Гост
23 Май 2012, 07:57:44
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Poecilotheria sp. - определяне на вид и пол  (Прочетена 646 пъти)
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« -: 10 Февруари 2009, 20:25:41 »

Здрасти. Имам нужда от помощ. Надавам се на изчерпателен отговор, като моля стр да не отговаря (като виден автор). Така. Имам нужда да ми кажете какви пукита са това, по какво ги различихте точно. Не забравяйте че това са снимки. Фона , контрастта оцветяването - променливи величини спрямо апарата...
 Ще се радвам ако някой се заеме и с определяне на пол...

1

Връзка към оригиналната снимка: 1(Т5)

2

Връзка към оригиналната снимка: 2(Т5)

3

Връзка към оригиналната снимка: 3(Т5)

4

Връзка към оригиналната снимка: 4(Т5)

5

Връзка към оригиналната снимка: 5(Т5)

Активен

Ще крещя...
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #1 -: 10 Февруари 2009, 20:46:50 »

Принципно 2те пукита, които имат подобен вид (и съответно си приличат) са P.striata и P.regalis. Най-лесния начин да ги различиш е напречната бляла лента от долната страна на абдомена при P.regalis.
А що се отнася до пола на показаните животни. Бих изказал предположение, че 3 и 4 са женски, 2 - мъжки, 5 - мъжки и на 1 бих погледнал абдомена/кожа  Crazy.
Мнението ми е базирано на чисто любителските ми знания, така че не ме съдете сурово ако съм сгрешил:)
Активен
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #2 -: 10 Февруари 2009, 20:54:58 »

Не става дума за любители или професионалисти. Тnх куак. Интересно ми беше отгоре по какво се различават. Чакам други мнения. Забравете линията отдолу. Гледаме само отгоре.
Активен

Ще крещя...
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #3 -: 10 Февруари 2009, 22:08:22 »

Отгоре абсурд да се разпознаят. Единствения сигурен белег са шарките на крак I и IV.
По карапакса може да се стигне до една от двете групи "класически пецилотерии" в случая регалис, стриата и формоза. По абдомена изключваме формоза, така че остават другите два вида и хибридите им. Единствения сигурен вариант са шарките.

ПП иначе половете са ясни.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC