Гост
23 Май 2012, 08:22:54
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Heloderma horridum (Мънистен гущер)  (Прочетена 878 пъти)
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« -: 24 Февруари 2009, 20:20:10 »

Взех да се зарибявам много по тези гущери. Знам, че това е един от двата вида отровни гущери в света. Знам че стават от 60см до към 1м максимум. Живеят страшно много, снасят до към 30 яйца макс, бързички, характера е уравновесен, а пък цената за България е главоломно висока. Само едно ми е интересно, но на няколко места срещам все различна информация и то в малко количество-токсичност на отровата. Може ли да убие човек, при ухапване какво количество отделя млад и възрастен индивид, вид на отровата, ефекти ?
Активен
reptilian
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 785

Господ е милостив ,ние не сме

« Отговор #1 -: 24 Февруари 2009, 20:57:17 »

Аз пък съм фен на Heloderma suspectum - те се водят по-силно отровни от хорридум-а  Smiley За суспектума знам ,че може да убие човек. Вече за други въпроси с отровата не знам  Wonder Познавам един човек в арахнобордс ,който гледа и двата вида , ще го попитам  Wink
Активен

Отглеждам : Link Schmerz ist nur ein Vorwand der schwachen
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 325

« Отговор #2 -: 24 Февруари 2009, 21:33:55 »

Имам спомени от филм по National Geographic за Гила, че отровата стига колкото да убие дете или слаб възрастен.
Ето едно линкче:
http://www.sivosten.com/content.php?article.1667.opasni-za-jivota-chudovishteto-gila-i-mynistenite-mu-sybratq
Активен
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #3 -: 24 Февруари 2009, 21:58:58 »

Благодаря за инфото, jimmy  Drink beer.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC