StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 14 Февруари 2009, 21:13:22 » |
|
3 от тарантулите са си супер. Другите 3 са или полу-умрели, или умряли. Дават някакви признаци на живот като потреперване, но това не е голяма надежда.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 14 Февруари 2009, 21:35:04 » |
|
Веднага ги слагай на торф, малко влага в единия край и на радиатора. На мене така едно малко муринусче щеше да ми замине преди няколко дена, но успях да го спася с повече топлина, а на следващия ден го сложих върху терариума на леопардовия на топло!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 14 Февруари 2009, 21:48:59 » |
|
Веднага ги слагай на торф, малко влага в единия край и на радиатора. На мене така едно малко муринусче щеше да ми замине преди няколко дена, но успях да го спася с повече топлина, а на следващия ден го сложих върху терариума на леопардовия на топло!
Вече напръсках. И ги сложих под лампа. 2 от тях дават признаци на живот.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 14 Февруари 2009, 21:53:37 » |
|
Браво! Тогава го приближи този който не е много жив повече и ги остави няколко часа като ги проверяваш периодично! И ни дръж в течение. Надявам се всичко да се оправи!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 14 Февруари 2009, 21:55:01 » |
|
Не ПОД, а ВЪРХУ източника на топлина!
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 14 Февруари 2009, 21:56:42 » |
|
Не ПОД, а ВЪРХУ източника на топлина!
Как да ги кача върху лампата?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 14 Февруари 2009, 21:59:54 » |
|
Един от другите дава фира също : изглежда добре, но само се тресе и поклаща крайници, сякаш се гърчи  ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pyroman
VIP потребител
5 кожи
Неактивен
Деволюция
|
 |
« Отговор #7 -: 14 Февруари 2009, 22:03:00 » |
|
Зависи каква е лампата, ако е настолна с гъвкаво рамо я обръщаш на горе слагаш някакво стъкло и върху него кутийката, ако не искаш да ти свети в очите като минаваш може и обикновен лист хъртия върху стъклото. Ако лампата не е повече от 60 w няма опасност да запалиш хартията, даже и 75 трудно я пали, а ако е 40 W даже можеш да си спокоен че няма да опечеш и паяка 
|
|
|
|
|
Активен
|
Усмихни се, утре ще е по - зле!
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 14 Февруари 2009, 22:08:54 » |
|
По този вариант нищо не мога да направя. Дали да я сложа върху някоя от УВ лампите?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 14 Февруари 2009, 22:10:49 » |
|
Момче зима е слачай смело на радиатора! Идействай бързо! Щом и Мъни ти казва върху източника на топлина повярвай ми трябва да я послушаш! Хайде на парното и проверявай. И ги сложи всичките!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
QuacK
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 14 Февруари 2009, 22:18:48 » |
|
С крушка (40W) си спуках вече една от стените на арбореалните терариуми, така че имай 1 на ум. Висока влажност и температура - без значение от къде идва температурата (крушка, парно, печка и т.н.). Може и да "проветриш" при паяците, които не са добре преди да ги сложиш в "кувиози".
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #11 -: 14 Февруари 2009, 22:21:38 » |
|
Момче зима е слачай смело на радиатора! Идействай бързо! Щом и Мъни ти казва върху източника на топлина повярвай ми трябва да я послушаш! Хайде на парното и проверявай. И ги сложи всичките!
На мен парното ми се нагрява до 50 градуса. Искаш да ги умори от жега ли?
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 14 Февруари 2009, 22:32:05 » |
|
Да, където имам парно е някъде толкова, но аз или нямам или не е вкючено.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« Отговор #13 -: 14 Февруари 2009, 22:33:25 » |
|
Дали да я сложа върху някоя от УВ лампите?
УВ-тата са студени източници на светлина, тоест не излъчват топлина  .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 14 Февруари 2009, 22:34:04 » |
|
УВ-тата са студени източници на светлина, тоест не излъчват топлина  . При мен са тела и се загряват доста, докато работят 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи
Неактивен
Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!
|
 |
« Отговор #15 -: 14 Февруари 2009, 22:38:00 » |
|
УВ-тата са студени източници на светлина, тоест не излъчват топлина  . При мен са тела и се загряват доста, докато работят  Искаш да кажеш, че УВ-та не са ти пури  ясно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 14 Февруари 2009, 22:41:04 » |
|
При мен достига до 40 и малко и помогна. Паяка си беше направо пътник при мен и за няколко часа живна и ето преди 2 дни ми смени кожа и е много по-добре. Просто метода при мен помогна и реших че би бил от полза.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: 14 Февруари 2009, 23:25:39 » |
|
Значи обяснявам - съда се слага върху източника на топлина, но не директно, а върху някакви крачета (обикн. използвам парчета стиропор или нагънат вестник... абе две пръчки в краищата са достатъчни). Така се получава топла въздушна възглавница. Все пак се следи да не се опече (или в случая, поради повишената влажност-свари) паяка. Дано се оправят!!!!
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #18 -: 15 Февруари 2009, 09:36:51 » |
|
Ауч... какво е станало, така ги получи или докато се прибереш е станала белята? Видя ли ги дали са добре, когато ги получи? Изрично казах на колегата да ги държи на топло, докато дойдат купувачите, тай като не издържат много на студено.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sis
VIP потребител
4 кожи
Неактивен
Публикации: 89
|
 |
« Отговор #19 -: 15 Февруари 2009, 12:33:59 » |
|
Хей как са паячетата, дръж ни в течение.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|