Гост
24 Май 2012, 00:14:45
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Хранене  (Прочетена 11710 пъти)
naHuka
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 457

« -: 04 Март 2009, 15:44:29 »

Мацката от зоомагазина ми препоръча да си държа тарантулите на диета.
Каза да ги храня на 2 седмици веднъж,направо не можах да повярвам ХАХА Smiley
сега ги храня 2 пъти седмично и ми изглеждат доволни.
Активен

You need Satan,more than he needs you
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #1 -: 04 Март 2009, 17:16:56 »

И кое е смешното в цялата история? Нищо погрешно не виждам аз в съвета, който си получил(а).
Активен
naHuka
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 04 Март 2009, 18:58:51 »

Искаш да ми кажеш,че трябва да си държа паяците гладни защото е трябвало да послушам съвета на някаква мацка ?!

(ти колко често си хрениш паяците ?!) ако е на 6-7-8 кожи,на 2 седмици веднъж ли >
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #3 -: 04 Март 2009, 19:04:47 »

Искаш да ми кажеш,че трябва да си държа паяците гладни защото е трябвало да послушам съвета на някаква мацка ?!

(ти колко често си хрениш паяците ?!) ако е на 6-7-8 кожи,на 2 седмици веднъж ли >
Че и по-рядко даже.
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #4 -: 04 Март 2009, 19:08:25 »

В природата никой не ги тъпче редовно... Но пък има и висока смъртност, но за тарантула на такива размери може и 1-2 месеца да не яде, но това вече си е немарливост.
Активен
naHuka
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 04 Март 2009, 19:14:55 »

В крайна сметка:
Какво излиза,че или аз ги тъпча прекалено много или госпожицата е била права?
Не мога да разбера какво е значението специално за храненето(редовно,нередовно). Тя ако не иска и изкарвам храната.
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 04 Март 2009, 19:16:22 »

В крайна сметка:
какво излиза,че или аз ги тъпча прекалено много или госпожицата е била права
немога да разбера какво е значението специално за храненето,редовно нередовно...тя ако не иска и изкарвам храната
Избора за хранене си е изцяло твой. Може паяка ти да се храни по-рядко или да го натъпчеш здраво. Много внимавай с второто, че аз съм си умрорявал 2 паяка от преяждане.
Активен
naHuka
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 04 Март 2009, 19:18:42 »

Е...чак толкова не мисля да ги претъпквам,а и смити-то ми не е яло вече 2-ра семица Smiley
Очаквам някоя сутрин да се събудия и да видя 1 НОВ паяк и една стара кожа  Grin
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 04 Март 2009, 19:19:56 »

Е...чак толкова не мисля да ги претъпквам,а и смити-то ми не е яло вече 2-ра семица Smiley
очаквам някоя сутрин да се събудия и да видя 1 НОВ паяк и една стара кожа  Grin
Като гледам на снимката паяка ти може няколко месеца без храна и пак ще е жив (не че е хубаво нещо това).
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #9 -: 04 Март 2009, 19:20:04 »

Дет се вика ... греда :-))) Права е била момата :-))) Ако продължава да ти говори все така добре значи спада към този крайно невероятен 0.000001 %.
Но все пак я наблюдавай, че може да е под прикритие :-))
Иначе за храненето ... аз се водя по някакво си собствено чувство. Отначало беше по часовник храненето ама с годините почнах да храня като предценя че има нужда :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
arman
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 254

« Отговор #10 -: 04 Март 2009, 19:22:41 »

Храни я на седмицата веднъж-повечето хора така си ги хранят.Ако искаш я храни два пъти в седмицата де,то от теб зависи.Ако ти е първи паяк е разбираемо-още не си си взел мерака да я гледаш като се храни и постоянно искаш да я гледаш,отваряш кутийката и т.н-аз поне така бях.Няма да умре от глад де,ако ти е минавало на ум-някои тарантули отказват храна с месеци,просто така.
Активен

Убичам та жиуотноооо....
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 319

Който иска намира начин

« Отговор #11 -: 04 Март 2009, 19:24:39 »

В крайна сметка:
В крайна сметка храни си животинките и им се кефи. Не ги оставяй дълго без храна, но и не прекалявай с нея  Thumb up
Аз, да речем не спазвам съвсем умишлено режим на хранене. Дебелата Берта, която е полова зряло животно е хранена и по два пъти в седмицата и веднъж на месец и половина... И проблеми - не!
Активен

Моят вид: Двунога Piembira mnogohalbis
naHuka
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 04 Март 2009, 19:28:47 »

Добре....така да бъде. Smiley
1 седмица пости за всички паячета  Grin
Активен

Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #13 -: 04 Март 2009, 19:43:38 »

Така предлагам последните постове да се отделят в отделна тема : " хранене на паяци" или нещо от сорта.

А иначе. Храненето на паяка ти е нещо което без никакъв проблем можеш да правиш и по веднъж два пъти в месеца. По-малките паяци естествено по често, а по-големите на по-рядко. На един възрастен индивид чак толкова храна не му трябва. Това са примитични създания развили изключително добър и песелив организъм. Давам веднага пример: Розата ми собствено ръчно за закопа в една пещера и нито е пила вода нито е яла в продължение почти на 1 година.

Паяците без проблем могат да изживеят година и половина та чак до 2 без храна стига да има прясна вода. И аз лично не спазвам някакъв режим на хранене когато преценя - храня. Понякога и по веднъж на месец, а понякога и по два пъти в седмицата. До момента не съм получил и едно оплакване за лошо стопанисване от тези гадчета.  Wink
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #14 -: 04 Март 2009, 20:55:41 »

... или аз ги тъпча прекалено много или госпожицата е била права...

Двата вариянта, които споменаваш всъщност са един и същ Wink
Запознай се със анатомията на паяците и може сам да си отговориш на на някои от въпросите.
чиърс  Drink beer
Активен
mr.monk_bg
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 45

« Отговор #15 -: 11 Септември 2009, 12:48:26 »

Тук всеки може да каже как храни паячета до 4 кожи .
 Ето как го правя аз - нарязвам на парченца щуреца или червея , взимам игла , докосвам парчето и то залепва за иглата , поставям го пред паячето и го размърдвам . Ако е гладно го хваща и си заминава с него , а ако не е пробваме пак на другия ден  Wink Приймуществото на този метод е че не може да остане храна и да се вкисне .
  Сега и Вие можете да споделите вашите техники за хранене  Thumb up
Активен

Brachypelma boehmei 0.0.3 ; Lasiodora striatipes 0.0.10 ;  Pterinochilus murinus 0.0.2 ; Brachypelma vagans 0.0.9 ; Nhandu coloratovillosum 0.0.7
CellebrO
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 116

« Отговор #16 -: 11 Септември 2009, 13:39:47 »

Моите дребосъци ги храня с крака от щурци,брашнени червейчета(ако са големи,ги нарязвам) и нимфи на хлебарки. Ако са нимфички им смачквам главите(то маи цялата хлебарка става на пихтия Blush ). Остявям храната в кутийката да си я ядат.На другия ден гледам ако има остатъци,или ако не са яли и в такъв случай изваждам ненужното.
Активен
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 394

« Отговор #17 -: 11 Септември 2009, 13:55:03 »

Аз пък им купувам малки бебета-щурци Wink
Ако не мога да намеря бебоци (рядко се случва) - давам бутчета от по-големите.
Активен
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 243

« Отговор #18 -: 11 Септември 2009, 15:46:01 »

При 1-2 кожи даваш храната нарязана, аз лично я оставям по-централно в кутийката че след като бебешора я осмуче обикновенно остават някакви черни, полумумифицирани остатъци които трудно се различават от субстрата. Не отваряш кутиите без повод, че по-срамежливите видове зарязват храната и гледат да се скатаят.

На 3-4 кожи вече сами морят брашняни червеичета и/или по-малки щурчета, ключът тук е храната да шава за да привлече интереса на паяка. Някои срамежливци бягат от храната си и е за предпочитане да им я оставиш мъртва.

Пет и нагоре кожи просто им пускаш нещо и те поемат оттам. При някои по-злоядни гледам храната да падне пред тях, само че номера работи като паяка е големичък - ако е нещо малко има известен шанс да се уплаши и да избяга.
Активен

Не всичко, което има две бузи е лице!
peshko_
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 48

« Отговор #19 -: 11 Септември 2009, 16:46:50 »

Аз неска пуснах един червей почна да шава закопаваше излизаше но не видях как го изяжда,защото излязох но като се прибрах погледнах кутийката и не видях никакуф червей явно го е изяло.
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC