Гост
23 Май 2012, 07:33:40
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Brachypelma albopilosum  (Прочетена 3300 пъти)
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« -: 09 Февруари 2009, 22:03:12 »

Мит, легенда или истина? В събота се сдобих с две прекрасни паячета от този вид благодарение на Иво. Внос са от изключително коректен търговец.  Grin Не, че много съм искал да купувам от този вид, но ги взех за да показвам след време авторски снимки на чист паяк от вида Brachypelma albopilosum.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #1 -: 09 Февруари 2009, 22:07:14 »

Мит, легенда или истина? В събота се сдобих две прекрасни паячета от този вид благодарение на Иво. Внос са от изключително коректен търговец.  Grin Не, че много съм искал да купувам от този вид, но ги взех за да показвам след време авторски снимки на чист паяк от вида Brachypelma albopilosum.
Ооооо, какви митични съществаааа. Сложи една Photo да ги видим. Да им построим олтар Owned
Да са ти живи и здрави и много да те радват. Smiley
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #2 -: 09 Февруари 2009, 22:07:46 »

Очаквай и докИментите  Wink
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #3 -: 09 Февруари 2009, 22:21:01 »

Прекалено малки са за снимка, не са особено интересни все още, но като знам какви са лакоми бързо трябва да пораснат.
Активен

onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 452

фиууу

« Отговор #4 -: 16 Февруари 2009, 10:26:32 »

Реших да пиша в тази тема , понеже е за вида, а не можах да намеря да сме я обсъждали някъде (ако има то извинявам се). Какво мислите за тая тарантулка - чиста или смес 2 в 1 Smiley
слагам снимки правени през по-големи периоди от време, като най-горната е най-стара

Активен

www.zoo-info.org
сайтът за тераристика и екзотични животни
sis
VIP потребител
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 89

« Отговор #5 -: 16 Февруари 2009, 11:09:56 »

Според мен не му е чиста работата, нещо ми се губят буйните къдрици.
Да не ти пука, гледай си го животинчето с мерак и то ще те радва.Аз също си имам един женски  "albogans"  ама му се кефа.
Активен

onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

фиууу

« Отговор #6 -: 16 Февруари 2009, 11:17:21 »

Ами аз така или иначе си го гледкам , първия паяк ми е и ми е спомен от един човек който много ценя , а вече го няма Sad

Гледам тука снимка на Дамян от сайта, на албопилоза, и се опитвам да правя сравнение най-вече с първата снимка , там косъмчетата си личат най-добре, на останалите не са излезли добре , губят се...
Паяка на снимката на Дамян прилича външно на моя ... на моите снимки има разлика с това което е в действителност.

Ще се радвам да чуя повече мнения

тази снимка НЕ е на моя паяк!
Активен

www.zoo-info.org
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #7 -: 16 Февруари 2009, 11:25:33 »

"Буйните къдрици" на B.albopilosum хич не са къдрици. Косъмчетата са по-скоро дъгообразно извити (както всъщност се вижда на снимките). И все пак...... това не е критерий.  Smiley
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #8 -: 16 Февруари 2009, 11:49:11 »

Дори и да хибрид, то той е доста изчистен, така че не виждам проблем да го размножаваш стига да намериш ИСТИНСКИ мъжки.

По-скоро дай снимка на сперматека, външния вид не е най-точния показател.
Активен

onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

фиууу

« Отговор #9 -: 16 Февруари 2009, 11:55:10 »

Ще се опитам да изровя снимка на сперматека , ако въобще имам (колкото и странно да е Smiley )

Мисля че няма да имам ама да видя все пак

П.П. намерих една стара ... не е много свят ама ... това имам само. Ще потърся довечера на домашния дали нямам някоя по-добра

http://i10.photobucket.com/albums/a128/sava_dimov/My_B_albopilosum/opredelqne.jpg
Активен

www.zoo-info.org
arman
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 254

« Отговор #10 -: 16 Февруари 2009, 23:43:46 »

Наистина ли никой няма чист половозрял женски албопилозум в България?
Активен

Убичам та жиуотноооо....
Zdravko Peev
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

африканска гад

« Отговор #11 -: 17 Февруари 2009, 00:34:08 »

Мисля, че дори да има или да се намери, никой няма да повярва  Grin 
Активен

Omnia meo nocet
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #12 -: 17 Февруари 2009, 01:31:28 »

В Софийския зоопарк има 4-5 доста прилични женски (всичките са полово зрели), но трябва да се погледнат кожи за да е сигурна "чистотата".
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #13 -: 17 Февруари 2009, 07:47:21 »

Дори и да хибрид, то той е доста изчистен, така че не виждам проблем да го размножаваш стига да намериш ИСТИНСКИ мъжки.

Това изчистване изобщо не го одобрявам, доколко може да се изчисти ДНК-то? Аз изобщо и не знам как би могло някой паяк да се определи дали в рамките на 2-3 поколения назад е мешан, но някак си се отнасям резервирано към паяци от този "вид", размножени в България. Точно защото не малко хора направиха такова "изчистване" поради простата причина, че им е по евтино да кръстосат добрия стар албоганс с нещо приличащо на албопилосум, пък какво им пука, че клиентът искал чист паяк. Както и да е, всеки си носи глава на раменете и сам си решава. Друг остава въпросът, че изобщо не можем да знаем за който и да било паяк с какво се е мешал, но все пак разчитаме понякога на коректността на хората...

Направо съжалявам, че пуснах тази тема и като гледам ще стане повод още албоганси. А защо пък не, албогансите са универсална гад, могат да се продават и като албиполосум и като ваганс, не че не съм го виждал с очите си това де  Crazy
Активен

onion
VIP потребител
9 кожи

Неактивен Неактивен

фиууу

« Отговор #14 -: 17 Февруари 2009, 09:15:59 »

Ники, моя паяк не е развъждан в България. Внесен е навремето когато тераристиката прохождаше от Чехия мисля.

Аз не виждам нищо лошо да обсъждаме. Познаваш ме и знаеш че не съм печалбар и няма да седна да въдя албоганси ако имам съмнения че не е чиста женската и мъжкия. Аз до сега съм я гледал без някакви щения да въдя и продавам та сега ли.
Активен

www.zoo-info.org
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #15 -: 17 Февруари 2009, 09:45:21 »

Познаваш ме и знаеш че не съм печалбар и няма да седна да въдя албоганси ако имам съмнения че не е чиста женската и мъжкия.
Хехехе, младеж, неможеш да си представиш колко се радвам да прочета това :-)) Защото точно това казах, когато ми казаха вчера, че нямало нищо лошо да си заплодиш женската :-)) Радвам се че мислещите по този начин ставаме все повече и повече и има някакъв шанс заблудените привърженици на идеята " няма значение какво е, важното е пашкул да има" да се освестят :-)
И на мен ми казват, че мъжкарят ми адски приличал на чист, но ... докато не съм не 100 ами 100000000% сигурен, че е чист ... ще си изживее живота като половозрелият ми "ваганс" и ...
Те така :-)) Ноу мор албоганси ин ту дъ нашего брата в България :-)))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #16 -: 17 Февруари 2009, 09:45:36 »

Сава, изобщо не визирах точно твоя паяк, просто коментирах думите на Иво относно изчистването и споделих моето мнение. Както виждаш обаче се включиха и други хора с паяци, чиито произход не е ясен засега и то с половозрели мъжки. Не бих се съмнил в твоята коректност, но както знаеш има и доста хора, на които не им пука и си въдят албогансите и да ги продават за двата вида, според зависи, каквото иска клиентът. Твоят паяк ми изглежда ОК (не, че много разбирам, но според това което съм виждал, чел и са ми казвали). И след като е внос и аз бих го размножил, все пак както казах никога не можем да бъдем 100% сигурни, че совите са това което са.
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #17 -: 17 Февруари 2009, 10:27:01 »

Ники, моя паяк не е развъждан в България. Внесен е навремето когато тераристиката прохождаше от Чехия мисля.
А ти откъде мислиш, че тръгнаха албогансите? Да не са случайно български патент?

Колкото до мъжките, те са  още по-лесни за определяне от женските. Естествено трябва много хубав апарат за макро снимки, които да се разгледат от човек, който знае как да гледа Smiley
Активен

arman
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 254

« Отговор #18 -: 17 Февруари 2009, 17:25:34 »

Ами ... ако решиш че моята дама е достойна обади се за мъжкия ... ако искаш де
Ето,че се намериха чисти половозрели албопилозуми.Нямало в България,а?
Активен

Убичам та жиуотноооо....
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #19 -: 17 Февруари 2009, 22:38:31 »

А ти откъде мислиш, че тръгнаха албогансите? Да не са случайно български патент?

И аз съм чувал, че точно от Чехия са дошли албогансите, но както ти каза може да е доста "изчистен" но пък и има надежда.
Активен

Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC