Etamin
6 кожи
Неактивен
Boinae !
|
 |
« Отговор #40 -: 21 Август 2011, 12:34:44 » |
|
За опашката и главата в някои ръб.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sebae
7 кожи
Неактивен
няма ме
|
 |
« Отговор #41 -: 21 Август 2011, 12:43:06 » |
|
Това е по-приятния вариант  Иначе може и направо живи да ги замразиш, да речем в буркан, с плътно затворена капачка, та ако не им се умира от студ, да умрат от задушаване  Аз лично, често пъти давам на неотровните си змии гризачи, убити и неизядени от отровните..
|
|
|
|
|
Активен
|
По-умния винаги отстъпва... затова глупостта властва на всякъде!
|
|
|
ive21
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #42 -: 21 Август 2011, 12:47:19 » |
|
Аз в една плас масова кутия ги слагам завъртвам капачката или се задушават или от студ умират в фризера!
|
|
|
|
|
Активен
|
Скаип vaskobotev1 тел 0877431346
|
|
|
ultravirus
Ultra VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #43 -: 21 Август 2011, 13:14:18 » |
|
Аз в една плас масова кутия ги слагам завъртвам капачката или се задушават или от студ умират в фризера!
Това не е особено бърза смърт . Мисля , че с електрошок само щрак и готово , но вече нямам да пробвам , ако имате тествайте и пишете .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bronko
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #44 -: 21 Август 2011, 13:41:48 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Xaruno
8 кожи
Активен
|
 |
« Отговор #45 -: 21 Август 2011, 13:51:15 » |
|
Във БФ убиваме мишките като прекъсваме гръбнака им, блокирайки дишането и сърцебиенето. Хваща се мишката в основата на врата с една ръка, другата за опашката и дърпаш в срещуположни посоки. Смъртта е бърза и безболезнена.
|
|
|
|
|
Активен
|
CHI MO NAMIDA MO NAI
|
|
|
bronko
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #46 -: 21 Август 2011, 14:51:51 » |
|
Благодаря ти Xaruno, мисля че твоя начин е най- удачен.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Активен
|
 |
« Отговор #47 -: 22 Август 2011, 00:06:08 » |
|
Във БФ убиваме мишките като прекъсваме гръбнака им, блокирайки дишането и сърцебиенето. Хваща се мишката в основата на врата с една ръка, другата за опашката и дърпаш в срещуположни посоки. Смъртта е бърза и безболезнена.
Чувал съм от Ростислав същия начин и съм го възприел. С малки промени. Ако плъхчето или мишката са малки, ги прихващам за врата, като показалеца е под гушата, а върха на палеца точно зад черепната кост на тила и прищипвам рязко и силно. Ако са по-големи и диви ги поставям в буркан със здрав капак. Открехвам леко капака, за да тръгнат да излизат. Като си покажат главата я затискам с капака към гърловината на буркана. Така отпада и прекия контакт на ръката с жертвата  . Този начин също ми е споделил Рости. Така прекъсвам гръбначния мозък и умират за секунди. ПС: Не мразя гризачите и вкъщи почти свободно се разкарват 2 женски плъха, бивша храна за питона ми, а понастоящем домашни любимци  . Предварителното убиване е наложено по различни причини, които са обсъждани вече във форума.
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
Flippy
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #48 -: 22 Август 2011, 00:53:30 » |
|
Стига бе .. какви са тези методи , да размахваш мишка за опашката и да я удряш в ръб 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ivo_pld
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #49 -: 22 Август 2011, 08:39:13 » |
|
Стига бе .. какви са тези методи , да размахваш мишка за опашката и да я удряш в ръб  Същия метод прилагам и аз,както и някои др. хора,тъй че си е ок.
|
|
|
|
|
Активен
|
Ако мислиш, че не можеш да направиш нещо - прав си. Ако мислиш, че можеш - пак си прав.
|
|
|
Xaruno
8 кожи
Активен
|
 |
« Отговор #50 -: 22 Август 2011, 08:56:55 » |
|
Да, но в БФ плъховете са по-кротки и не хапят много и можеш да ги хванеш лесно за врата. Иначе, George, твоя начин е удачен за по-диви и доказва гъвкавостта и изобретателността на човек, когато му дойде до главата проблем.
|
|
|
|
|
Активен
|
CHI MO NAMIDA MO NAI
|
|
|
PredatorX
Модератор
11 кожи
Неактивен
MASTERING THE ART OF THE SWARM
|
 |
« Отговор #51 -: 22 Август 2011, 09:31:09 » |
|
Стига бе .. какви са тези методи , да размахваш мишка за опашката и да я удряш в ръб  Същия метод прилагам и аз,както и някои др. хора,тъй че си е ок. Какво му е на този метод?
|
|
|
|
|
Активен
|
Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание. Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага. Отглеждам Herp Humor
|
|
|
Flippy
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #52 -: 23 Август 2011, 00:00:35 » |
|
Ами какво му е хуманното да размахваш мишката и да я удряш в ръб?  Ако не уцелиш желания ръб и мишката не умре ? Ще е доста болезнена и стресираща смърт, ако става въпрос за хуманност най-добре е прекъсване на гръбнака или замразяване - мишките просто заспиват и не усещат какво става 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Активен
|
 |
« Отговор #53 -: 23 Август 2011, 01:45:11 » |
|
Убиването на нещо живо е винаги неприятна операция, особено за хора уважаващи всички живи същества, а не само себе си и себеподобните. Резкия удар е добър вариант, но понякога доста кървав, а аз не обичам да виждам кръвта на животинките предназначени за храна на хищници, така или иначе... Става въпрос за удар на животното в твърд предмет или удар на животното с твърд предмет. За съжаление налагало ми се е да коля и зайци и тогава съм използвал късо дърво за удар зад тила. Трябва да се извършва много прецизно, иначи си е направо гавра с животното.
Flippy е права за замразяването, но съм чел, че в някои страни използват задушаването с въглероден диоксид (CO2, въглероден двуокис). В този случай жертвата не усеща нищо, дори и студ.
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
Xaruno
8 кожи
Активен
|
 |
« Отговор #54 -: 23 Август 2011, 09:11:52 » |
|
Може и в етърна среда.
|
|
|
|
|
Активен
|
CHI MO NAMIDA MO NAI
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #55 -: 23 Август 2011, 12:46:38 » |
|
Хахах какъв парадокс а? Хуманно убиване! Най-добре зад врата и опашката, не се занимавай с газови камери. Ама го хващай в основата на опашката, че да не се окажеш с кожа в раката и пищящ плъх!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xperience
1 кожа
Неактивен
Публикации: 13
|
 |
« Отговор #56 -: 22 Октомври 2011, 18:39:17 » |
|
Съвсем случайно открих начин да се зашемети мишката за около 5 минути.Питона ми отказва от 2 дни да я яде и преди малко си играех с мишката, и я чукнах с пръст по врата(с пръст както като деца изтрелвахме топчета от хартия в час по някой съученик),в основата на главата...не очаквах да и стане нещо,но тя се изпъна ,започна да трепери и бясно се търкаляше по земята,като шише,без да използва краката си,абсолютно не на себе си...реших че съм я повредил и я ударих пак ,за да и спестя мъките-тя съвсем замря-само дишаше и стоеше свита на топка...след 10 минути се оправи напълно и сега си бяга и играе.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Xaruno
8 кожи