Гост
23 Май 2012, 08:18:56
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Агресия. Как хапят тарантулите?  (Прочетена 6205 пъти)
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 308

« -: 15 Септември 2007, 09:59:15 »

Напоследък ме хваща страх да пипам моята голяма тарантула...  Huh?
Понеже не знам признаците, кога може да ме ухапе...
Някой може ли да ми каже, как да разбера дали ще ме хапе паяка?  Huh?
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #1 -: 15 Септември 2007, 10:29:12 »

Повечето видове не се мятат веднага да хапят. Отначало вдигат предните си крака и показват зъбите си. Ако въпреки това пренебрегнеш това предупреждение и продължиш да я дразниш най-вероятно ще се опита да те ухапе. Дори тогава ухапването може да е "сухо" и да се разминеш само със зачервяване и боки в ухапаното място, но може да се окажеш истински щастливец и да ти пусне и отрова :-))) Тогава според вида на паяка можеш да пуснеш едно bite report търсене в гугъл и да видиш какви чудесни преживявания ти се пишат следващите няколко дни/седмици. Разбира се всичко си зависи от организма ти, но ... в по вечето случаи не е нещо, за което човек пази мили спомени :-)))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 15 Септември 2007, 12:19:35 »

Ноят е grammostola aureostriata и незнам дали има вероятност голяма да ме хапе... но опасно ли е ухапването им?  Huh?
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 15 Септември 2007, 13:56:34 »

моята ми се е зверила един единствен пък, когато и бърках в терариума малко след като и бях дал да яде едно сочно морио :-)) Но аз и не съм я държал никога. Не съм привърженик на играта с подобни животни :-)
Специално за ауреостриатата мисля, че не е опасно ухапването и, а и шанса да го стори е минимален. Все пак всяка тарантула има свой собствен характер, така че ... проверявай първо с нещо друго какво и е настроението :-) Ако си алергичен към ужилвания от пчели/оси ... внимавай повече. Според мен с този вид ще имаш повече проблеми с уртикарните косъмчета, ако си толквоа чувствителен към тях както аз съм, но ... немоат ме откажат едни двуседмични сърбежи  :-))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #4 -: 15 Септември 2007, 17:11:31 »

Моята ауреостриата много се дзвери. Когато и да бръкна с пинсета или нещо показва заплашителната поза. Не съм я дразнил и доста рядко я закачам за каквото и да било, но доста промени характъра си. Е, все пак е с внушителните размери от 7 см тяло, ако не и повече.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 15 Септември 2007, 21:18:58 »

Моята съм я изтървал от печката... метър и 20 височина, и след това си я хванах и се държеше спокойни.. и никога неми се е зверила... но сле д тази кожа ми изглежа даче много голяма
Активен
StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #6 -: 16 Септември 2007, 08:46:23 »

Моето скромно мнение е че, паяците си е добре да НЕ се пипат с ръце. Все пак с тия отрови шега не бива. Моята aureostriata е на 9 кожи и си живее спокойно без да я закачам, похапва си когато и сложа и това е. Радвам и се без да я барам...  Surrender
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
oro
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 16 Септември 2007, 09:44:47 »

А аз много обичам да ги пипам, защото ми е много приятно, когато ме лази  Grin Grin
И затова си обичам спокойните видове
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #8 -: 16 Септември 2007, 23:48:55 »

Аз също обичам да си държа спокойните паяци, но нямам особено много време за това, пък и избягвам да го правя заради самите тях.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
vlassev
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

« Отговор #9 -: 24 Септември 2007, 09:59:39 »

Аз знам, че като примитивни животни паяцитене подлежат на "опитомяване" и всеки си има свой собствен характер. Забелязал съм обаче, че ако си вземеш по-възрастен паяк, такъв дето е отглеждан във развъдник без да му се е отделяло специално внимание, доста се стресира когато се опитваш да общуваш с него и проявява по-агресивно поведение.
С Паяци, които съм отгледал от малки и са свикнали да ми лазят по ръката и да ги "гъделичкам" няма такива проблеми когато поотраснат.
Също съм забелязал, че стават по-агресивни след линеене и смяна на кожа.
За да се убедя, че няма да ме нападне първо пробвам с предмет по-голям от паяка или с дебела ръкавица.По- малки предмети като пръчки, моливи или пинсети е почти сигурно че ще бъдат нападнати независимо че паяка е хрисим.

Също мисля не е лоша идея да си имате под ръка Алергозан или други медикаменти подтискащи имунните реакции при евентуален инцидент!
Активен

ПОДАРЯВАМ две симпатични мъжки котета. ИНФО
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #10 -: 29 Октомври 2007, 23:21:33 »

Аз си пипам сичките тарантули(с изключение на Br.albogans дето пристигна днеска от 1 приятел беше егати стахливото животно напълно несоциализирано Offtopic)иначе като пораснат и не са свикнали да ги пипаш бягат хапят и хвърлят много власинки
Активен
mc_fly_girl
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 23

« Отговор #11 -: 05 Ноември 2007, 15:51:35 »

Еми аз в събота си взех ваганс който е значително по-голям от розичката и вече го вадих няколко пъти (много обичам) и ми се стори спокоен.Вагансите от кротките видове ли са или не?И колко е силна отровата му?Абе понякога си търся белята каточели... ама.... Не може да го гледам и да не го пипна ... Smiley (око да види ръка да пипне са казали хората)  Afraid
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #12 -: 05 Ноември 2007, 15:59:40 »

Вагансите са доста нервни, хвърлят много косми, а някои индивиди и хапят. Отровата, е като при останалите от рода.
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #13 -: 05 Ноември 2007, 21:45:01 »

От 9-те ми тарантули ме е хапал само веднъж моят B.albopilosum,и то защото го стиснах и 1 единствен път застана в поза да хапе,но не й се отдаде възможност Smiley
Активен
eXpress
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 489

Ако живота ти поднесе лимони.. Пийни една текила.X

« Отговор #14 -: 27 Март 2009, 17:06:06 »

Според мен с този вид ще имаш повече проблеми с уртикарните косъмчета, ако си толквоа чувствителен към тях както аз съм, но ... немоат ме откажат едни двуседмични сърбежи  :-))
Kато го бараш  слагай ръкавици бе  Tongue
Активен

New skype - evcho92
BaH
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 43

« Отговор #15 -: 27 Март 2009, 17:29:07 »

Много ми е интересно някои от вас хапал ли го е домашния му любимец ? Какво се случва след това и какъв вид е бил паяка ?  Wonder
Активен

Ignorantia Legis Non Excusat
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #16 -: 27 Март 2009, 18:37:37 »

Всички чакаме байт репорта на Иво Катрафилов от неговото пуки.
Активен

Ще крещя...
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #17 -: 27 Март 2009, 20:24:10 »

Мене са ме хапали муринуси много пъти ама някакви на 1-2 кожа дето даже не могат да ми пробият кожата  Grin
Активен

QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #18 -: 27 Март 2009, 20:52:09 »

Мене са ме хапали муринуси много пъти ама някакви на 1-2 кожа дето даже не могат да ми пробият кожата  Grin
То това по-скоро минава за целуване  Grin
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 27 Март 2009, 22:10:49 »

Според мен с този вид ще имаш повече проблеми с уртикарните косъмчета, ако си толквоа чувствителен към тях както аз съм, но ... немоат ме откажат едни двуседмични сърбежи  :-))
Kато го бараш  слагай ръкавици бе  Tongue
Не се бях сещал, а ти какви ще ми препоръчаш?
Активен

Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC