Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: 12 Април 2009, 18:58:00 » |
|
Къде живееш? Ако си в България няма как да е Hadronyche , въпреки че на снимката е точно такъв. Та ако си у нас и паякът НАИСТИНА изглежда така, значи е Atypus piceus. Мъжки.
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
subversive
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: 13 Април 2009, 07:55:05 » |
|
В България.. Съжалявам, че съм такъв индианец, ама намерих един у нас (сигурно се среща често), но не можах да го намеря в интернет да видя как се казва, а ми е интересно  
|
|
|
|
|
Активен
|
Absentem laedit, qui cum ebrio litigat
|
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #23 -: 19 Април 2009, 13:21:05 » |
|
Кръстоносец 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
QuacK
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: 19 Април 2009, 15:38:32 » |
|
Araneus diadematus
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
BaH
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #25 -: 19 Април 2009, 16:03:25 » |
|
За мое съжаление много бързо се разделихме с приятелчето ...Днес си изплети мрежата изяде си една мухичка и сега излизам вече го нямаше ...  , а ми се искаше да го наблюдавам малко повече ... Беше доста едър и красив ...
|
|
|
|
|
Активен
|
Ignorantia Legis Non Excusat
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #26 -: 19 Април 2009, 21:34:58 » |
|
QuacK, как го определи  Според мен не е диадематус, а най-вероятно A. angulatus, но по снимка такъв паяк не се определя..
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
BaH
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #27 -: 19 Април 2009, 22:02:40 » |
|
След като разгледах снимките които чичо гугъл ми показа маи повече приличаше на A. angulatus .  Благодаря за бързите отговори . А може ли да ми кажете нещо повече за него . Беше доста агресивен като се доближих до него и реших да го побутна с пръчка  .
|
|
|
|
|
Активен
|
Ignorantia Legis Non Excusat
|
|
|
QuacK
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #28 -: 19 Април 2009, 23:04:14 » |
|
QuacK, как го определи  Според мен не е диадематус, а най-вероятно A. angulatus, но по снимка такъв паяк не се определя.. Наизуст как иначе ?  ПП. признавам трябваше да гледам като хората 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #29 -: 20 Април 2009, 13:31:22 » |
|
Преди година и аз така наизуст определих един кръстоносец в зоо-инфото, но веднага ме срязаха разбиращите  Сори за  , ако не Ви допада трийте 
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
viliqn1997
5 кожи
Неактивен
Аз съм Вилиян Емилов Георгиев.
|
 |
« Отговор #30 -: 24 Май 2009, 22:06:49 » |
|
Здравейте, днес бях на вилата ни, и видях един много странен паяк. Беше зелен, с жълто "дупе" и малка черна черта в средата му. Може ли да ми кажете вида му ?
|
|
|
|
|
Активен
|
Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #31 -: 25 Май 2009, 00:24:19 » |
|
Micromata virescens
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
viliqn1997
5 кожи
Неактивен
Аз съм Вилиян Емилов Георгиев.
|
 |
« Отговор #32 -: 25 Май 2009, 08:17:17 » |
|
Благодаря Мъни !
|
|
|
|
|
Активен
|
Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #33 -: 21 Юни 2009, 13:49:15 » |
|
В колата си видях паяче - около сантиметър тяло, интересното беше, че бе с трапецовидна ф-ма целия пачк - към главата с по-широката част. На цвят беше жълтеникаво-кафяв. Някаква идея, нямах време за снимка, а и беше адски бързо!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #34 -: 21 Юни 2009, 16:13:02 » |
|
Не успявам да си представя паяк с такава форма на тялото 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
eXpress
9 кожи
Неактивен
Ако живота ти поднесе лимони.. Пийни една текила.X
|
 |
« Отговор #35 -: 21 Юни 2009, 16:56:09 » |
|
И аз намерих един такъв тлъст във Велико Търново. Много малко по-малък е от монетата, позата в която снимах беше много неудобна и левчето е по-близо до камерата от паяка. So... Is it кръстоносец ?!?
|
|
|
|
|
Активен
|
New skype - evcho92
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #36 -: 21 Юни 2009, 20:24:34 » |
|
Ох, имам проблем с обясненията  извини ме. Та попаднах на една снимка на един съфорумец и този който намерих беше с подобна ф-ма, може би съм останал с впечатление, че е трапецовиден, но формата му беше ето така (този може така да е застанал само за снимката, ама "моя" си се движеше в тази поза - все едно си показва бицепсите  )  Иначе за предния пст - и аз мога да кажа, че си е кръстоносец 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
MTB
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 9
|
 |
« Отговор #37 -: 22 Юни 2009, 14:27:37 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
MTB
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 9
|
 |
« Отговор #38 -: 22 Юни 2009, 15:18:22 » |
|
Ммм ,имам друг спомен за изгледа на кръстоносците . Кръстчето май им беше в горната част на тялото ,а на този фигурката е на гъзъ 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|