Гост
23 Май 2012, 07:32:53
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Ceratogyrus marshalli ( Праворога тарантула песоглавец )  (Прочетена 848 пъти)
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« -: 09 Февруари 2009, 20:59:58 »

В събота се сдобих с две мъничета от този невероятен вид благодарение на Иво Smiley Харесвам всички рогати тарантули, но тъй като не искам да задълбавам с много видове се спрях на тази с най-голям рог, а именно Ceratogyrus marshalli.

Това, което изрових от нета е, че предпочитат сухо, но както на всички малки паячета държа по-влажно и да си призная малко ме е страх да не ги батисам.

Като температура трябвало да е 24-27 градуса, като можело през нощта да пада до 18-20. Засега съм ги оставил на стайна температура със забележката, че моята стайна температура не пада под 20 градуса Smiley

Ако информацията, която съм изровил не е вярна ме поправете Smiley
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
sis
VIP потребител
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 89

« Отговор #1 -: 09 Февруари 2009, 21:19:00 »

Да са ти честити малките пъргавелковци, много са хубави и лично видях как налетяха на клечката за зъби с която проверяваше колко са активни.
Активен

onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 452

фиууу

« Отговор #2 -: 09 Февруари 2009, 21:26:57 »

Ах , как ти завиждам само Wink
Мислех и аз дали да не взема две такива, но в крайна сметка (по най-разни причини) старите желания в мен надделяха и се сдобих с една ирминия Wink

Мисля че това което казваш за този вид е така, поне това съм намирал и аз в нета за този вид.
Мисля че на това можеш да се довериш като данни:
http://www.minaxtarantulas.se/artskotsel/cerato_e.html

Обикновенно ровят , но тези рогатите се справят добре и на плитък субстрат , така че аз бих го сложил наплитък , за да мога да го гледам Wink с укритие естествено де.
Активен

www.zoo-info.org
сайтът за тераристика и екзотични животни
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #3 -: 09 Февруари 2009, 21:32:12 »

Ами засега са в кутийките, в които пристигнаха (на размер колкото от фотолента, но прозрачни). Явно цялата я приемат за свое укритие и затова не ровят, а плетат върху субстрата. Стойко ме подсети да кажа, че точно по това ги избрах. Взех двете, които се нахвърлиха на клечката за зъби, с която ги ръчках Smiley
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 452

фиууу

« Отговор #4 -: 10 Февруари 2009, 18:05:05 »

Ще ги тренираш за боеве ли Smiley
Активен

www.zoo-info.org
сайтът за тераристика и екзотични животни
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #5 -: 10 Февруари 2009, 22:15:55 »

Ники, този цератогирус се води "праворога тарантула песоглавец".
Активен

slack
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 24

« Отговор #6 -: 24 Юли 2011, 19:39:32 »

(Ceratogyrus marshalli )
Никъде до сега не бях чел за подобно нещо, нито съм виждал. Може ли някой да обясни как се нарича и какви функции има, при кои видове се среща, съществува ли у двата пола?
До колкото разбирам от image search by google май е характерно само за рода Ceratogyrus.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC