Гост
23 Май 2012, 08:24:50
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Хуманно убиване на гризачите.  (Прочетена 3451 пъти)
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 153

Boinae !

« Отговор #40 -: 21 Август 2011, 12:34:44 »

За опашката и главата в някои ръб.
Активен
sebae
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 212

няма ме

« Отговор #41 -: 21 Август 2011, 12:43:06 »

Това е по-приятния вариант Cheesy Иначе може и направо живи да ги замразиш, да речем в буркан, с плътно затворена капачка, та ако не им се умира от студ, да умрат от задушаване Smiley Аз лично, често пъти давам на неотровните си змии гризачи, убити и неизядени от отровните..
Активен

По-умния винаги отстъпва... затова глупостта властва на всякъде!
ive21
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 326

« Отговор #42 -: 21 Август 2011, 12:47:19 »

Аз в  една плас масова  кутия  ги  слагам завъртвам  капачката  или се задушават или от студ умират в  фризера!
Активен

Скаип  vaskobotev1  тел 0877431346
ultravirus
Ultra VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 294

« Отговор #43 -: 21 Август 2011, 13:14:18 »

Аз в  една плас масова  кутия  ги  слагам завъртвам  капачката  или се задушават или от студ умират в  фризера!

Това не е особено бърза смърт . Мисля , че с електрошок само щрак и готово , но вече нямам да пробвам , ако имате тествайте и пишете .
Активен
bronko
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 57

« Отговор #44 -: 21 Август 2011, 13:41:48 »

Cheesy Cheesy Cheesy Няма такива съдисти  Cheesy Cheesy ! Нямам сарце да ги трепя така  Cheesy ! Т'ва с електрошока ми хареса,  като се добера до мишлета ще го пробвам и пиша какъв е резултата.
Активен
Xaruno
8 кожи

Активен Активен

Публикации: 310

« Отговор #45 -: 21 Август 2011, 13:51:15 »

Във БФ убиваме мишките като прекъсваме гръбнака им, блокирайки дишането и сърцебиенето. Хваща се мишката в основата на врата с една ръка, другата за опашката и дърпаш в срещуположни посоки. Смъртта е бърза и безболезнена.
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
bronko
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 57

« Отговор #46 -: 21 Август 2011, 14:51:51 »

Благодаря ти Xaruno, мисля че твоя начин е най- удачен.
Активен
George
Модератор
8 кожи

Активен Активен

Публикации: 320

« Отговор #47 -: 22 Август 2011, 00:06:08 »

Във БФ убиваме мишките като прекъсваме гръбнака им, блокирайки дишането и сърцебиенето. Хваща се мишката в основата на врата с една ръка, другата за опашката и дърпаш в срещуположни посоки. Смъртта е бърза и безболезнена.

Чувал съм от Ростислав същия начин и съм го възприел. С малки промени. Ако плъхчето или мишката са малки, ги прихващам за врата, като показалеца е под гушата, а върха на палеца точно зад черепната кост на тила и прищипвам рязко и силно. Ако са по-големи и диви ги поставям в буркан със здрав капак. Открехвам леко капака, за да тръгнат да излизат. Като си покажат главата я затискам с капака към гърловината на буркана. Така отпада и прекия контакт на ръката с жертвата  Blush. Този начин също ми е споделил Рости. Така прекъсвам гръбначния мозък и умират за секунди.

ПС: Не мразя гризачите и вкъщи почти свободно се разкарват 2 женски плъха, бивша храна за питона ми, а понастоящем домашни любимци  Thumb up. Предварителното убиване е наложено по различни причини, които са обсъждани вече във форума.
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
Flippy
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 73

« Отговор #48 -: 22 Август 2011, 00:53:30 »

Стига бе .. какви са тези методи , да размахваш мишка за опашката и да я удряш в ръб  Slap
Активен
ivo_pld
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 174

« Отговор #49 -: 22 Август 2011, 08:39:13 »

Стига бе .. какви са тези методи , да размахваш мишка за опашката и да я удряш в ръб  Slap
Същия метод прилагам и аз,както и някои др. хора,тъй че си е ок.
Активен

Ако мислиш, че не можеш да направиш нещо - прав си. Ако мислиш, че можеш - пак си прав.
Xaruno
8 кожи

Активен Активен

« Отговор #50 -: 22 Август 2011, 08:56:55 »

Да, но в БФ плъховете са по-кротки и не хапят много и можеш да ги хванеш лесно за врата.
Иначе, George, твоя начин е удачен за по-диви и доказва гъвкавостта и изобретателността на човек, когато му дойде до главата проблем.
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
PredatorX
Модератор
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 839

MASTERING THE ART OF THE SWARM

« Отговор #51 -: 22 Август 2011, 09:31:09 »

Същия метод прилагам и аз,както и някои др. хора,тъй че си е ок.

Какво му е на този метод?
Активен

Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.
Отглеждам Herp Humor
Flippy
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 73

« Отговор #52 -: 23 Август 2011, 00:00:35 »

Ами какво му е хуманното да размахваш мишката и да я удряш в ръб?  Shocked  Ако не уцелиш желания ръб и мишката не умре ? Ще е доста болезнена и стресираща смърт, ако става въпрос за хуманност най-добре е прекъсване на гръбнака или замразяване - мишките просто заспиват и не усещат  какво става  Smiley
Активен
George
Модератор
8 кожи

Активен Активен

Публикации: 320

« Отговор #53 -: 23 Август 2011, 01:45:11 »

Убиването на нещо живо е винаги неприятна операция, особено за хора уважаващи всички живи същества, а не само себе си и себеподобните. Резкия удар е добър вариант, но понякога доста кървав, а аз не обичам да виждам кръвта на животинките предназначени за храна на хищници, така или иначе... Става въпрос за удар на животното в твърд предмет или удар на животното с твърд предмет. За съжаление налагало ми се е да коля и зайци и тогава съм използвал късо дърво за удар зад тила. Трябва да се извършва много прецизно, иначи си е направо гавра с животното.

Flippy е права за замразяването, но съм чел, че в някои страни използват задушаването с въглероден диоксид (CO2, въглероден двуокис). В този случай жертвата не усеща нищо, дори и студ.
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
Xaruno
8 кожи

Активен Активен

« Отговор #54 -: 23 Август 2011, 09:11:52 »

Може и в етърна среда.
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 695

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #55 -: 23 Август 2011, 12:46:38 »

Хахах какъв парадокс а? Хуманно убиване! Най-добре зад врата и опашката, не се занимавай с газови камери. Ама го хващай в основата на опашката, че да не се окажеш с кожа в раката и пищящ плъх!
Активен

xperience
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 13

« Отговор #56 -: 22 Октомври 2011, 18:39:17 »

Съвсем случайно открих начин да се зашемети мишката за около 5 минути.Питона ми отказва от 2 дни да я яде и преди малко си играех с мишката, и я чукнах с пръст по врата(с пръст както като деца изтрелвахме топчета от хартия в час по някой съученик),в основата на главата...не очаквах да и стане нещо,но тя се изпъна ,започна да трепери и бясно се търкаляше по земята,като шише,без да използва краката си,абсолютно не на себе си...реших че съм я повредил и я ударих пак ,за да и спестя мъките-тя съвсем замря-само дишаше и стоеше свита на топка...след 10 минути се оправи напълно и сега си бяга и играе.
Активен
Xaruno
8 кожи

Активен Активен

« Отговор #57 -: 22 Октомври 2011, 18:40:54 »

Нещо като удар в сънната артерия?
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC