Гост
24 Май 2012, 00:18:53
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Хранене  (Прочетена 11710 пъти)
Явор Велков
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 47

Миг невнимание - цял живот умрял...

« Отговор #80 -: 15 Декември 2010, 14:15:23 »

Природата си е за природата - ядът каквото успеят да докопат, там има също висока смъртност, болести, естествени врагове... Това че за еднократно хранене може да се ползва дори декоративна рибка не означава че това трябва да им е постоянния порцион. Придържаи се към щурците, ларвите, хлебарките и т.н. - хитинът който добиват от тях е от първостепенна важност.

Аз знам какво да давам, чувал съм че хлебарките съдържат вещество което не е мн полезно за тарантулите. Биолог е казал че с червеи и ларви+щурците тарантулата има най дълъг период на живот й е най полезно.
Активен

Moronic behavior preformed by a professional idiot. Please do not try to be this stupid at home...
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 243

« Отговор #81 -: 15 Декември 2010, 15:34:04 »

Ами ако не чакаш пашкули и си запознат спести им КФС-то или поне упомени, че подобни диети са твои прищевки. Писанията остават, народа чете...
Активен

Не всичко, което има две бузи е лице!
Icaka
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 206

« Отговор #82 -: 15 Декември 2010, 16:25:06 »

Природата си е за природата - ядът каквото успеят да докопат, там има също висока смъртност, болести, естествени врагове... Това че за еднократно хранене може да се ползва дори декоративна рибка не означава че това трябва да им е постоянния порцион. Придържаи се към щурците, ларвите, хлебарките и т.н. - хитинът който добиват от тях е от първостепенна важност.
Аз знам какво да давам, чувал съм че хлебарките съдържат вещество което не е мн полезно за тарантулите. Биолог е казал че с червеи и ларви+щурците тарантулата има най дълъг период на живот й е най полезно.
Добре, явно аз не мога да схвана реда на мисли. Казваш че не  е добре да храниш с хлебарки, защото не са полезни, а даваш сурова пържола за храна към диетата на паяците. Бих те помолил и да се уточниш с това "чувал съм че хлебарките съдържат вещество което не е мн полезно " - е кое е това вещесто, "Биолог е казал "- кой биолог го е казал (това звъчи като Бог е казал Smiley )? Моляте да ги уточниш тези неща, защото иначе звучи супер-несериозно.
Активен

Правилата!
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #83 -: 15 Декември 2010, 19:41:22 »

На мен Рости ми е казвал, че хлебарките натрупват токсини. Но мисля, че не е проблем да се дават от време на време. За месото съм категорично против. Това изобщо не е подходяща храна.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Icaka
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #84 -: 16 Декември 2010, 01:18:02 »

Това имах на предвид , че хлебарките са по-малкото зло от това да даваш месо!
Активен

Правилата!
Явор Велков
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #85 -: 16 Декември 2010, 11:28:50 »

Много хора с мнение станахте, не ми се спори нито пък ми се пишат есета. Предпочитам да давам на тарантулите прясно(пилешко месо и пилешки сърчица) отколкото да давам хлебарки. Това че съм дал прясно месо 1 път на 3 месеца не пречи нищо. Както казах най-полезно е бръмбъри, ларви на бръмбъри и скакалци.
Активен

Moronic behavior preformed by a professional idiot. Please do not try to be this stupid at home...
PredatorX
Модератор
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 839

MASTERING THE ART OF THE SWARM

« Отговор #86 -: 16 Декември 2010, 11:39:09 »

Много хора с мнение станахте, не ми се спори нито пък ми се пишат есета. Предпочитам да давам на тарантулите прясно(пилешко месо и пилешки сърчица) отколкото да давам хлебарки. Това че съм дал прясно месо 1 път на 3 месеца не пречи нищо. Както казах най-полезно е бръмбъри, ларви на бръмбъри и скакалци.
Бе не знам колко е полезно бръмбари при положение че никога не са яли моите защото са им прекалено твърди... А пък да и даваш месо или мишки изобщо не е полезно! Много блондита и апофизиси са оставали без зъби заради такива простотии!
Активен

Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.
Отглеждам Herp Humor
Явор Велков
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #87 -: 16 Декември 2010, 12:12:58 »

Мойте пък ядът. А относно мишките съм съгласен, понже могат да наранят по много начини тарантулата. Но при една едра тарантула нищо не прече да изяде 1  или 2 мишлета в годината. Абе щот една тарантула напада и изяжда един копърхеад, значи няма мн място за претеснение. http://www.youtube.com/watch?v=boZebIFn0P0
Активен

PredatorX
Модератор
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 839

MASTERING THE ART OF THE SWARM

« Отговор #88 -: 16 Декември 2010, 12:18:30 »

Мойте пък ядът. А относно мишките съм съгласен, понже могат да наранят по много начини тарантулата. Но при една едра тарантула нищо не прече да изяде 1  или 2 мишлета в годината. Абе щот една тарантула напада и изяжда един копърхеад, значи няма мн място за претеснение. http://www.youtube.com/watch?v=boZebIFn0P0
Това е отделно че могат да наранят тарантулата. От 1-2 мишки в годината нищо няма да и стане но ако редовно и даваш може да се окаже фатално! Това че в природата се случва тарантула да нападне змия не значи че и влиза в основното меню и е полезно.
Активен

Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.
Отглеждам Herp Humor
Icaka
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #89 -: 16 Декември 2010, 16:45:25 »

Много хора с мнение станахте, не ми се спори нито пък ми се пишат есета. 
Е нали за то ва е форум, за да има много хора с менения, или ако не си разбрал да ти кажя това е форум!!! И  никой не спори, а ти се казва. Също така никой не те кара да пишеш есета, а просто като казваш нещо да даваш точна информация или да се обосноваваш, защото все пак няма смисал от разпъване на локуми!
Предпочитам да давам на тарантулите прясно(пилешко месо и пилешки сърчица)
Добре, давай им каквото искаш, просто хората тук те предупреждават че не е полезно, а ти можеш да правиш с паяците си каквото искаш, нали са си твой не са наши! Така  че колкото ти дреме на теб, толкова ни дреме и на нас!
Активен

Правилата!
shifftee
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

« Отговор #90 -: 16 Декември 2010, 17:33:51 »

Ей, това българският форум наистина е много яко нещо. Браво!
Активен
smokyexe
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

« Отговор #91 -: 28 Март 2011, 09:57:02 »

Пинкита за Chromatopelma на 3 кожи как е? Нямам достъп до брашняни червей ,а малки щурци не се продават от магазина в който пазарувам.  Spider  Snake
Активен
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #92 -: 28 Март 2011, 10:13:22 »

Пинкита за Chromatopelma на 3 кожи как е? Нямам достъп до брашняни червей ,а малки щурци не се продават от магазина в който пазарувам.  Spider  Snake

Срежи един щурец.
Активен

smokyexe
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

« Отговор #93 -: 28 Март 2011, 10:23:18 »

Срежи един щурец.
И това е вариант.
А иначе пинкитата не са подходящи или просто са слаби на "съставки"
Бели съм взел естествено.
Активен
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #94 -: 28 Март 2011, 10:26:12 »

Стават за единично хранене, но не и за постоянна храна.
Активен

snake10
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 39

« Отговор #95 -: 01 Август 2011, 17:35:51 »

Аз пък моите ги храна до отказване на храна.  Tongue
Активен

Само Пиша Ама без да Мисля !!!
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 394

« Отговор #96 -: 28 Август 2011, 21:56:44 »

Аз пък моите ги храна до отказване на храна.  Tongue
Много грешно. Но няма да си правя труда да те поучавам, дано само не се стигне до фалове и тогава да се налага да си помислиш как е редно Wink
Активен
ghost
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 53

« Отговор #97 -: 27 Януари 2012, 17:26:51 »

Работещо видео - http://www.youtube.com/watch?v=KXVVGCBzyCw
Активен
ivan123123
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

« Отговор #98 -: 19 Февруари 2012, 20:32:05 »

Купих си бели черви от ловно рибарския и вече 5 ден не ги яде, само ги атакува без нищо да им прави. Не ги ли обича или не е в настроение нещо?
Активен
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 394

« Отговор #99 -: 20 Февруари 2012, 00:54:43 »

Не ги ли обича или не е в настроение нещо?

Няма как да гадаем.
След като не ги яде, правилото е да пробваш пак след 5 дена (през които го оставяш на спокойствие).

Може да се готви и за смяна - доста грешно постъпваш като предлагаш всеки ден - няма да прояде така. Изчакай няколко дни и ако не е сменил - тогава предлагай. Ако темп. ти е наред и паяка не е преял до пръсване, не виждам друга причина.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC