На моите хлебарчоци съм им сложил една чинийка, пълна с намачкана тоалетна хартия, която напоявам, когато изсъхне, обикновено на 2-3 дни. Самата хартия я меням на месец, защото се зацапва, инак само наливам вода отгоре и тя поема.
Имам и друг източник на вода, ей тъй, за всеки случай хаха - поилка зас птици, която е натъпкана с филтърна хартия, като чат от хартията стърчи навън - сещате се - осмоза и хопал - водата стига до върха на хартийката. Топва го направих, за да могат малките хлебарки да достигат водата по-лесно. Не че не се катерят в чинийката, ама знам ли :Р ае да има :Р
И да, от време на време се завъжда мухъл, ако рзлея вода и тя намокри гранулките.
В момента ги гледам във вече малък за тях аквариум с капак, но когато се разрастне още изроднята, съм им измислил една лтексова кофа. Та там където по-голямата полощ го позволява има и друга цака - една паничка с камъчета, хартии... и едно шише пълно с вода и с надупчено дъно върху тях - така още по-рядко би се налагало да се сменя вода.
Аз лично гледам да не ги безпокоя много и отварям само колкото да им дам вода.
Зеленината е добър вариант но честно казано, в тия бедни студентски времена, ние със съквартиранта ядем само ла*на и рядко се сещаме да си вземем нещо зелено.
А и ме е страх от боклуците, с които ги тъпчат