Гост
23 Май 2012, 08:26:01
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вода на кристали(гел)  (Прочетена 4619 пъти)
insectabg
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 46

« -: 02 Март 2009, 11:49:26 »

Продавали се някъде, останал съм с впечатлението, че няма никъде, може и да греша
Активен

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
arman
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 254

« Отговор #1 -: 02 Март 2009, 12:51:04 »

Доколкото знам няма по магазините,има в онлайн магазина,на онион в сайта.
Активен

Убичам та жиуотноооо....
insectabg
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 02 Март 2009, 16:15:32 »

А да попитам, този продукт може ли да се замени с водата под формата на гел, продавана във цветарските магазини,и използвана за цветя.
Активен

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
arman
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 02 Март 2009, 17:48:54 »

За пръв път чувам,но се пак ако си купиш да я пробваш-първо изпробвай с две,три щурчета и после слагай в щукарника-а всъщност за какви гадинки ти трябва гела?
Активен

Убичам та жиуотноооо....
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #4 -: 02 Март 2009, 18:06:42 »

Не съм сигурен, но мисля че продукта от цветарските магазини има добавки (с цел стимулиране на растежа на цветята, за които се използва)
Активен
insectabg
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 02 Март 2009, 19:04:25 »

Ще я използвам за хлебарките ми, много е висока цената на тои гел, и моге би затова не е разпространена на пазара. А това за гела за цветя не съм сигурен и аз дали става. Някой ползва ли такъв тип вода, и как си поите членестоногите
Активен

Zdravko Peev
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

африканска гад

« Отговор #6 -: 02 Март 2009, 21:33:49 »

Мисля, че ефектът от гела за цветя ще е неприятен. Не съм сигурен, защото не съм запознат, какво съдържа, но все пак и аз съм чувал, че има някакви дзиндзибайки включени.
Активен

Omnia meo nocet
insectabg
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 02 Март 2009, 22:07:11 »

А как хидратирате вашите хлебарки и щурци, като изключим чрез храна( плодове, зеленчуци и т.н.) аз досега съм поддържал влага във съда, и се получава конденз, и е ок, но сега съм замислил да напражя нещо което се приближава мах до естестените условия( със субстрат места за криене) и не знам, освен чрез напоена гъба, но не мисля, че това ще е най ефективното, а и не искам да ми мухлясва храната, което често се получава, мисля че под такава форма на водата( която не съмнено има успех извън България) поне със такова вигдане останах), предложения?   
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #8 -: 02 Март 2009, 22:14:04 »

Аз на моите щурци одавна не им давам никаква вода. Само от плодовете и зеленчуците.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Zdravko Peev
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

африканска гад

« Отговор #9 -: 02 Март 2009, 22:28:52 »

На моите хлебарчоци съм им сложил една чинийка, пълна с намачкана тоалетна хартия, която напоявам, когато изсъхне, обикновено на 2-3 дни. Самата хартия я меням на месец, защото се зацапва, инак само наливам вода отгоре и тя поема.
Имам и друг източник на вода, ей тъй, за всеки случай хаха - поилка зас птици, която е натъпкана с филтърна хартия, като чат от хартията стърчи навън - сещате се - осмоза и хопал - водата стига до върха на хартийката. Топва го направих, за да могат малките хлебарки да достигат водата по-лесно. Не че не се катерят в чинийката, ама знам ли :Р ае да има :Р

И да, от време на време се завъжда мухъл, ако рзлея вода и тя намокри гранулките.

В момента ги гледам във вече малък за тях аквариум с капак, но когато се разрастне още изроднята, съм им измислил една лтексова кофа. Та там където по-голямата полощ го позволява има и друга цака - една паничка с камъчета, хартии... и едно шише пълно с вода и с надупчено дъно върху тях - така още по-рядко би се налагало да се сменя вода.
Аз лично гледам да не ги безпокоя много и отварям само колкото да им дам вода.
Зеленината е добър вариант но честно казано, в тия бедни студентски времена, ние със съквартиранта ядем само ла*на и рядко се сещаме да си вземем нещо зелено.
А и ме е страх от боклуците, с които ги тъпчат Smiley
Активен

Omnia meo nocet
arman
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 02 Март 2009, 23:28:08 »

На моите щурчета им слагах една пластмасова кутийка от сос такава,пълна с мокър  субстрат-хем си снасят там,хем влага.Гледах ги на гранули,много рядко им пусках ябълка(когато се сетя)и си израстнаха без проблеми и смъртни случаи.
Активен

Убичам та жиуотноооо....
2012
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 70

« Отговор #11 -: 22 Юли 2010, 17:22:12 »

Един приятел ми донесе от Австрия такъв гел на кристали, и му сложих на паяка. Това е http://www.reptiles.swelluk.com/reptile-supplies/reptile-food-412/crystal-jelly-556/lucky-reptile-aqua-crystals-gel-400ml--12961.html
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC