Morski
5 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 23 Февруари 2009, 16:56:54 » |
|
Здравеите. Вчера някъв човек е оставил в нас два такива гущера, който бил ги хванал лятото и сега му е писнало да ги гледа. Какво да направя за да остискат докато се стопли и да ги пусна на свобода. Сега съм ги оставил в една не отоплявана стая с температура 8-10 градуса и съм им пуснал една УВ лампа 2% , сложих им и брашнени червей в една купичка 
|
|
|
|
|
Активен
|
;Eublepharis macularius 1.1.0; Lasiodora striatipes 0.0.1;Brachypelma smithi 0.0.1 ;Brachypelma boehmei 0.0.1;Brachypelma auratum 0.0.1 Grammostola rosea 0.0.1;Acanthoscurria geniculata 0.0.1;Psalmopeus cambridgei 0.0.1
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #1 -: 23 Февруари 2009, 17:05:53 » |
|
Здравеите. Вчера някъв човек е оставил в нас два такива гущера, който бил ги хванал лятото и сега му е писнало да ги гледа. Какво да направя за да остискат докато се стопли и да ги пусна на свобода. Сега съм ги оставил в една не отоплявана стая с температура 8-10 градуса и съм им пуснал една УВ лампа 2% , сложих им и брашнени червей в една купичка  На тази температура не им трябва храна и УВ. Преди да ги вземеш били ли са зазимени?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Morski
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 23 Февруари 2009, 17:13:14 » |
|
Ми май не са били зазимени, защото собственика им ги е хранил с мухи и паяци. Когато ги взех той ги беше пъхнал в два буркана деже бе да им пробие дупки. Значи така да ги оставя, а кога може да се пуснат в природата?
|
|
|
|
|
Активен
|
;Eublepharis macularius 1.1.0; Lasiodora striatipes 0.0.1;Brachypelma smithi 0.0.1 ;Brachypelma boehmei 0.0.1;Brachypelma auratum 0.0.1 Grammostola rosea 0.0.1;Acanthoscurria geniculata 0.0.1;Psalmopeus cambridgei 0.0.1
|
|
|
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист
Неактивен
Gecko Addict
|
 |
« Отговор #3 -: 23 Февруари 2009, 17:23:55 » |
|
Ми май не са били зазимени, защото собственика им ги е хранил с мухи и паяци. Когато ги взех той ги беше пъхнал в два буркана деже бе да им пробие дупки. Значи така да ги оставя, а кога може да се пуснат в природата?
Питай първо на какви условия ги е отглеждал досега. Може да не издържат температурния шок, на който си ги подложил.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #4 -: 24 Февруари 2009, 00:12:50 » |
|
Ако беше по-близо бих ги взел да им се порадвам до пролетта. И без това одавна мечтая отново да гледам такива гадове.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 24 Февруари 2009, 00:22:32 » |
|
Ако можеш ги снимай и ни ги покажи!
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
|
|
gogo
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 25 Февруари 2009, 01:19:27 » |
|
Това не е зелен,а ивичест гущер и по точно подвида- (Lacerta trilineata dobrogica),който сравнително от скоро е със статус на отделен вид  За сега ги гледай на 14-16 градуса ,ако не си в състояние да им осигуриш тази температура то на стайна. Храни ги по възможност през ден,най-много през два и им сменяй водичката всеки ден  Тези сладури се срещат основно в източна / югоизточна България. Аз ще пътувам към източни Родопи след около месец и половина, където е и теренът на моята дипломна работа. Там ги има в изобилие, за това ако искаш, може да се разберем нещо, да ми ги дадеш да ги пусна като отивам натам.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gogo
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 25 Февруари 2009, 01:57:24 » |
|
Сега,като се замисля,едва ли ника ти (Morski) е случаен.В случай,че си наистина морски,то тогава няма да ти проблем да си ги пуснеш сам там някъде из крайморската дивотия след,като се постопли временцето  Ето и малко снимки от мястото за което говорех: http://gallery.biolozite.com/v/razni_hora_razni_mesta/biala-reka/?g2_page=2
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
The_Khan
VIP потребител
8 кожи
Неактивен
Който иска намира начин
|
 |
« Отговор #9 -: 25 Февруари 2009, 15:42:07 » |
|
Това не е зелен,а ивичест гущер и по точно подвида- (Lacerta trilineata dobrogica)...
Този същия ли е?
|
|
|
|
|
Активен
|
Моят вид: Двунога Piembira mnogohalbis
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 25 Февруари 2009, 17:56:43 » |
|
Не, Хане, твоите са Lacerta viridis. Женската е Lacerta viridis meridionalis, а мъжкият е типичен Lacerta viridis viridis.
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
The_Khan
VIP потребител
8 кожи
Неактивен
Който иска намира начин
|
 |
« Отговор #11 -: 25 Февруари 2009, 20:29:15 » |
|
Ахм 
|
|
|
|
|
Активен
|
Моят вид: Двунога Piembira mnogohalbis
|
|
|
ogy200
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 26 Август 2009, 20:32:54 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 26 Август 2009, 22:08:04 » |
|
И защо си ги хванал? Защото е забранено ли? Първо ловите после (ЕВЕНТУАЛНО) се интересувате дали са защитени... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|