » |
|
И аз съм голям фен на скачащите паяци,но за жалост стават многооо малки  Виждал съм само веднъж един не знам какъв вид беше към 2 см 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
PredatorX
Модератор
11 кожи
Неактивен
MASTERING THE ART OF THE SWARM
|
 |
« Отговор #4 -: 30 Януари 2009, 14:47:50 » |
|
И аз се интересувам дали ги има в България, размера не ми пречи  Някой обаче да знае дали са смъртоносни?
|
|
|
|
|
Активен
|
Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание. Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага. Отглеждам
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #5 -: 30 Януари 2009, 17:24:00 » |
|
В българия има десетки видове от семейство Salticidae.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zdravko Peev
8 кожи
Неактивен
африканска гад
|
 |
« Отговор #6 -: 30 Януари 2009, 20:31:47 » |
|
До колкото ми е известно, не са смъртоносни. Много бих се учудил ако е инак хах  Има ги навсякъде, тук в София дори по домовете щъкат на воля, гонят комари. Размерът е кофти относно храненето и намирането на гадта из.. кутийката, иначе май не ти пречи да си го гледаш паякуна.
|
|
|
|
|
Активен
|
Omnia meo nocet
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 31 Януари 2009, 01:23:46 » |
|
У нас има около 90 вида скачащи паяци. Повечето са под сантиметър или около този размер. 2 см-ови няма как да се видят. Проблемът им не е толкова в размера, колкото в продължителността на живота - около година... Отровни, в смисъла, който влагате в случая-няма.
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
Zik
Втора ларва
Неактивен
Bad Girl
|
 |
« Отговор #8 -: 31 Януари 2009, 01:26:45 » |
|
Радвам се че се получи интересна тема  наистина съм много любопитен относно тези Осмокраки Гадинки  Ако някой има повече инфо да Постне 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 31 Януари 2009, 01:57:58 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Zik
Втора ларва
Неактивен
Bad Girl
|
 |
« Отговор #10 -: 31 Януари 2009, 19:13:34 » |
|
1-вия е с много лош поглед  но последния все едно е от Марс много прилича на Изванземен  направо са страхотни!!!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
MTB
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 9
|
 |
« Отговор #11 -: 23 Юни 2009, 18:55:57 » |
|
Това го хванах на балкона 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
MTB
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 23 Юни 2009, 19:36:13 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
MTB
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 25 Юни 2009, 09:57:31 » |
|
Ок  Ето друга . 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 25 Юни 2009, 13:20:22 » |
|
По всяка вероятност е Marpissa muscosa.
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
MeganFox
4 кожи
Неактивен
Публикации: 73
|
 |
« Отговор #15 -: 10 Септември 2010, 10:06:13 » |
|
Здравейте ! Вчера у дома намерих един скачащ паяк,но незнам какъв вид е и колко расте.Той е много малък около 0,2-3 см ,кафяв с бели точки по краката и абдомена 
|
|
|
|
|
Активен
|
Модераторите поне кажете причината поради която съм баннат ,за да знаят хората ...
|
|
|
PredatorX
Модератор
11 кожи
Неактивен
MASTERING THE ART OF THE SWARM
|
 |
« Отговор #16 -: 10 Септември 2010, 19:39:20 » |
|
Какво се чудиш? Знаеш ли колко такива може да има? Най-добре пусни една снимка...
|
|
|
|
|
Активен
|
Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание. Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага. Отглеждам
|
|
|
MeganFox
4 кожи
Неактивен
Публикации: 73
|
 |
« Отговор #17 -: 11 Септември 2010, 17:49:26 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Модераторите поне кажете причината поради която съм баннат ,за да знаят хората ...
|
|
|
|